Spotřeba Nexie 1,5 - 8V

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
curdyus

Spotřeba Nexie 1,5 - 8V

Příspěvek od curdyus »

Zdravím
Mám po Vas všech jednu prosbu,rád bych chtěl zjistit za kolik litru jezdíte průměrnou spotřebu.
Poslední dobou natankuju 14l, ujedu 120km a je po benálu.
Přijde mi to šílený ale nevím kde hledat chybu,slyšel jsem názory že to děla čidlo teploty,lambdasonda a pod.(jezdím 40km denně svyžným tempem)
Jinak katalizator mám venku a motor mi drží poměrně vysoké otáčky okolo 1500ot/min.
prosím o jakoukoliv radu či názor jak zjistit co může být špatně.
Díky
_________________________________________________________________________________________________________________
Daewoo Nexia 1,5 8V 75HP haftback 5dv,,výfuk Remus 13cm průměr :o),,audio Autosonic,LG,,dálkovky Wessem 18cm,,výbava Gl
Reklama

Hynek

Re: Spotřeba Nexie 1,5 - 8V

Příspěvek od Hynek »

No to může být z mnoha důvodů. Pokud máš možnost , nech to projet testem a budeš vědět. Jinak je opravdu těžké poradit. V zimě se sice spotřeba dost zvyšuje , ale co je moc , to je příliš! Dej pak vědět!
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Ja na mojej 16V urobim teraz v zime za 10L benzinu 120Km, a aj to cestou po ostrych zatackach kde sa jazdi plyn-brzda, plyn-brzda. Takze sa nestazujem... Ale pravdepodobne mas v haji Lambdu Sondu.. Chcelo by to zmerat emisie..
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Tak to já si zase ťíkám,že nexie má úplnľ super spotťebu. V zimľ jsem okolo 6l na 100km,ale na delší trasy je to i 4.9 na 100. Ve dvou lidech a s plným kufrem.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...jo jasně Petře, já jezdím za 3,2 venku a město za 4,2... :lol: :lol:
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Petr S. píše:Tak to já si zase ťíkám,že nexie má úplnľ super spotťebu. V zimľ jsem okolo 6l na 100km,ale na delší trasy je to i 4.9 na 100. Ve dvou lidech a s plným kufrem.
V Praze auta nejezděj na benzín ale na smog :lol:
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan

Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to Franto P poznáš sám až budeš jezdit v Praze, normálka celoroční průměr okolo 8,2 / 100 km ( a to je celkem docela slušný velký TP udává na město 11,2 l / 100 km, korejci jsou velmi reální, kombinovaná tak pro výpočet náhrad vychází tuším na 8,8 l / 100 km, na rozdíl od dnes udávaných kombinovaných spotřeb, které odpovídají v reálu o 1 - 1,5 l / 100km více asi je to daný novou metodikou z válců ) ode mě to bylo jenom reakce na 4,9 !!!, na to se nic jinýho nedalo napsat, takže tak...

a tak Vám přeji co nejnižší spotřebu
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
milosh

Příspěvek od milosh »

Petr si asi myslel ze pie na forum o skodovkach tam se kazdy predhani o co nejnizsi spotrebu, ja mel s nexii 8-9l ve meste, ale kdyz byla vadna lambda tak to i o litr 2 slo nahoru.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to milosh a co jim taky zbývá, fabie je takovej " dalamánek posolenej vepřem " a rumcajc... no takový divný malý MPV jedna moje známá, když přišel na svět o něm řekla to je " kadibudka s okny boengu "...jediná kokta je klasika a starý DTI je sakra dobrý, tady ho uznávám hejbe bezmála s 1,4 tuny a víc...a docela věřím jeho spotřebě venek pod 5litrů...no a abych zachoval objektivitu tak " retro " Š 110 R od Nováka se mi opravdu líbilo ve studii...
...no ještě k Petrovi, vono to je hlavně o způsobu tankování, pistole se mi poprvé zastaví a ještě dotankuju bezmála 10litrů je to dané odvzdušněním přes uhlí v levém předním podběhu s nesmyslným vyustění odvětrací hadičky pod chladičem...

Mějte se fajn a hlavně ať se vám líbí, to co sami uznáte za vhodný

serpico
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“