ROZVOD
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
ROZVOD
Chcem menit rozvod na nexii 1.5 16V 1996 sedan, ale nechcem to dat do servisu, teda diely v servise su dost drahe. Radsej by som si diely zaobstaral sam t.j. rozvodovy remen, vodiacu a napinaciu kladku a vodnu pumpu. Neviem vsak co od akeho vyrobcu treba kupit. Nasiel som rozne znacky ako INA, DAYCO, SKF, GATE. Nemam vsak skusenosti a tak neviem povedat co je lepsie. Vy urcite viete co od akeho vyrobcu a snad aj konkretny kod (napr na SKF kladku je : SK VKM70000). Prebrodil som internet a je toho kopa, bohuzial na slovensku ani nie. A mozno su tie diely pouzitelne napr na nubiru, ale pod nexiou som toho vela nenasiel xD
Daewoo Nexia GLX sedan 1.5 16V 66kW, r.v.1996, tmavozelená metalíza.
- Reklama
Re: ROZVOD
Asi najlepsie tzv. originaly, cize balene pod znackou GM, bud z CARMAXu (bratislava, piestany), alebo ak to neponahla tak z czdrafel z ciech (vyjde to o nieco lacnejsie aj napriek poste), minimalne vodne cerpadlo, ale radsej aj obe kladky. Remen moze byt aj gates, mne vydrzal a carmax aj tak ponuka gates, ktory stoji polovicku originalu (ponukaju aj ten). Co sa tyka rozvodov, tak je to to iste ako na espero 1.5l 16V dohc 66kW A15MF motor. Kladky su zhodne z nubirou (1.6l 16V dohc) ale cerpadlo nie, pretoze nubiracke nema taky srandovny kryci plech na cerpadle (ale napchat by sa dalo, len by v dekli ostala diera). Remen je tiez zhodny ale remen k alternatoru je uz iny, a netusim ci je vobec zhodny nexia-espero.
Co sa tyka tesniaceho kruzku pod vodne cerpadlo, treba nove, musia poriadne ocistit plochu na bloku motora a hlavne netusim odkial som kupoval kuzok ja, ale mam pocit, ze bol nejaky pritenky. Tzv. original co predavaju v carmaxe ma 3mm priemer gumicky, co je akurat (prerez medzi 7 a 8mm co je prierez drazky vo vodnom cerpadle). Mozno preto ze bol pritenky alebo tym, ze som po montazi musel o tyzden vsetko rozobrat a znovu zlozit a nechal som ten tyzdnovy kruzok, mi pumpa na nubire uz nechce tesnit, musim ten kruzok vymenit. Hrubsi nez 3mm netreba kupovat, cerpadloby potom nebolo spravne zalozene. Ak by si ho kupoval inde, tak vnutorny priemer drazky na cerpadle ma 79 mm a priemer gumy kuzku ma byt 3mm.
Co sa tyka tesniaceho kruzku pod vodne cerpadlo, treba nove, musia poriadne ocistit plochu na bloku motora a hlavne netusim odkial som kupoval kuzok ja, ale mam pocit, ze bol nejaky pritenky. Tzv. original co predavaju v carmaxe ma 3mm priemer gumicky, co je akurat (prerez medzi 7 a 8mm co je prierez drazky vo vodnom cerpadle). Mozno preto ze bol pritenky alebo tym, ze som po montazi musel o tyzden vsetko rozobrat a znovu zlozit a nechal som ten tyzdnovy kruzok, mi pumpa na nubire uz nechce tesnit, musim ten kruzok vymenit. Hrubsi nez 3mm netreba kupovat, cerpadloby potom nebolo spravne zalozene. Ak by si ho kupoval inde, tak vnutorny priemer drazky na cerpadle ma 79 mm a priemer gumy kuzku ma byt 3mm.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
No ....
INA GATES SKF VALEO CONTITECH
to kludne mozesh kupit, ty su totiz povodny vyrobcovia "originalnych ND"..
pripadne napish SZ ...
INA GATES SKF VALEO CONTITECH
to kludne mozesh kupit, ty su totiz povodny vyrobcovia "originalnych ND"..
pripadne napish SZ ...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
OConnor: Auto na obrazku je tvoje ci nie ?
Lebo som ho este v BB jazdit nevidel
Lebo som ho este v BB jazdit nevidel
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
nuz, prave na skf tu niekto pisal, ze sa mu rozpadlo nieco z rozvodov a palix to len potrvdil, ale nadavky tusim nepouzil aj ked neviem , ale neviem, ja vlasten nic neviem
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..Tak to sme dvaaa.....
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
-
- Kontaktovat uživatele:
Já používam na výmeny kladky INA , remene DAYCO a pumpy vetšinou VALEO alebo HERTH+BUSS JAKOPARTS no a zatial žiaden problém
...Valeo je dobrá marka, teď jsem ji nedávno, dával přítlačák a měl jsem tam taky Valeo, tedy prvovýroba, jenom mi překvapilo, že spojkové ložisko je original made in japan, nevěřícně jsem zíral na palikxe, když mi dával na výběr, zlatý chlapec aneb náš " meccanico doctor palikx "
Mějte se fajn a to bez oprav
Mějte se fajn a to bez oprav
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
serpico
na stranke www.czdrafel.cz nemozem najst vodiacu kladku rozvodoveho remena na tu moju DOHC nexiu xD
Na strankach nemaju ale ked im zavolas alebo zamailujes tak ju budu mat, alebo ju budu vediet zohnat. Maju kopu tovaru, ktory na strankach nevystavuju.
...jjj jasně všechno na stránky nenacpeš...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
serpico
serpico
a chcel by som sa spytat este ci neviete nahodou kolko stoji v servise vymena ( ked servis da svoje diely + robota ) vlastne len dam auto a mam hotove. A som zistoval cenu u znamych a ze 90€ za robotu, je to malo? ci vela? nemam prehlad absolutne
A povedali mi nech si kupim aj semeringy na vacky a na kluku ze ak by tiekly bi rovno vymenili a ak nie ze by som vratil do obchodu. Menia sa aj semeringy? =-O
A povedali mi nech si kupim aj semeringy na vacky a na kluku ze ak by tiekly bi rovno vymenili a ak nie ze by som vratil do obchodu. Menia sa aj semeringy? =-O
Tak vystavili mi nejaky cennik tych dielov. Vsetko to sedi? nestane sa ze by mi to nepasovalo alebo nieco?
- Přílohy
-
- Nabídka II.0001.JPG (136.82 KiB) Zobrazeno 3425 x
...tak jak koukám v czdrafelu stále máme 20% slevu, to je dobře asi stále mají daewoo.com rádi, nakonec píšeme o nich tady jenom dobře...
serpico
serpico
Len to vodne cerpadlo by som bral radsej original, neviem co maju za nahradu. Original je sice asi 2x drahsia ale istota je istota. Skoda ze som nebral viac kusov, ked mali akciu pred par rokmi v carmaxe a original cerpadlo stalo 650Sk.
A este si kup tesniaci kruzok pod to cerpadlo, stary bude zlezany a nebude tesnit. A ked uz objednavas, tak treba objednat aj drazkovy remen na pohon alternatoru a ostatnej bizuterie, pripadne aj klinovy remen na klimatizaciu ak mas. Simeringy ak ti netecie olej spod veka rozvodov nebude treba menit.
A este si kup tesniaci kruzok pod to cerpadlo, stary bude zlezany a nebude tesnit. A ked uz objednavas, tak treba objednat aj drazkovy remen na pohon alternatoru a ostatnej bizuterie, pripadne aj klinovy remen na klimatizaciu ak mas. Simeringy ak ti netecie olej spod veka rozvodov nebude treba menit.