Tak a netroubíme :(
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Tak a netroubíme :(
Zdravím
Nejde mi klakson, velmi důležitá součást každého dnešního vozidla na našich pozemních komunikacíc.
Kde je asi chyba?
Díky
Nejde mi klakson, velmi důležitá součást každého dnešního vozidla na našich pozemních komunikacíc.
Kde je asi chyba?
Díky
Simson S51 Enduro B2-4 1986 4,4Kw - Celokompletní renovace
Škoda Favorit 1,3 8V Lxi 1993 50Kw - Bosh Monomotronic, Power bass systems
Daewoo Nexia 1,5 8V MPi GL 1997 55Kw - ABS, Airbag, LPG, Posilovač řízení, Litá kola 15"
Daewoo Nexia 1,5 8V MPi GL 1997 55Kw - ABS, Airbag, LPG, Posilovač řízení, Litá kola 15"
- Reklama
Re: Tak a netroubíme :(
tu to mas
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... t=+klakson
Ked nebude chyba v tom, tak este pod volantom je take kruzko ktore zvykne vypadavat. Do neho ide kablik a musi mat kontakt s tym kruzkom... Po demontazi umelych krytov ktore su pod volantom, uvidis to kruzko uz v pohode hned za volantom. Ak bude vypadnute alebo nebude drzat a otacat sa, tak ho zalep izolacnou paskou dookola presne ako tam ma byt.
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... t=+klakson
Ked nebude chyba v tom, tak este pod volantom je take kruzko ktore zvykne vypadavat. Do neho ide kablik a musi mat kontakt s tym kruzkom... Po demontazi umelych krytov ktore su pod volantom, uvidis to kruzko uz v pohode hned za volantom. Ak bude vypadnute alebo nebude drzat a otacat sa, tak ho zalep izolacnou paskou dookola presne ako tam ma byt.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
budeš mít včudu kabely v tom husim krku tak jak je to tam vyfocené. tak už mě to potkalo.
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
Kluci skočím na to hnedka jak se o něco více oteplí, díky za rady.
Tak jsem na to kouknul a zjistil jsem,že zaoxidovanýma konektorkama to není, asi to bude v tom husím krku, protože se mi zdá že u volantu to nebude, vždy jak to zmáčku tak to jakoby spíná tak to lehce lupe v tom volantu ale zvuk žádný
-
Nazdar ja som mal podobnu vec tiez som zmackol a len cvakalo potom som si odmeral ci ide vlastne do klaksonu nejaka stava a ukazovalo mi uplne blbosti a nakone to boli zaoxidovane kable kusok od klaksona. ocistil som preletoval a jako nove.
Mě nessí dnes také přestala troubit
Čo myslíte mohla by mať teplota vplyv na napätie čo ide do klaksónu pretože ked je 10 stupňov pod nulou tak buď netrubi ale len slabo. Čo som to len mrkol tak tam je špiny až až. Čiže možno tiež to budú len kontakty.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
mikikoti@azet.sk
Najlepsie je to napätie premerat, mam taky dojem ze ti odchadza klakson a nie elektrika... Demontuj mriezku a pozri sa na klakson. Rovno ocisti aj kable ako aj klakson...Pod palubovkou skontroluj relatko, ci nieje nahodou slabo zapojene... a este by som pozrel kontakt pod volantom...Je tam take kruzko a to kruzko musi mat staly kontakt s kolikom ktory sa ho dotyka a do ktoreho ide kablik..
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Volant by mal byť v pohode ale to relatko ma nenapadlo.najprv očistím klaksón a ak nepomôže tak potom relatko.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
mikikoti@azet.sk
mě relátko cvaká. to je slyšet.
Tiez som prestal trubit a pocut len take klikanie, ked stlacim klakson to bude asi to relatko, takze ako sa vam to podarilo opravit
- vado
- Kontaktovat uživatele:
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Ahoj,nevím jestli ti to nějak pomůže,ale když jsem si tenkrát koupil nexii,troubilo mi to jako nějaká přiškrcená kachna.Měli jsme z toho velkou srandu:-)
Potom mě to trochu štvalo,tak jsem sundal klaksony,bosch šneky tam mám,a zjistil jsem,že je v nich voda.
Vysušil jsem,a zvuk jako zvon
No kdyby náhodou-teď je pod nulou,někdy i hluboko-takže asi víš co se stane když to zamrzne-
Potom mě to trochu štvalo,tak jsem sundal klaksony,bosch šneky tam mám,a zjistil jsem,že je v nich voda.
Vysušil jsem,a zvuk jako zvon
No kdyby náhodou-teď je pod nulou,někdy i hluboko-takže asi víš co se stane když to zamrzne-
Daewoo Nechcijet 1.5
Tak a už zase troubíme.
- pročistil jsme kontakty
- zkusil jsme funkčnost obou klaksonů, oba jely když jsem je zapojil přímo na baterku
- zkontroloval jsem pojistku, byla v pohodě
- rozříznul jsem husu a šel po kablících, zjistil jsme že ten zelený je v pořádku a sním to jede tak mi zbylo že ten červený je vadny šel jsme po něm a našel jsem zlom, odštipnul natáhnul jsem novy kablík a už to troubí jako za mlada
- pročistil jsme kontakty
- zkusil jsme funkčnost obou klaksonů, oba jely když jsem je zapojil přímo na baterku
- zkontroloval jsem pojistku, byla v pohodě
- rozříznul jsem husu a šel po kablících, zjistil jsme že ten zelený je v pořádku a sním to jede tak mi zbylo že ten červený je vadny šel jsme po něm a našel jsem zlom, odštipnul natáhnul jsem novy kablík a už to troubí jako za mlada