Podsvícení přístrojové desky
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Podsvícení přístrojové desky
Dobrý den,
mám problém s podsvícením přístrojové desky na nubiře, nesvítí pouze podsvícecní budíků, někdy se sama rožne a pochvíly opět zhasne, chtěl bych se proto optat přes kterů pojistku, či relé je podsvícení napajeno, pořípadně jak přístrojovů desku rozeberu.
děkuji
mám problém s podsvícením přístrojové desky na nubiře, nesvítí pouze podsvícecní budíků, někdy se sama rožne a pochvíly opět zhasne, chtěl bych se proto optat přes kterů pojistku, či relé je podsvícení napajeno, pořípadně jak přístrojovů desku rozeberu.
děkuji
- Reklama
- simone
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podsvícení přístrojové desky
Jenda keďto niekedy svieti potom zas nie tak to asi poistka nebude skorej ten páskový kontakt na prístrojovke bude uvolnený, rozoberieš ho tak že hore su dva skrutky a potom ťahaš pristrojovku smerom akoby do zeme a je von. odzadu su dva pripojky tie hmatom zozadu odpojíš. Tacho nemá bowden to nehladaj.
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Přistojovů desku sme demontontovaly, pohly s kontakty a stale nefunguje, a nesvítí ani ovládaní topení
- simone
- Kontaktovat uživatele:
zobrat merak a merat pred poistkou, za poistkou , najbližšia kocka atak... inak neviem ak je poistka OK.. osvetlenie vnutra asi n ejde cez rele
Ještě by mohl být problém v tom regulátoru osvětlení (to kolečko vedle regulace sklonu světel) tam je nějaký potenciometr a může mít poškozené dráhy....... tedy doufám že v 1.6 je taky
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
V 1.6 není.Aspoň já ho tam nemám .Jen ten sklon světel.....
DAEWOO NUBIRA SX 1.6,16V 1999 již prodaná...
Peugeot 406,combi,2.0 Hdi,80Kw,Full výbava
- simone
- Kontaktovat uživatele:
ale je... vpravo pri volante... je tam sklon aj intenzita svetla mam 1,6 rok 1998
-
Tak to já mám nějaký shit ??!!Já mám jen sklon.Možná to nebude asi origo a někdo to už vyměňoval a neměl zrovna ten pravý kus.No ne že by mi to nějak extra vadilo(budíky svítí krásně rovnoměrně červeně s bílýma ručkama), ale když to tam má být,tak at to tam je ne?Co to tak stojí??
DAEWOO NUBIRA SX 1.6,16V 1999 již prodaná...
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
ja to tam tiez nemam, mam tam len nastavenie sklonu svetiel
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
- simone
- Kontaktovat uživatele:
nevratime sa k téme?? už si našiel príčinu??
Ne, bohužel sem na nic nepřišel, ale zdá se my že elektrika nejde ani do potenciometru.
Jak se ti může zdát, že tam nejde elektrika? Spíš a opravuješ? Buď tam jde nebo ne, to musíš změřit. V kabině jsou u řidiče dole ve sloupku pojistky. Pátá od shora by měla být pro přístrojovou desku. Tu jsi kontroloval? Píšu, že měla. Je totiž vidět, že si při výrobě nedělali moc starostí s tím, aby to bylo trochu stejný. Já tam třeba ten potencimetr pro tlumení osvětlení palubky mám. I vněm by mohl být problém, jak tu píše Richard.
Někdy při takovéto závadě pomůže i to, že se postupně vytahají a zasunou všechny pojistky. To samé pak i v motorovém prostoru. Tam je potřeba vytahat i relé. Občas jejich kontakty zoxidují a tímhle se trochu očistí.
Někdy při takovéto závadě pomůže i to, že se postupně vytahají a zasunou všechny pojistky. To samé pak i v motorovém prostoru. Tam je potřeba vytahat i relé. Občas jejich kontakty zoxidují a tímhle se trochu očistí.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
Zkontroloval sem potenciometr, a nejde do něho elektrika, poté sem zkontroloval pojistky(všechny dobré), a zjistil sem že do páté pojistky nejde elektrika. Děkuji za radu.
- maledivy1967
Tak ako, podarilo sa ti odstraniť poruchu?
Moje auto: Daewoo Nubira Sedan, Rok:1997, 1998cm3, 98kW, Benzín+LPG, VIN:KLAJF69ZEWK050157, Typ motora X20SED