Kdo ma kolik km natočíno na Matýskovi?
Moderátor: Blue Lanos
Re: Kdo ma kolik km natočíno na Matýskovi?
Já mám Matize 4 roky a najeto 60000 km. Jinak je to rok 11/99 a celkem má odkrouceno 125000.Bez větších závad:1x rozvody , 1x komplet kotouče a destičky,rovnou jsem měnil i ložiska v kolech.A čepy u náprav i na řízení.Ať nám šlapou.
- Reklama
Dneska s Matizkem slavíme 2 měsíční výročí . Před koupí naběháno 82tkm, nyní 84500. Hezký den
- Gambac
- Kontaktovat uživatele:
Matiz rv. 1999 0.8 SE nalitáno 150 tis a smrt tohodle přiblížovátka se blíží
Od prázdnin máme najeto 2 tis.
zatím sem asi hodně pozadu ale ono to bude stoupat
zatím sem asi hodně pozadu ale ono to bude stoupat
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
To máš ani ne polovičku toho, co jeden z kamarádů v Polsku. Tomu Matýsek "klekl" při najetých 358 tisících. Sedhnal druhý motor a jezdí dálGambac píše:Matiz rv. 1999 0.8 SE nalitáno 150 tis a smrt tohodle přiblížovátka se blíží
Mozno je otazka co je to vlastne "smrt motora", lebo kym to nie je zadrete, tak samotna mechanika byva OK. Staci pomenit tesnenia, piestne kruzky a gufera ventilov, vsetko to vypucovat a jadzi ako novy Zas na druhej strane - sypat do toho peniaze, nove cidla pomaly, termostat, hrdzave je to durch odspodu, novy vyfuk, loziska atd... no je to na zvazenie
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Podľa mňa je úplna smrť motora,keď jednoducho zmlkne ,ďalej nejde a je to vážna mechanická závasa,kľukovka,ojnica,ložiská a pod,ale kým sa hýbe,zatiaľ žije
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- mloksuk
- Kontaktovat uživatele:
Daewoo Matiz 0,8i r.v. 7/03 najeto 122 066 km
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
[quote="mloksuk"]Daewoo Matiz 0,8i r.v. 7/03 najeto 122 066 km
-----------------------
Zdravim nováčka " mloksuka " a mám dotaz to s tím Matízkem jezdíš denně do zahraničí že máš tolik nalítáno
Vazouna Matiz SE II.08 r.v.7/02 má proti tobě pakatýlek pouze 54.300 tkm zato přijdu cvaknu a jedu spolehlivě bez problémů kamkoliv. A to už mi připadá že je do kopců v těch našich kotárech až příliš dýchavičný čau " Vazoun "
-----------------------
Zdravim nováčka " mloksuka " a mám dotaz to s tím Matízkem jezdíš denně do zahraničí že máš tolik nalítáno
Vazouna Matiz SE II.08 r.v.7/02 má proti tobě pakatýlek pouze 54.300 tkm zato přijdu cvaknu a jedu spolehlivě bez problémů kamkoliv. A to už mi připadá že je do kopců v těch našich kotárech až příliš dýchavičný čau " Vazoun "
a nebo Pepo mládneš a výkon Matíze ti již nestačí
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
---------------------V.Brousek píše: a nebo Pepo mládneš a výkon Matíze ti již nestačí
Zdravim Tě " Václave " něco na tom bude
- mloksuk
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec tak do zahraničí snin každy den nejezdím ale koupili sme ho kdyz mel nalítano jen 16 000tkm.. a před pul rokem jsem ho zdedil ja po tete ktera snim dene nalítala 150km a to jela jen do prace a z prace... a občas nakej ten výlet že ano.. ale musim říci že z kopcema problemy nemame rekl bych cim starsí tim lepsí ja sním ted jezdim hlavne do skoly a na projíždky je to luxusní autíčko jo a před 14 dny jsme s matízkem byli v Liberci s přítelkyní a cesta byla v pohode celkem jsme najeli 500kmVazoun píše:mloksuk píše:Daewoo Matiz 0,8i r.v. 7/03 najeto 122 066 km
-----------------------
To,že Matýzek je v kopcích dýchavičný má Vazoun pravdu.Vloni jsem s ním jezdil na dovolený po Krkonoších a v kopcích občas byla dobrá i dvojka.Ale nemá cenu ho uhonit.Má taky svůj strop výkonu.
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Podľa mňa to nie jake zle s dychavičnosťou matízka,len vyžduje umenie včas radiť smerom nadol,ako wartburg. Ja som osobne spokojný s jeho správaním v kopcoch,vzhľadom na jeho objem.keď si potovnáme,že má presne taký výkon ako Škoda 120 či spomínaný wartburg 353,je nedpriemerne živý, ja chodím na matízkovi do Tatier každý rok,a do dvojky radím,iba v jednom okamihu,hore Čertovicou,v smere od BB, ako je tá odstrá zákruta, už pomerne tesne pod vrcholom stúpania,a tam som šiel na dvojke na hocičom,lebo tam jednoducho treba znižiť rýchlosť,vzhľadom na ostrosť zákryty a a tom spakéku,by bolo ísť na trojke rychlosťou menšou ako 40-50 km/h podtáčanie
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Ta já se tedy přidám, po delší odmlce, 143 247 Km rv. 2000
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG