loziska zadneho kola

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Tak jsem to nevydržel , protože budu ložiska na jaře taky měnit a zavolal jsem do autodílů Krč. Ložiska na ABS i bez ABS jsou stejná , ptal jsem se na Nubiru a pro vás ostatní speciálně i na Nexii. Tak si to ještě někde ověřím, ale doufám , že je to jak jsem myslel.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Reklama

Igrlik

Re: OTAZKA

Příspěvek od Igrlik »

voyo píše:no chlapci - mne sa riadenie sprava cudne - nemam posilovac - riadenie je strasne jemne - kazda vyvysenina a kazda nerovnost ho trha na jednu , alebo druhu stranu.
a ked tocim volantom, sa mi zda, ze kusok ide normalne a potom akoby tak skokom zrazu sa pretoci ( a viac to robi na lavu stranu) co to moze byt?
:twisted:
Daj si skontrolovať všetky čapy, vyzerá to na poriadne vybité!!! Zdvihni predné koleso a pomykaj ním vpravo-vľavo. Skúšaj aj naklopiť - vrch a spodok striedavo ťahaj a tlač - ak tam máš vôľu, tak meniť a geometria!!!
Nexia GTX 5dv. 16V
voyo
Kontaktovat uživatele:

Re: OTAZKA

Příspěvek od voyo »

Igrlik píše:Daj si skontrolovať všetky čapy, vyzerá to na poriadne vybité!!! Zdvihni predné koleso a pomykaj ním vpravo-vľavo. Skúšaj aj naklopiť - vrch a spodok striedavo ťahaj a tlač - ak tam máš vôľu, tak meniť a geometria!!!
kolko stoji taka vymena ? najhorsia varianta? ;)
VAZ 2107 - > Daewoo Nexia 1.5 GL -> Opel Astra G 1,4 Comfort -> MALUCH
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tomáš píše:Pořád tu nikdo nevysvětlil ten rozdíl s ABS a bez ABS . Čidlo zůstává na pevné části a náboj má pouze takové ozubení , které to čidlo snímá, zda se točí nebo ne. Mechanicky je snad ten náboj stejný , ne ? Už jsem to měl jednou dole na Nubiře a koukal jsem , vyměnit to nebude problém, má to snad Nexie jinak ?
Ten problém je v tom že u ABS je ten náboj dělanej nerozebíratelně a opravdu to stojí těch spoustu tisíc a nedá se s tím nic jiného dělat je to problém jen Nexií a žádné jiné daewoo už to tak nemá a všechny ložiska jsou stejný :roll:
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Petře, díky , to mi spadl kámen z řídící jednotky :lol: . Kolegů Nexiářů je mi fakt líto, ta cena je šílená, nejde to nahradit z jiného modelu Daewa??
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ne tenhle náboj má jen Nexie s ABS ostatní mají právě všechny kromě Matize a tica stejný možná je to shodné s Kadetem ale to by měl vědět spíš PEPE (dělal tu přestavbu na koutouče jestli se nepletu ) a dal by se sehnat nekde na vrakáči ;)
]Rebro[

Příspěvek od ]Rebro[ »

Tak ako to sledujem , to mam docela pech ze mam Nexiu iba s volantom a nejkaym slapacim motorom, lebo tie extra veci a ABS, posilovac, el. okna, klima... fsetko sa nadmieru kaziiii a je komplikovana vymena.
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory
POWERED by JRD McLAREN
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Pepe přestavbu nedělal :o
Dělal jí Peca 8) , teda pokud vím.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Včera jsem kupoval ložiska na Nubiru a na krabičce je pro typy aut:
Opel Ascona 76-
Opel ascona (C) 82-88
Opel Tigra 94-
Opel Vectra 1.4- 1.8 89- 95
Corsa A , B 83- .
katalogové číslo je 09265-29001/ M
Pasuje na všechny Daewa mimo Matiz , Tico a Nexie s ABS.
Tak už je v tom snad jasno, i když tu Nexii s ABS jsem nepochopil , proč to udělali jako celek ? Aby tahali z lidí prachy ?
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Peca dělal přestavbu...

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Já psal že myslím a znáte to jeden myslel a ..... :lol: :lol:
goror

Příspěvek od goror »

petrm píše:
Tomáš píše:Pořád tu nikdo nevysvětlil ten rozdíl s ABS a bez ABS . Čidlo zůstává na pevné části a náboj má pouze takové ozubení , které to čidlo snímá, zda se točí nebo ne. Mechanicky je snad ten náboj stejný , ne ? Už jsem to měl jednou dole na Nubiře a koukal jsem , vyměnit to nebude problém, má to snad Nexie jinak ?
Ten problém je v tom že u ABS je ten náboj dělanej nerozebíratelně a opravdu to stojí těch spoustu tisíc a nedá se s tím nic jiného dělat je to problém jen Nexií a žádné jiné daewoo už to tak nemá a všechny ložiska jsou stejný :roll:
no ja som sa informoval na espero s abs a je to tak isto ako u nexii meny sa cely naboj 5000l sk
foker

Re: loziska zadneho kola

Příspěvek od foker »

Ahoj.V poslednej dobe som si vsimol ze zo zadu mi idu hucive zvuky.Ako keby som mal pneumatiky z Hummera.Nie je to velmi vyrazne ale pocut to.Pneu som pozeral,nic viditelne som nezistil.Aj som tocil kolesami ale neviem ako velmi je pocut lozisko(ci naboj)ktore je v poriadku.Co to moze byt?Lozisko?Inac vsimol som si ze pravy zadny naboj"vyteka".Je to furt mastne okolo neho.Meni sa s loziskom aj naboj?
Kvety a bonboniery nepijem
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Na Nexii bez ABS sa skoro vzdy meni len lozisko, naboj nieje nutne vymenit... Ak ti tecie z naboja vazelina, tak mas podkodeny semering...Treba kupit novy a ho vymenit..Novy stoji okolo 1 Eura........
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
foker

Příspěvek od foker »

Takze dnes som vymenil loziska praveho zadneho naboja(mali len 1 sadu,objednal som aj druhu)
Len neviem ci som to dobre dotiahol.Mate nejaky navod pre takeho co nema momentovy kluc?Najprv som to dotiahol silnejsie,potom povolil aby sa to mohlo volne otacat.Pekne sa to toci,nebrzdi a nema ani volu
:?: :?: :?:
Aha,a este nieco.Nemal som inu vazelinu tak som dal nejaku ciernu,myslim ze je grafitova.
:oops: Nekamenovat :o)
Kvety a bonboniery nepijem
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“