Problém s otáčkami
Moderátor: Blue Lanos
-
Problém s otáčkami
Ja Vás zdravím.Mám Lanosa 1.4 SE r.v.2000 s LPG. Dlhšiu dobu som jazdil len na LPG.Po prepnutí na Benzín auto strácalo otáčky,až sa rozsvietila kontrolka Check.Ked naštartujem, otáčky volnobehu drží, no keď pridávam,tak ťažko sa dostáva do otáčok,dusí ho a strieľa do sánia. Vymenil som motorček palivového čerpadla,palivový a vzduchový filter ako aj sviečky. Prečistil som všetky kontakty.Na diagnostike ukázalo chybu: ECM 93 !!! No v servisnej knižke,ktorú mal opravár, táto chyba nebola uvedená, len po chybu 57. Preto Vás prosím o radu, čim by to mohlo ešte byť, som bezradný.Ešte chcem uviesť, že na LPG ide motor bez problémov. Ďíky, príjemný deň.
- Reklama
Len tipujem.
Ak tam bol dlho benzin (rok dva) tak moze byt upchaty este benzinovy filter a zalepene vstreky. Vraj sa v benzine nieco vplyvom oxidacie vylucuje co upchava co moze a nici cerpadlo.
No a este je mozno labmda v haji, ale to sa zisti lahko. na lpg staci na mieste otvorit kapotu a kukat po zahriati na lpg jednotku ci na nej chodia ledky zo zelenej do cervenej (predpokladam ze klasicky je slabo utesnena lpg jednotka v motorovom priestore, ak je v interieri tak je to jednoduchsie o to otvorenie kapoty ). Ak je lambda v haji tak najjednoduchsia pomoc, je odpojit ju, proste rozopnut jej konektor a niekam ho zafixovat aby sa neupiekol na zvodoch ani nerozbil o ventilator.
Ako posledna moznost je tu ze lanos ma uz natolko modernu benzinovu jednotku ze sa aj nieco uci a dokazala zblbnut z prevadzky na lpg. Vtedy ju jedine zresetovat ale to netusim ako. Zlate espero so zastaralou elektronikou.
Ak tam bol dlho benzin (rok dva) tak moze byt upchaty este benzinovy filter a zalepene vstreky. Vraj sa v benzine nieco vplyvom oxidacie vylucuje co upchava co moze a nici cerpadlo.
No a este je mozno labmda v haji, ale to sa zisti lahko. na lpg staci na mieste otvorit kapotu a kukat po zahriati na lpg jednotku ci na nej chodia ledky zo zelenej do cervenej (predpokladam ze klasicky je slabo utesnena lpg jednotka v motorovom priestore, ak je v interieri tak je to jednoduchsie o to otvorenie kapoty ). Ak je lambda v haji tak najjednoduchsia pomoc, je odpojit ju, proste rozopnut jej konektor a niekam ho zafixovat aby sa neupiekol na zvodoch ani nerozbil o ventilator.
Ako posledna moznost je tu ze lanos ma uz natolko modernu benzinovu jednotku ze sa aj nieco uci a dokazala zblbnut z prevadzky na lpg. Vtedy ju jedine zresetovat ale to netusim ako. Zlate espero so zastaralou elektronikou.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
nechcem zakladat novy prispevok, tak sa skusim spytat tu.
ked stojim na volnobeh, tak sa mi zda, ze auto trasie. citit to od podlahy.
neviem ako to spravne popisat
otacky su normalne na 900, robi to aj ked je teply motor, pri jazde sa vykon nestraca(aspon nemam ten pocit)
tak co by to mohlo byt?
ked stojim na volnobeh, tak sa mi zda, ze auto trasie. citit to od podlahy.
neviem ako to spravne popisat
otacky su normalne na 900, robi to aj ked je teply motor, pri jazde sa vykon nestraca(aspon nemam ten pocit)
tak co by to mohlo byt?
ExLanos
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
http://www.lanosclub.com/gallery.php?mo ... erie_id=53
-----------------------------
Suzuki SX4 Freeze http://moje.auto.cz/Peco/suzuki-sx4.html
Mne sa tiez trosku trasie, ale je to iba take jemne a robi to len ked zapnem vyhrievanie zadneho okna. Vtedy je asi vecsi odber prudu a alternator kladie vecsi odpor motoru.
Tebe sa trasie nejako viacej? Ako keby isiel na 3 valce?
Tebe sa trasie nejako viacej? Ako keby isiel na 3 valce?
Daewoo Lanos 1,5 S, 14"CMS 185/60 R14 Barum Bravuris, CD/MP3 Panasonic, centrál, alarm, tlmiče Monroe Reflex
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
- Chico_Loco
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s otáčkami
Mam podobny problem. NA volnobehu ci uz na benzine alebo plyne sa motor trasie. po vypnuti svetiel a ventilatora je to hned lepsie, pocut ze trasie menej. Neviem ci nie je nahodou problem v nejakom odbere elek. alebo by to mohol byt akumulator? Kontakty na nom som pozrel a vsetko vyzera byt ok. V zime sa mi stalo ze som prisiel na krizovatku a motor zdochol, nizke otacky a koniec. Zistil som ze prebijala cievka , tu som vymenil za novu zdochynat prestalo ale stale drncuje na nizkych otackach. Vymenil som olej, palivovy filter, vzduchovy filter, sviecky , vseterky su nove, cerpadlo paliva nove uz neviem co by to este mohlo byt. Viete poradit?
Daewoo Lanos HB 1.5, 1999, 175x60 Michelin Energy Saver, 14'' Dezent V