Nemrznoucí směs

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
jencus
Kontaktovat uživatele:

Nemrznoucí směs

Příspěvek od jencus »

Jak zjistím kolik mám nemrznoucí směsi v chladiči?Musím s autem někam zajet nebo si to můžu nějakým způsobem zjistit sám?Díky
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak je k tomu potřeba měřící zařízení buďto si ho můžeš koupit na pumpě nebo někde v supermarketu je to takovej balonek a jakoby pipeta a v ní je vloženej váleček se stupnicí a ty si jen nabereš trošku vody a podle toho jak to plave ti to ukáže na té stupnici jak na tom ta nemrzka je . Stojí to pár korun a bývá to univerzální a třeba ještě na baterku ale tohle sem už asi 8 let nedržel v ruce my máme v servisu optický (takový kukátko ) a tam je to taky vidět a je to mnohem přesnější ale to musíš do servisu jelikož tohle optický stojí asi 5 000 . Nemrzku si myslím by ti měli změřit v servisu na počkání a zdarma nebo za všimný mechanikovi 8)
jencus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jencus »

petrm píše:Tak je k tomu potřeba měřící zařízení buďto si ho můžeš koupit na pumpě nebo někde v supermarketu je to takovej balonek a jakoby pipeta a v ní je vloženej váleček se stupnicí a ty si jen nabereš trošku vody a podle toho jak to plave ti to ukáže na té stupnici jak na tom ta nemrzka je . Stojí to pár korun a bývá to univerzální a třeba ještě na baterku ale tohle sem už asi 8 let nedržel v ruce my máme v servisu optický (takový kukátko ) a tam je to taky vidět a je to mnohem přesnější ale to musíš do servisu jelikož tohle optický stojí asi 5 000 . Nemrzku si myslím by ti měli změřit v servisu na počkání a zdarma nebo za všimný mechanikovi 8)
Díky nejdřiv zajdu na tu pumpu a když to neseženu tak holt zajdu za nějakým mechanikem
olin

nemrznoucí kapalina

Příspěvek od olin »

na tu pipetu s balonkem se vykašli,já to tak měřil a ukázalo mi to,že směs je do -19 tak jsem jel do servisu,kde mi optic.kukátkem změřili -25 C.
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

A co tak radsej nabrat do striekacky vzorku a pichnut ju do mrazaku? tam je - 18. Idealne podmienky na test.
Dex-G
Kontaktovat uživatele:

SuperSmes

Příspěvek od Dex-G »

Taky sem potreboval info o nemrznoucce a taky sem navstivil servis. Nejakej cudla do toho cucel a asi po tretim zmereni z neho vypadlo ze ty hodnoty jsou mimo stupnici :? Prej je to OK To bych rad vedel co je tam za sajrajt ze to nezmerej... :shock:
Radmont

Příspěvek od Radmont »

hlavne ju nezabudnite raz za cas vymenit. Ja som ju nemenil 4 roky a ked som to po 4 rokoch vypustil, tak to bol riadny sajrajt.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ta stupnice je jen do -60 °C :lol: :lol: no a když si byl mimo stupnici tak můžeš vyrazit na severní pól 8) ale není to neobvyklé protože spoustu servisů mění nemrzku tak že vypustí chladič a nalejou novou nemrzku neředěnou do expanzky a to pak dá to že už je to mimo stupnici . Je potřeba vypláchout celý systém a pak teprve lít novou nemrzku a rádně ji naředit než se tam začne lít . Jinak jen pro zajímavost dnešní nové modení nemrznoucí kapaliny jsou v koncentrovaném a neředěném stavu nemrznoucí jen do asi -15 °C tu správnou hodnotu získají až po zředění s minimem vody a pak už záleží na koncentraci vody 8)
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“