klínový řemen Nubira
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
klínový řemen Nubira
Prosím POMOOOOC! Nubira 1.6 16 CDX 98 - objednal jsem drážkovaný řemen 6PK 1870 a byl malý!!!!! Má tu někdo zkušenosti s tímto průšvihem? objednávám 1880 ale nevím jestli bude stačit....
- Reklama
Jestli tam byl 1870 tak by měl sedět. Slyšel jsem, že když je řemen starý (leží někde třeba 5 let) smrskne se Patří tam ta 1870? mrkni na datum výroby....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
-
Re: klínový řemen Nubira
K tématu řemene - dle tabulek na netu buď 6 PK1873( namontován) nebo 1875, ...............ta 1870 byla krátká
Re:
HELP !!! SOS !!! POMOC !!!jindrys píše:s altíkem ani nehneš,na to je tam šponovací kladka
Jak se šponuje "klínový" řemen? Vyjel jsem dnes od baráku a najednou se z pod kapoty ozvalo takové "břink" nebo "chrš" či takový podomný zvuk a ztuhlo mi řízení a rozsvítila se kontrolka dobíjení a zjistil jsem, že mám totálně volný řemen. Co se mohlo stát? Určitě něco s napínací kladkou. Předpokládám, že je to ta nejmenší v bermudském trojúhelníku motor - kompresor klimy - pumpa posilovače. Ale jak ji mám donutit, aby napínala, když se k ní nedá ani pořádně dostat ? Kdo dobře poradí, tomu budu nadosmrti vděčný...
je to tohle? A jak se to heblo mění? Je tam sviňský přístup...
- Přílohy
-
- nap.klad..jpg (27.47 KiB) Zobrazeno 4499 x
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
Tak a jsem v koncích... Zjistil jsem (za použití rad na fóru) že napínací kladku mám v pořádku. Když na ni nasadím klíč a zapáčím, tak se natáhne a když ji pustím, vrátí se nadoraz do napínací polohy. Řemen mám namotaný přes všechny hebla podle návodu (viz obr.) a přesto je - a celkem dost - volný... (mimochodem je na něm napsáno MICRO-V 68437). TAK CO MÁM SAK*A ŠPATNĚ ???
- Přílohy
-
- REMEN.jpg (7.74 KiB) Zobrazeno 4473 x
Mozno sa uvolnil alternator, neviem ci sa moze uvolnit kompresor klimatizacie, cerpadlo posilovaca sa uvolnit nemoze, teda ak by sa uvolnilo tak by nebolo v rovine so zvyskom.
Díky. Alternátor má držák napevno - není tam možnost posunování a drží pevně. Čerpadlo posilovače taky drží fest ale na kompresor klimy se nedá dobře s hora dostat. Zítra to hodím k nejbližšímu mechanikovi a uvidím. Ono bez dobíjení se moc daleko dostat nedá. Leda bych na ten kousek použil silonky...
Tak to som nevedel, k alternatoru je dost blby pristup takze som si ho moc neobzral pri vymene rozvodov.
Ozaj a napinak sa natiahne s remenom az po doraz, alebo ho remen zastavi skor?
Ozaj a napinak sa natiahne s remenom az po doraz, alebo ho remen zastavi skor?
- bjes_des
- Kontaktovat uživatele:
Leda bych na ten kousek použil silonky...
Tak leda na podvázání brady, abys nemohl skřípat zubama... Jinak je to jen chiméra...
Tak leda na podvázání brady, abys nemohl skřípat zubama... Jinak je to jen chiméra...
To je pravda. Kdysi jsme to v nouzi chtěli použít na stařičkém Barkasu 900, ale nefungovalo to ani náhodou. Pravdou ovšem je, že ta dárkyně byla pěkná a punčocháče stejně překážely.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016