Pedál brzdy
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Pedál brzdy
Na fóru jsem nový,tak Vás všechny zdravím,a přeji co nejméně oprav Vašich Daewoo-Chevroletů.
Mám Nexii sedan 1.5 MPI 97´
Chtěl bych se zeptat,proč mi auto začne brzdit až ve druhé třetině chodu brzdového pedálu(mám tedy jen jednu třetinu chodu k brždění,což je opravdu málo )
Popřípadě jak to lze seštelovat?
Může to být i opotřebením zadních brz.čelistí?(ty jsem ještě nekontroloval.)
Jinak Vám chci poděkovat za nepřímé zde "vygooglené" rady ohledně předních brzdičů,které jsem měl zaseklé,a s autem se nedalo jet již víc jak 70 na trojku plnej
Předem moc díky za radu!!!
Kuba
Daewoo Nechcijet 1.5
- Reklama
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedál brzdy
Ahoj,
A vitaj medzi nami
Moze to byt aj zly hlavny brzdovy valec.
ja som to takto mal ked som kupil auto.
Brzdil som dobrezenie na podlahe.
Vymenil som hlavny brzdovy valec a bolo to omnoho lepsie.
Len ta cena ma znicila chceli 7000 SK nakoniec predali za 4 000 Sk
A vitaj medzi nami
Moze to byt aj zly hlavny brzdovy valec.
ja som to takto mal ked som kupil auto.
Brzdil som dobrezenie na podlahe.
Vymenil som hlavny brzdovy valec a bolo to omnoho lepsie.
Len ta cena ma znicila chceli 7000 SK nakoniec predali za 4 000 Sk
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ajaj,tak to doufam že nebudu muset měnitbrzdový válec...ne jenom kvuli ceně,ale kvůli odvzdušňování-to musí být něco
Díky za tip
Díky za tip
Daewoo Nechcijet 1.5
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
A brzdovej kvapaliny tam mas dost ?
No neviem ako na nexiu ale na lanosa chceli odomna tolko.
Ovzdusnovat je najlepsie 2
Seat Altea XL 1,6 TDI
Jo,jo,kapaliny samozřejmě dost,ono to i docela pěkně(na Nexii) brzdí,ale bojim se,že když na to budu muset někde pořádně dupnout,tak to nemusí bejt zrovna nejlepšíFoXo píše:A brzdovej kvapaliny tam mas dost ?
Nic jiného nikoho nenapadá?
Co třeba někde nějaký štelovátko
Ještě nikdy jsem neměl rozdělaný bubny,tak až budu mít zase někdy čas,tak mrknu,jestli tam nejni nějaká past
Daewoo Nechcijet 1.5
Noo vyzera to na hlavny brzdovy valec....Odvzdusni poriadne brzdovu sustavu a uvidis co to spravy. Skontroluj este zadne brzdy ci su v poriadku, konkretne brzdove valecky ci nepretekaju. A ked nepomoze nic z toho, tak rozobrat brzdovy valec a pozriet sa na neho poriadne.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
ok,jinak úbytek brzdovky jsem nezaznamenal za cely 4 roky co auto mam,pedál se takhle choval po zakoupení auta,a teď se to vrátilo po promazání a rozhejbání předních brzd,BA NAOPAK mi přijde,že brzdovka v nádobce přibyla
Tak nevim.
Brzdovej válec můžu rozebrat až na jaře,teď je auto denně v provozu...
Tak nevim.
Brzdovej válec můžu rozebrat až na jaře,teď je auto denně v provozu...
Daewoo Nechcijet 1.5
Odvzdusni to cele a uvidis ci sa nieco zmeni alebo nie.... Potom budes mudrejsi a mozes postupovat dalej...
V prvé řadě Tě tu na fóru vítám.
No a teď k tomu problému s brzdama. Vzhledem k tomu, že se to chová jak popisuješ, bych to typoval na nedostatečnou "výšku " obložení v zadních bubnech.Je tam samoštelovací zařízení, které již nestací "vykrýt" tu nedostatečnou výšku obložení a proto je tam velká mezera a pedál zabírá později.Nebo je samoštelovací zařízení nefunkční, zarezlé.
Kdyby to byl hlavní brzdový válec, nebo to bylo zavzdušněné , zjistil by jsi úbytek kapaliny pod pedálem a hlavně , špatně by to brzdilo, pedál by byl měkký!!!
No a teď k tomu problému s brzdama. Vzhledem k tomu, že se to chová jak popisuješ, bych to typoval na nedostatečnou "výšku " obložení v zadních bubnech.Je tam samoštelovací zařízení, které již nestací "vykrýt" tu nedostatečnou výšku obložení a proto je tam velká mezera a pedál zabírá později.Nebo je samoštelovací zařízení nefunkční, zarezlé.
Kdyby to byl hlavní brzdový válec, nebo to bylo zavzdušněné , zjistil by jsi úbytek kapaliny pod pedálem a hlavně , špatně by to brzdilo, pedál by byl měkký!!!
Naposledy upravil(a) Hynek dne ned bře 07, 2010 21:11, celkem upraveno 1 x.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Brzdovy valec je podstatne lacnejsi, samozrejme ako kde. Stoji necelych 1600Kc plus doprava (na espero, ale na nexiu je tusim totozny) kompletny aj s nadrzkou.
No jééžišmarjáá chlapi!!!Hynek píše: V prvé řadě Tě tu na fóru vítám.
No a teď k tomu problému s brzdama. Vzhledem k tomu, že se to chová jak popisuješ, bych to typoval na nedostatečnou "výšku " obložení v zadních bubnech.Je tam samoštelovací zařízení, které již nestací "vykrýt" tu nedostatečnou výšku obložení a proto je tam velká mezera a pedál zabírá později.
To jsem chtěl slyšet!!!
Hned se mi bude spát líp:-)
Doufám že to je ono,moje teorie je stejná-uvidíme po výměně,chystám se na ni v nejbližší době.
Jinak ten válec,no..můžou tam bejt třeba vymačkaný ty pružinky.
Daewoo Nechcijet 1.5
To neni zase tolik,i když každá koruna rodinný rozpočet bolí...ppp píše:Brzdovy valec je podstatne lacnejsi, samozrejme ako kde. Stoji necelych 1600Kc plus doprava (na espero, ale na nexiu je tusim totozny) kompletny aj s nadrzkou.
Kdyby ale náhodou,nejdřív bych asi zkusil sehnat válec starší funkční,třeba tady od Vás z fóra.
Daewoo Nechcijet 1.5
Pokud to brzdí, jako Nexie, jak správně podotýkáš, tak na hlavní válec ani nemysli. Pokud by byla závada tam, nebude to brzdit vůbec, nebo špatně. Pokud to má "jen" dlouhý krok, tak je to s velkou jistotou /pokud jsou přední v cajku/v čelisťovkách vzadu.Zarezlý,zablokovaný nebo jinak nefunkční samoštely, což jsou tyčka s " děravým plíškem.Stačí vyčistit , namazat.... no!!! Pak je nutné do válce dopravit víc kapaliny, protože je velká mezere mezi čelistí a bubnem - proto ten dlouhý krok na pedálu. A ten se dá taky seřídit!
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
No HYNEK : Ja mam zadne oblozenie skoro cele zjazdene, mozno uz nema ani 1.5 milimetra, a ked stupis mi na brzdu tak pri nepripravenosti prerazis sklo. Takze nebol by som si ja az taky isty tym oblozenim zadnym... Ale nevravim ze ani nie, takze naj to pozrie a uvidime