Prasklá hadice
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Prasklá hadice
No,
na to, jak to auto jelo dlouhou dobu dobře se teďka chová docela divně.
Z ničeho nic mi za jízdy začalo pod kapotou u klíňáku něco hučet. No, dojel sem domů, a že se na to mrknu...
Když sem se na to díval odkud to jde, tak něco křuplo nebo co a tak sem radši vypl motor.
No, pak když sem to zkoušel, tak sem zjistil, že došel benzín. Resp. mám tam asi vodu v nádrži, tak se ten motor kuckal.
Nechal sem to tak...
Dneska sem tam nalil benzínu, namazal klíňák mýdlem a spustil motor.
No, hučení bylo pryč a motor jel celkem pěkně, možná se mi zdá, že to trochu cvakalo jako diesel, ale nejsem si jistý, jestli to nedělalo i předtím...
Zahřál sem to, ne na provozní, ale na nějakou teplotu a zjistil, že jedna hadice je prasklá a uniká z ní nějaká pára (fotku pošlu v dalším příspěvku). Ta hadice je o ničem, budu ju muset vyměnit, ale nevíte od čeho je a co v ní proudí...?
Taky budu potřebovat před zimou dostat ven tu vodu z nádrže
No a kdyby někdo věděl, čím mohlo být to hučení kromě klíňáku? (nejsem si jistý, jestli to přestalo pískat protože sem to namazal, nebo proto, že tam něco prasklo)
Díky
na to, jak to auto jelo dlouhou dobu dobře se teďka chová docela divně.
Z ničeho nic mi za jízdy začalo pod kapotou u klíňáku něco hučet. No, dojel sem domů, a že se na to mrknu...
Když sem se na to díval odkud to jde, tak něco křuplo nebo co a tak sem radši vypl motor.
No, pak když sem to zkoušel, tak sem zjistil, že došel benzín. Resp. mám tam asi vodu v nádrži, tak se ten motor kuckal.
Nechal sem to tak...
Dneska sem tam nalil benzínu, namazal klíňák mýdlem a spustil motor.
No, hučení bylo pryč a motor jel celkem pěkně, možná se mi zdá, že to trochu cvakalo jako diesel, ale nejsem si jistý, jestli to nedělalo i předtím...
Zahřál sem to, ne na provozní, ale na nějakou teplotu a zjistil, že jedna hadice je prasklá a uniká z ní nějaká pára (fotku pošlu v dalším příspěvku). Ta hadice je o ničem, budu ju muset vyměnit, ale nevíte od čeho je a co v ní proudí...?
Taky budu potřebovat před zimou dostat ven tu vodu z nádrže
No a kdyby někdo věděl, čím mohlo být to hučení kromě klíňáku? (nejsem si jistý, jestli to přestalo pískat protože sem to namazal, nebo proto, že tam něco prasklo)
Díky
- Reklama
Re: Prasklá hadice
Toto je ta hadice:
Hadica stoji asi 150Sk, je to kolienkko odvetravania klukovej skrine, prudia tade vypary a olejova hmla a za studeneho motora aj vodna para, idu do sania a spalia sa s v motore. AK je derava tak sa od olejovych prskancov z toho kolena zaserie velmi kvalitne prevodovka a bok motoru a ja netusim ako to vycistit pretoze bez vybratia motoru tam nie je pristup.
Ja som to očistil čističom bŕzd . Apropo mne občas začne akoby sustiet klinovy remeň hlavne ked je mokro a ked prestane pršať tak to prestane. Ale ked vbehnem do väčšiej kaluže že sa dostane voda na klinovy remeň tak začne pískať. A čakám ked to bude robiť častejšie tak ho vymením.
Nexia 1,5 8V GLE + Cruze 1,8 LT
mikikoti@azet.sk
mikikoti@azet.sk
U mna je aj cistic brzd neucinny, pretoze sa to zbieralo na prevodovke ekne dlho a teraz je vsade aj na kablovych zvazkoch hruba vrstva olejoveho blata az olejoveho dobre preschnuteho nateru a to ide dolu len mechanicky .
Mne piska praveze novy remen, ale asi som ho slabo napol, ale lepsie nedokazem, mam strach ze nieco poskodim, ze nejako poskodim alternator. Pouzil som na napnutie alternatoru metrovu paku a aj tak je to malo. Skoda ze to nie je ako na nubire, ktora ma automaticky napinak, ten staci len ohnut a remen zlozit a potom dalsi nasadit a uvolnit napinak a hotovo. A nic nepiska.
Mne piska praveze novy remen, ale asi som ho slabo napol, ale lepsie nedokazem, mam strach ze nieco poskodim, ze nejako poskodim alternator. Pouzil som na napnutie alternatoru metrovu paku a aj tak je to malo. Skoda ze to nie je ako na nubire, ktora ma automaticky napinak, ten staci len ohnut a remen zlozit a potom dalsi nasadit a uvolnit napinak a hotovo. A nic nepiska.
Jo, hadicu vyměním a ten motor zkusím vyčistit jak to půjde (jestli to půjde ), hlavně mě zajímá, kolik je vody v benzínu...
Jak poznám, že motor jede jenom na tři válce? Zdá se mi, že to má trochu dieslový zvuk...
Jak poznám, že motor jede jenom na tři válce? Zdá se mi, že to má trochu dieslový zvuk...
Jak bych poznal, že mi skočili rozvody?
Zkoušel sem sundat hlavu, akorát se to nějak nepovedlo Tak sem zkoušel sundat víko rozvodů, a to se taky nepovedlo
Neví někdo jak na to? Popř. jak teda poznat jestli neskočily rozvody? Já už nevím, co s tím... Ono to chvilku jede úplně krásně a chvilku nejede skoro vůbec (škubání a pak to zdechne).
Navíc sem nenašel nikde v motoru přívod benzínu, neví někdo kde ho najdu? (Nejlíp fotka, na fóru sem toho četl dost, ale stejně sem to nenašel...)
Zkoušel sem sundat hlavu, akorát se to nějak nepovedlo Tak sem zkoušel sundat víko rozvodů, a to se taky nepovedlo
Neví někdo jak na to? Popř. jak teda poznat jestli neskočily rozvody? Já už nevím, co s tím... Ono to chvilku jede úplně krásně a chvilku nejede skoro vůbec (škubání a pak to zdechne).
Navíc sem nenašel nikde v motoru přívod benzínu, neví někdo kde ho najdu? (Nejlíp fotka, na fóru sem toho četl dost, ale stejně sem to nenašel...)
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
zborka rozborka motoru je tu ...
http://195.28.90.58/dohc/motor
ono dostan najprv von tu vodu z motoru...
ak nieco huci okolo klinaku...je to najcastejsie lozisko v alternatore..
ale ak mash podozrenie ze skocili rozvody..
tak aj to by mohlo byt.. jeden skoceny zub nemusi znamenat destrukciu motoru..
ale "traktor" to z neho spravit vie...
http://195.28.90.58/dohc/motor
ono dostan najprv von tu vodu z motoru...
ak nieco huci okolo klinaku...je to najcastejsie lozisko v alternatore..
ale ak mash podozrenie ze skocili rozvody..
tak aj to by mohlo byt.. jeden skoceny zub nemusi znamenat destrukciu motoru..
ale "traktor" to z neho spravit vie...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Ci ide na 3 valce? Hmm, jedine tak, ze vytiahnete kable postupne z kazdej sviecky a ked sa pri niektorej nic nezmeni tak na ten valec to neslo. Ale RJ motora si pridvihne otacky, takze po vytiahnuti kablu zo sviecky na valci ktory pracoval sa motor len trosku rozvibruje a hned zrovna otacky. Akurat ostane mierne viac vibrovat nez normalne, najlepsie zistit rukou polozenou na gumenu a teda nie prilis horucu cast motora, cize asi najlepsie na gumene tesnenie veka rozvodov. Obcasne vynechanie sa moze diat, ak su sviecky starsie alebo zmes nie je idealna, alebo je hnusny benzin, cize daky stary alebo pancovany. Ale klepat moze aj bez toho. On je tam toho dost co moze ostro klepat. Hydraulicke zdvihatko, neiktory spoj na vyfuku, cievka, spojka v rozdelovaci, proste hotovy traktor .
Ci preskocili rozvody? Najlepsie pohladat fotku rozvodov v galerii, alebo lepsie v servisnom manuali (tam je len nakres, ale na rozdiel od fotky v galerii alebo na tych fotkach od JRD nie su tam prehodene ozubene kolesa vackovych hriadelov ). A bez zlozenia veka rozvodov asi nemozne. Mozno po zlozeni veka ventilov ale to je horsie nez veko rozvodov, lebo moze potom netesnit. Mozno ak by sa podarilo vytiahnut tesnenie veka rozvodov, tak by tie zarezy bolo mozne uvidiet ale neskusal som to. A na ozubenom kolese klukovky najdete rysku asi az po zlozeni remenice.
Ten privod, sa da najst tak, ze pojdete po rurke na ktorej su vstreky smerom k lavemu kraju motora, teda k alternatoru, tam najdete spoj o kotrom som pisal, proet gumene koleno na ktorom je nastoknuta plastova poistka a ta sa nacvakava na rozsirenie na rurke. Po stlaceni plastovy "usi" na poistke ide gumenu hadicku z rurky zvliect. A benzin ma stade tryskat a nie vytekat. Nie ako z hasicskej striekacky ale mal by byt pod tlakom a nie vytekat ako keby volne.
Inac popisujem espero 1.5l dohc, u nexie s tym istym motorom by to malo byt velmi podobne.
A ak umrelo benzinove cerpadlo, nevyhadzujte ho. Mozno sa da opravit.
Ci preskocili rozvody? Najlepsie pohladat fotku rozvodov v galerii, alebo lepsie v servisnom manuali (tam je len nakres, ale na rozdiel od fotky v galerii alebo na tych fotkach od JRD nie su tam prehodene ozubene kolesa vackovych hriadelov ). A bez zlozenia veka rozvodov asi nemozne. Mozno po zlozeni veka ventilov ale to je horsie nez veko rozvodov, lebo moze potom netesnit. Mozno ak by sa podarilo vytiahnut tesnenie veka rozvodov, tak by tie zarezy bolo mozne uvidiet ale neskusal som to. A na ozubenom kolese klukovky najdete rysku asi az po zlozeni remenice.
Ten privod, sa da najst tak, ze pojdete po rurke na ktorej su vstreky smerom k lavemu kraju motora, teda k alternatoru, tam najdete spoj o kotrom som pisal, proet gumene koleno na ktorom je nastoknuta plastova poistka a ta sa nacvakava na rozsirenie na rurke. Po stlaceni plastovy "usi" na poistke ide gumenu hadicku z rurky zvliect. A benzin ma stade tryskat a nie vytekat. Nie ako z hasicskej striekacky ale mal by byt pod tlakom a nie vytekat ako keby volne.
Inac popisujem espero 1.5l dohc, u nexie s tym istym motorom by to malo byt velmi podobne.
A ak umrelo benzinove cerpadlo, nevyhadzujte ho. Mozno sa da opravit.
Super,
no tak sem konečně našel benzínový přívod v motoru
Benzín (resp. to, co to bylo, benzín to nebyl ) asi něco přes 10l, je už venku z nádrže a v ní nový.
V mezičase sem rozdělal škrtící klapku a vyčistil ji, protože tam byl docela nános oleje.
No, nádrž sem vyčerpal, nalil nový benzín, škrtící klapku vyčistil a po tom, co se do palivových trubek dostal benzín nastartoval.
Auto jelo krásně, mnohem líp než předtím Akorát to furt hučelo (možná až pískalo), úplně šíleně. Zítra zkusím nalít trochu vodu na klíňák a uvidím, co to udělá... (Dělá to při zahřátem i při studeném motoru, radši jsem s tím nejezdil a nechal běžet jenom na volnoběh abych to nezatěžoval).
Alternátor je jinak nový, ještě září novotou
V úterý chystám kontrolu svíček...
Benzínové čerpadlo mám externí, nějaké Bosh na boku pod autem a funguje, takže se ho ani nechystám vyhazovat ...
Rozvody sem zatím nekontroloval...
no tak sem konečně našel benzínový přívod v motoru
Benzín (resp. to, co to bylo, benzín to nebyl ) asi něco přes 10l, je už venku z nádrže a v ní nový.
V mezičase sem rozdělal škrtící klapku a vyčistil ji, protože tam byl docela nános oleje.
No, nádrž sem vyčerpal, nalil nový benzín, škrtící klapku vyčistil a po tom, co se do palivových trubek dostal benzín nastartoval.
Auto jelo krásně, mnohem líp než předtím Akorát to furt hučelo (možná až pískalo), úplně šíleně. Zítra zkusím nalít trochu vodu na klíňák a uvidím, co to udělá... (Dělá to při zahřátem i při studeném motoru, radši jsem s tím nejezdil a nechal běžet jenom na volnoběh abych to nezatěžoval).
Alternátor je jinak nový, ještě září novotou
V úterý chystám kontrolu svíček...
Benzínové čerpadlo mám externí, nějaké Bosh na boku pod autem a funguje, takže se ho ani nechystám vyhazovat ...
Rozvody sem zatím nekontroloval...
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
No super...ze to bola len ta "lacnejsia varianta"...a to ze blby benzin v nadrzi...
..ked to tvoje "externe palivove cerpadlo" funguje, tak ho kludne nechaj tak ako je..
Ked nieco piska najcastejsie je to remen...
mne tiez popiskuje..a kua neviem preco...
musim asi nechat zhrdzaviet remenice...
a bude pokoj..
..ked to tvoje "externe palivove cerpadlo" funguje, tak ho kludne nechaj tak ako je..
Ked nieco piska najcastejsie je to remen...
mne tiez popiskuje..a kua neviem preco...
musim asi nechat zhrdzaviet remenice...
a bude pokoj..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//