LPG a vybitá baterka

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Palo99

LPG a vybitá baterka

Příspěvek od Palo99 »

Ahojte ,
mám klasický systém LOVATO , v manuále je napísané , že v pripade odpojenia baterky nesmiem chodiť na plyn ale len na benzín a musím ísť do servisu LPG , kde to znovu nastavia , aby som mohol chodiť aj na LPG.
Mne sa stal tento prípad , nešiel som do servisu ale jazdím aj na LPG , spotreba sa pohybuje nad 16 l LPG a zdá sa mi, že počas jazdy na LPG "žere" aj benzín.
Môže táto vysoká spotreba LPG + to že "žere" aj benzín počas jazdy na LPG súvisiť s tým ,že som mal odpojenú 2 dni baterku, a tým sa vyresetovala RJ LPG ?
Môžem dobíjať baterku aj tak , že ju budem mať zapojenú v aute , nemôže sa tým vyrestovať alebo poškodiť RJ LPG alebo nejaké iné obvody v aute ?
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG a vybitá baterka

Příspěvek od -peha- »

Baterka sa môže nabíjať napojená v aute bez problémou :!: :D :D
RJ LPG sa odpojením resetuje ale malo by sa to vždy samo doladiť no pokud nie servis je jediná možnosť :!: :D :D
To či berie aj benzin sa dá tak laicky zistiť tak že sa pri režime LPG odpojí jeden káblik ktorý je na plynovom ventile a pokud po chvíly motor zhasne tak je to v poriadku ale pokud pojde aj keby zle tak si prisáva no tedy pri Leganze sme to ješte nemali ale Nubirky to občas majú a tak sa dá odpojiť čerpadlo :!: :D :D

tady je návod je síce na Nubku ale tak isto sa to robí aj na legu.........

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.p ... 1&start=15
ppp

Příspěvek od ppp »

mam tiez lovato (loveco) a mne sa po niekolkodnovom odpojeni od napatie RJ lpg zresetovala tak, ze prestala emulovat signal lambda benzinovej jednotke a na espere ked boli obe jednotky zavesene na napati produkovanom kyslikovym senzorom, tak toto napatie zblbli, mozno ho prilis zatazili a tak pri jazde na lpg lpg jednotka regulovala od buka do buka. Proste napatie na vodici z kyslikoveho senzora nebehalo od tzv. 0 do 1V (v skutocnosti od cca 0.3 do cca 0.8V) ale sa drzalo niekde pod 0.5V. Vraj sa da lpg jednotka nastavit na emulaciu lambdy aj bez diagnostiky, len neviem ako, ja mam na to kablik a soft na notebooku. Sice nejako blbne, ale na toto staci.
autogas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autogas »

Palo99 píše:Ahojte ,
mám klasický systém LOVATO , v manuále je napísané , že v pripade odpojenia baterky nesmiem chodiť na plyn ale len na benzín a musím ísť do servisu LPG , kde to znovu nastavia , aby som mohol chodiť aj na LPG.
Mne sa stal tento prípad , nešiel som do servisu ale jazdím aj na LPG , spotreba sa pohybuje nad 16 l LPG a zdá sa mi, že počas jazdy na LPG "žere" aj benzín.
Môže táto vysoká spotreba LPG + to že "žere" aj benzín počas jazdy na LPG súvisiť s tým ,že som mal odpojenú 2 dni baterku, a tým sa vyresetovala RJ LPG ?
Môžem dobíjať baterku aj tak , že ju budem mať zapojenú v aute , nemôže sa tým vyrestovať alebo poškodiť RJ LPG alebo nejaké iné obvody v aute ?
zdravím...
Pokud jsi měl odpojenou baterii tak je nutné zajet do lpg servisu a systém znovu naprogramovat.
Někdy stačí když to jen zajiskří při sundání kontaktu z baterie a je zresetováno.
Proto doporučuji před demontáží baterky, vytáhnout pojistku, která chrání lpg instalaci. poté vyměnit baterii a následně vložit pojistku- takto nedojde k vymazání naprogramovaných dat.
Již dlouho se montuje sekvenční vstřikování Lovato Easy Fast a to si uložená data ponechává i po odpojení baterky stejně jako ECU benzínu.
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Lenže on má LOVATO elektronik a to sa nemusí po odpojení nastavovať lebo jednotka má svoje uloženia a vlastne tak ako pri Lovatu,Lovteku.BRC,Landirenzu je to tak že odpojením baterky alebo vybratím pojistky sa resetuje jednotka ktorá treba načítala chybu.Pokud ale systém zblbnul je dobré navštíviž servis tedy až na to keď máme namontovaný systém z ručným nastavovaním čiže nemáme li atuátor ale len škrtidlo tak je nastavenie len mechnicky a to tak že vrch sa nastavuje škrtidlom pri ustálených otáčkach okolo 3000 a potom sa na reduktore doladí volnobeh :lol: :lol: :lol: Sekvencie sú uplne samostatné lebo majú napálené zakladné nastavenie a jednotka sa vetšinou prispôsobuje benzinovému chodu :lol: Toť celé tajomstvo LPG :lol:
autogas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autogas »

-peha- píše:Lenže on má LOVATO elektronik a to sa nemusí po odpojení nastavovať lebo jednotka má svoje uloženia a vlastne tak ako pri Lovatu,Lovteku.BRC,Landirenzu je to tak že odpojením baterky alebo vybratím pojistky sa resetuje jednotka ktorá treba načítala chybu.Pokud ale systém zblbnul je dobré navštíviž servis tedy až na to keď máme namontovaný systém z ručným nastavovaním čiže nemáme li atuátor ale len škrtidlo tak je nastavenie len mechnicky a to tak že vrch sa nastavuje škrtidlom pri ustálených otáčkach okolo 3000 a potom sa na reduktore doladí volnobeh :lol: :lol: :lol: Sekvencie sú uplne samostatné lebo majú napálené zakladné nastavenie a jednotka sa vetšinou prispôsobuje benzinovému chodu :lol: Toť celé tajomstvo LPG :lol:

ppp píše :
mam tiez lovato (loveco) a mne sa po niekolkodnovom odpojeni od napatie RJ lpg zresetovala tak, ze prestala emulovat signal lambda benzinovej jednotke ... tzn. že se mu odpojení baterie zřejmě vyresetovala jednotka Lovato a je nutné ji opět nastavitať už pomocí PC nebo manuálně, v závislosti na typu použité plynové řídící jednotky. Toto je zcela normální jev kdy není možné jednotku dát do továrního nastavení např. z důvodu že není k dispozici PC. Stačí 3x odpojit její napájení a je zresetovaná.Naprogramování však doporučuji svěřit odbornému servisu . Sekvent si uchovává data stejně jako benzínová ECU.
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“