spotreba
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: spotreba
Mám Racera z roku 89 a spotřeba lehce nad 7l
Normalna jazda alebo šetrná.
No, asi patřim mezi ty šetřílky. Rozhodně nejezdim stylem plyn-brzda.
Zdar, mne to zere mezi 6-6.35 l/100. Nesel jsem pres 6.8 nikdy!
Souvisi to ze stelovanim motoru zejmena sroubku bohatosti smey. Kdyz vam racka nastavi na emisnim, je to zarucene spatne. potrebuje bohatejsi smes aby zral min. Je to paradox ale lety odzkousenej fakt. pak je potreba mit v poradku svicky, rozdelovac aby jiskra byla co nejlepsi, ma to primy vliv na vykon a tudiz na mackani plynu. Samozrejme styl jizdy taky, ja jezdim jako na lodi, predvidam brzdim jen minimalne a rozbiham se na cca 1/3 plynu, to staci, je lepsi dyl podrzet dvojku, trojku na mene plynu a rozjede se to celkem svizne za malo benzinu.
Souvisi to ze stelovanim motoru zejmena sroubku bohatosti smey. Kdyz vam racka nastavi na emisnim, je to zarucene spatne. potrebuje bohatejsi smes aby zral min. Je to paradox ale lety odzkousenej fakt. pak je potreba mit v poradku svicky, rozdelovac aby jiskra byla co nejlepsi, ma to primy vliv na vykon a tudiz na mackani plynu. Samozrejme styl jizdy taky, ja jezdim jako na lodi, predvidam brzdim jen minimalne a rozbiham se na cca 1/3 plynu, to staci, je lepsi dyl podrzet dvojku, trojku na mene plynu a rozjede se to celkem svizne za malo benzinu.
No, technická mi čeká letos v létě. Technik karburátor nastaví aby vyšly emise, pak řekne že by to takhle nejelo a nastaví to jinak. Alespoń tomu tak bylo minule.
No a jsme u toho ! Kolik máte na karbecu otáček směsi? Mohl by mi to někdo prosím napsat? Stačí si počítat otáčky k zašroubování, nebo si poznačit fixou přesnou polohu a pak to zase vrátiti zpátky. Moc by jste mi tím pomohli. Mám rok 89. Dík
To ti podla mňa bude nanič lebo aj ihli asi podliehajú určitému opotrebeniu. Ja moju zatočím na doraz a auto ide normálne.
Určitě to ovlivní spotřebu a chod motoru, pomohlo by aspon jestli se utahováním obohacuje nebo naopak
Moje Racíčko z 1989 si potiahne tak priemerne :
Leto Zima
Mesto :7.5l Mesto :10-13l
Vonku :6.2 Vonku :7-8l
Počítal som to podľa vzorcov takže nejaká odchýlka tam môže byť, väčšinou radím pri 2250rpm.
Leto Zima
Mesto :7.5l Mesto :10-13l
Vonku :6.2 Vonku :7-8l
Počítal som to podľa vzorcov takže nejaká odchýlka tam môže byť, väčšinou radím pri 2250rpm.
Přeju všem dooobry den
Právě jsem se vrátil ze srazu http://kadett.cz/informace/srazy/sraz/index.php
cesta po dálnici ve dvou, něco v kufru, rychlost udržuju kolem 130 km/h, najeto 420 km, dotankováno 30 l. A nejsem si jistý tím, jestli jsem před cestou natankoval do plna jako dnes.
Právě jsem se vrátil ze srazu http://kadett.cz/informace/srazy/sraz/index.php
cesta po dálnici ve dvou, něco v kufru, rychlost udržuju kolem 130 km/h, najeto 420 km, dotankováno 30 l. A nejsem si jistý tím, jestli jsem před cestou natankoval do plna jako dnes.