Motor problém?
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Motor problém?
Ahojte,som tu nový tak pozdravujem každého,som zo Slovenska.Mám taký problém že moje Aveo 1,2 pri stálej rýchlosti napr.50Km/h(ináč to neviem napísať) trhá!A robý to len vtedy keď je zohriaty motor.Napr.idem 50Km/h je zaradená 3-ka alebo 4-ka a začne trhať,pri 5-ke to nerobý ale keď zrýchlym na 60Km/h aj v 5-ke to začne robiť.VAG ukazuje na niakú chybu Lambda sondy,v servise my povedaly že všetko je O.K. a to som serv.technika zobral so sebou aby videl a cítil aj on očom hovorím!Auto je 2007-ka a robý to skoro od samého začiatku.Skúste daako poradiť.Ďakujem
- Reklama
Re: Motor problém?
No tak sa mi vidí že nikto mi nevie pomocť
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono v tomto sa ťažko radí takto na dialku tedy pokud to robí od začiatku tak prečo to nebolo reklamované.No aj tak asi to potom nie je tým ale skús sviečky a veci okolo,no vyčistiť klapku ale fakt to je složité pokud to máš od nova tak tito veci by to nemali robiť.No na tvojom mieste len zmením diagnostika tedy možno i servis.
Sviečky boli menené pred týždňom,v servise som vždy hovoril že mi to robý oni tam dačo porobili a prestalo ale časom sa to znova začalo.Dnes skúsím stym dačo urobiť,možno káble od sviečok sú zlé uvidím.
-
- Kontaktovat uživatele:
no udivuje maže máš taký problém z 3ročným autom ale k tým káblom no výmenou nič nepokazíš ba naopak ale mám dojem že to jimi nebude a na vine bude skôr modul,ten tu už pozlobil vela z nás no lenže sa to stáva až starším vozom.No v každom prípade postupuješ správne že sviečky-káble-modul a nakolko ten nieje najlacnejsí tak je najlepšie si ho požičať od dakoho alebo zohnať ho z dákeho rozbitého.Fakt som zvedaví či to bude ono lebo ako píšem je na to ješte mladý no ale
už sme mali nové moduly a daktoré boli od nova zlé .Proste pokud po výmene káblov sa to zlepš ale po čase sa to zasa objaví tak to bz mohol byť ten modul a nevýhoda je že sa ta potvorka nedá zmerať.Tak držim palce.
už sme mali nové moduly a daktoré boli od nova zlé .Proste pokud po výmene káblov sa to zlepš ale po čase sa to zasa objaví tak to bz mohol byť ten modul a nevýhoda je že sa ta potvorka nedá zmerať.Tak držim palce.
Já nevím ,ale já jezdím na 3 tak do těch 70kh/hod,pokud řadíš 4 a 5 v 60km/hod takm to může trhat ,protože ten motor je podtočený.5 dávám až tak na na 110 km/hod.V podstatě po městě kde jezdím 60km/hod max tak 4 vůbec nedávám.Zkus to projet a motor vytočit na řazení na 3500ot/min a pak uvidíš ,motor potřebuje na pravidelný chod i ideální otáčky ,které mu ty V 60km/hod neposkytneš.Vyzkoušej a uvidíš a neboj se jít do otáček jsou to vysokootáčkové motory
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
Na 5-ku ísť 60km/h som len skúšal čo to urobí ináč jazdím skoro tak a ko si písal.No skúsím tie káble a dúfam že to pomože,keď nie tak asi ten modul budem musieť vymeniť,uvidím.Vďaka zatial za radu
Takže problém bude asi vyriešený.odpojil som lambda sondu a vyskúšal som tak auto,netrhalo,zapojil som naspať lambda sondu a začalo trhať.Tak teraz zoženiem novú lambda sondu a vymením ju,dúfam že to pomože nerád by som kúpil zbytočne novú lambda sondu.
Ešte by som mal 2 pripomienky(to len tak na debatu)
1.: Na otáčkomeri sa červené pole začína na 6500ot/min ale auto sa dá vytočiť max na 6300ot/min!Tak to je teraz ako?
2.: Prevádzkova teplota auta by asi mala byť 90C,to znamená že keď sa motor zohreje na prevádzkovú teplotu tak ručička by sa mala zastaviť presne na čiare ale ono to sa zastavý približne 2mm pod ňou!V servise som sa pítal a tam mi hovorili že to je O.K. lebo to je len orientačný údaj pre mňa "nemusím sa ničoho obávať" a len VAG ukáže presnú hodnotu!O.K. tak som to nechal tak aj keď stým nesúhlasím.
Ešte by som mal 2 pripomienky(to len tak na debatu)
1.: Na otáčkomeri sa červené pole začína na 6500ot/min ale auto sa dá vytočiť max na 6300ot/min!Tak to je teraz ako?
2.: Prevádzkova teplota auta by asi mala byť 90C,to znamená že keď sa motor zohreje na prevádzkovú teplotu tak ručička by sa mala zastaviť presne na čiare ale ono to sa zastavý približne 2mm pod ňou!V servise som sa pítal a tam mi hovorili že to je O.K. lebo to je len orientačný údaj pre mňa "nemusím sa ničoho obávať" a len VAG ukáže presnú hodnotu!O.K. tak som to nechal tak aj keď stým nesúhlasím.
jj máš pravdu mělo by to přesně ,ale není.
jinak jestli máš auto v záruce tak tu lambdu dej na zázuku proč by si ji měl kupovat ty?
zázuka je myslím 3 plus dva roky ,nebo obráceně teď neví.REKLAMUJ TO!!! ať nevyhazuješ svoje prchy
jinak jestli máš auto v záruce tak tu lambdu dej na zázuku proč by si ji měl kupovat ty?
zázuka je myslím 3 plus dva roky ,nebo obráceně teď neví.REKLAMUJ TO!!! ať nevyhazuješ svoje prchy
Edmund Burke
Edmund Burke
1: Obmedzovač ta vypína skor, ako by si sa dostal do kritických otáčok, aj mna.
2: Ručička teplomera sa ani mne nedostala na čiarku, ba dokonca ani na predvádzacom aute , tak to je asi OK. Horšie by bolo, keby bola vysoko a motor "studený", to by ma viac znervoznovalo.
2: Ručička teplomera sa ani mne nedostala na čiarku, ba dokonca ani na predvádzacom aute , tak to je asi OK. Horšie by bolo, keby bola vysoko a motor "studený", to by ma viac znervoznovalo.
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
Problém je vtom že mynuli týždeň som bol na tretej prehliadke kde mi to nevymenili tak teraz neviem či ešte by mi to vymenili,a som strašne nasr..ý na ten servis.Je to servis v Rim.Sobote a dopočul som sa že ani v Rožňave to neni lepšie tak neviem kam by som mal ísť.
Pokiaľ ti na to ešte beží záruka, tak na nich tlač. Nenechaj sa odbyť
[color=#0000BF]Aveo 1,2 16V sedan, 2009[/color]
Ex: [color=grey]VW Golf III Variant, 1,9 TD[/color]
Ex: [color=grey]VW Golf III Variant, 1,9 TD[/color]
Tak budem sa snažiť
hlavně jim neříkej že si se v tom vrtal sám.Hodí to na tebe.Normálně se s nima nes....Jsou to přece tvoje prachy za auto!!!Záruka a hotovo!!!A ať to spraví vůbec neposlouchej jejich výmluvy je to jejich povinost to spravitSpeedman píše:Problém je vtom že mynuli týždeň som bol na tretej prehliadke kde mi to nevymenili tak teraz neviem či ešte by mi to vymenili,a som strašne nasr..ý na ten servis.Je to servis v Rim.Sobote a dopočul som sa že ani v Rožňave to neni lepšie tak neviem kam by som mal ísť.
Edmund Burke
Edmund Burke
Tak skus este Lucenec - KOVASpeedman píše:Problém je vtom že mynuli týždeň som bol na tretej prehliadke kde mi to nevymenili tak teraz neviem či ešte by mi to vymenili,a som strašne nasr..ý na ten servis.Je to servis v Rim.Sobote a dopočul som sa že ani v Rožňave to neni lepšie tak neviem kam by som mal ísť.
5x lada 2101, Aro 240, Aveo sedan, biela farba, 1,4 16v 69kw