Nové Aveo - skúsenosti, dojmy
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Re: Prihlášky do AVEO klubu
Aj to moje avejko je prvé nové auto,predtým som jazdil na Lade 2107 čo som zdedil po otcovy.on ho kúpil ako funglovku a najazdil s ním 25000km a zvyšok do 14000km som najazdil ja. Musím sa priznať keby nezaviedla naša vláda v tejto fin.kríze šrotovné tak nové auto by som nemal.Ale keď avejko spustili so šrotovným skoro o 100000.-sk tak som neváhal ani minútu.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
- Reklama
U nás sice žádné šrotovné nebylo, ale autíčko už na šrot bylo:-((! Tož jsem rozbil prasátko a měl na vybranou....buď koupit něco většího, ale jetého, nebo poprvé v životě nové auto:-)! Šel jsem se podívat do nejbižšího autosalónu. Mám asi 500 metrů od bytu Chevrolet, Opel, Ford, Škodu, Seat a co já vím, co ještě...jo Merecedes.. Jako první jsem si sedl do Avea...hihi dál jsem už nešel:-)))! Jednak se mi ten sedan hrozně líbí a jednak...co si budeme nalhávat, to prasátko, co jsem rozbil, nebylo bezedné:-))! Auto jsem nechal pojistit i proti krádeži, takže když za 10 minut najdu na parkovišti suché místo, tak si koupím zase Aveo, jen třeba jinou barvu:-)))! Žena chce vínovou:-))!
hogofogo
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
Ono je to asi ako so všetkým. Keď sa vecička vydarí, tak nám to ani nepríde, že máme šťastie. Skôr vo všetkom vnímame tie veci nevydarené. Auto je vec, ktorá sa tiež vydariť nemusí.
Môj Kalos má 4,5 roka. Okrem škrípajúceho pedálu a akéhosi snímača vačky som s ním nemala žiadne problémy. Neriešim také veci, ako že keď tam niečo zavŕzga, že mi už po roku začalo pukotať vo výfuku a podobné vecičky krásy. Ja to Kaloskovi nevyčítam a on ma zato nikdy nenechal v štichu. Vždy ma bezpečne a bez problémov doviezol, kam som potrebovala. A že niekedy som k nemu nebola vždy jemná. Holt ženská!!!!
Aj tak sme ako jedna duša. Zostáva mi len dúfať, že nám to takto dlho vydrží.
Môj Kalos má 4,5 roka. Okrem škrípajúceho pedálu a akéhosi snímača vačky som s ním nemala žiadne problémy. Neriešim také veci, ako že keď tam niečo zavŕzga, že mi už po roku začalo pukotať vo výfuku a podobné vecičky krásy. Ja to Kaloskovi nevyčítam a on ma zato nikdy nenechal v štichu. Vždy ma bezpečne a bez problémov doviezol, kam som potrebovala. A že niekedy som k nemu nebola vždy jemná. Holt ženská!!!!
Aj tak sme ako jedna duša. Zostáva mi len dúfať, že nám to takto dlho vydrží.
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
No to tvoje auto snad muselo být vyrobeno v pátek třináctého a minutu před střídáním směn. Jinak si to nedokažu vysvětlitMaveo píše:Servuste!
Sme novými členmi pod číslom 37 ako Maveo. Máme 1.2 8V sedan výbava komfort.
Je to komfortné , priestranné autíčko pre rodinu. Čo sa týka problémov, boli hneď od začiatku hneď pri odchode z predajne. Svietilo ABS, geometria katastrofa a volant o 25 stupňov nevycentrovaný. To bol piatok. V nedelu poobede sme ho už ani nenaštartovali. Volali sme asistenčnú službu. Kľúč stratil kód museli objednaď druhý nedal sa rozchodiť a voľačo vybilo zároveň aj baterku. V stredu sme to už prihlásili. Počase manželka ostala visieť na parkovisku so zaradenou spiatočkou a ani zasvet pohnúť. Zasa sme volali asistenčnú službu. Keďže to nemohol odtiahnuť kvoli autám skúsil to rozchodiť na tvrdo s vytočením studeného motora(radsoť na surový motor) po piatich minútach povolila.ABS stále hnevalo, raz svietilo, raz nie. V servise nie a nie s tým niečo robiť. A tak sa chyba vyvŕbila. Ešte som také nič nezažil. Pri brzdení ABS začalo bezdovodne robiť ako bláźnivé a NEPUSTILO MA BRZDIŤ (nedal sa stlačiť brzdový pedál) až kým nevykázal chybu po cca 2s. Keby nám to niekto hovoril tak si myslím o ňom svoje, no ja som to zažil. Vykázalo 3 chybné snímače. Chyba sa objavila niekoľko krát. Zatiaľ vymenili 2. Ešte taká drobnosť, fučal ventil na kolese ešte na začiatku. Od začiatku ma hnevalo kolísanie otáčok a to okolo 500 za minôtu na volnobehu za chodu auta. Ak stojím tak to nerobý. Zistil som že ak zapne el. spotrebiče tak sa pri volnobehu za chodu ustália, klapku som čistil, no skor je to asi regler ale to je len domnienka. Občas blbne rádio. Trošku ma prekvapili slabé plechy a pod škrabancami vidieť slabšiu povrchovú úpravu oproti iným vozom.,
Ale inač sme spokojný. Spotrebu som čakal lepšiu(úpravy neodym,špor.filter,tabl. do benzínu)no po meste to asi ani lepšie nebude, vlete okolo 7 s klimou, inak 6,3 vonku sa dá aj menej.
Čo možem doporučiť tak vaničku do kufra, deflektory a kožený poťah na volant, rozhodne disky čo možno najvysunutejšie kvoli stabilite ten voz to potrebuje.
Trošku som sa rozpísal, snáď som Vás neunavil. Teším sa na nálepky na autách, bude to sila!
Aveo 5dv. 1,4 LT
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Souhlasim vsema 10-ti. Protoze tolik "zavad" to neni snad ani nahodaLucas píše:No to tvoje auto snad muselo být vyrobeno v pátek třináctého a minutu před střídáním směn. Jinak si to nedokažu vysvětlitMaveo píše:Servuste!
Sme novými členmi pod číslom 37 ako Maveo. Máme 1.2 8V sedan výbava komfort.
Je to komfortné , priestranné autíčko pre rodinu. Čo sa týka problémov, boli hneď od začiatku hneď pri odchode z predajne. Svietilo ABS, geometria katastrofa a volant o 25 stupňov nevycentrovaný. To bol piatok. V nedelu poobede sme ho už ani nenaštartovali. Volali sme asistenčnú službu. Kľúč stratil kód museli objednaď druhý nedal sa rozchodiť a voľačo vybilo zároveň aj baterku. V stredu sme to už prihlásili. Počase manželka ostala visieť na parkovisku so zaradenou spiatočkou a ani zasvet pohnúť. Zasa sme volali asistenčnú službu. Keďže to nemohol odtiahnuť kvoli autám skúsil to rozchodiť na tvrdo s vytočením studeného motora(radsoť na surový motor) po piatich minútach povolila.ABS stále hnevalo, raz svietilo, raz nie. V servise nie a nie s tým niečo robiť. A tak sa chyba vyvŕbila. Ešte som také nič nezažil. Pri brzdení ABS začalo bezdovodne robiť ako bláźnivé a NEPUSTILO MA BRZDIŤ (nedal sa stlačiť brzdový pedál) až kým nevykázal chybu po cca 2s. Keby nám to niekto hovoril tak si myslím o ňom svoje, no ja som to zažil. Vykázalo 3 chybné snímače. Chyba sa objavila niekoľko krát. Zatiaľ vymenili 2. Ešte taká drobnosť, fučal ventil na kolese ešte na začiatku. Od začiatku ma hnevalo kolísanie otáčok a to okolo 500 za minôtu na volnobehu za chodu auta. Ak stojím tak to nerobý. Zistil som že ak zapne el. spotrebiče tak sa pri volnobehu za chodu ustália, klapku som čistil, no skor je to asi regler ale to je len domnienka. Občas blbne rádio. Trošku ma prekvapili slabé plechy a pod škrabancami vidieť slabšiu povrchovú úpravu oproti iným vozom.,
Ale inač sme spokojný. Spotrebu som čakal lepšiu(úpravy neodym,špor.filter,tabl. do benzínu)no po meste to asi ani lepšie nebude, vlete okolo 7 s klimou, inak 6,3 vonku sa dá aj menej.
Čo možem doporučiť tak vaničku do kufra, deflektory a kožený poťah na volant, rozhodne disky čo možno najvysunutejšie kvoli stabilite ten voz to potrebuje.
Trošku som sa rozpísal, snáď som Vás neunavil. Teším sa na nálepky na autách, bude to sila!
Chevy Aveo 1.4 16V Star (LS) Stale v pohybu
Re: Nové Aveo - skúsenosti, dojmy
Když jsem poprvé sedl do mého Avea, byl jsem nadšený! To je asi normální pocit u každého, kdo v životě neměl nové auto. Myslím, že kdybych poprvé sedl třeba do Hyundae Accent, taky by se mi to líbilo. Myslím, že Avejko je moc krásné auto. Je fajn, že se vysloveně těším, jak si do něj zase sednu a trochu se projedu. Zatím totiž to ježdění vnímám jako neskutečnou pohodičku a už mi nevadí, tak jako kdysi, když se nějak zase musí vyrazit:-))! Takže už jde jen o jedno..... Aby bylo spolehlivé a v mém případě, aby mi klesla, zatím vysoká, spotřeba. Chci věřit, že oboje bude OK!!
Taky je důležité, co od auta očekáváte. CHce-li někdo závodit, nebo lítat v terénu, pak je asi vedle:-)))! Já chci vozit rodinu, takže jsem myslím na dobré adrese:-)!
Taky je důležité, co od auta očekáváte. CHce-li někdo závodit, nebo lítat v terénu, pak je asi vedle:-)))! Já chci vozit rodinu, takže jsem myslím na dobré adrese:-)!
hogofogo
člen AVEO fanclubu
člen AVEO fanclubu
-
JA som mal kalosa.a teraz mam aveo! a sobydvoma som bol spokojny!
-
S Kalosom som nabehal 100 000 km, a teraz sluzi mojim rodicom, a rok vyr 2003! na Aveu som zatial najadil 10 tis km,poklopat na drevo" bez zavad!
no mám aveo cca 4 měsíce:najeto 5000km ,startuje napoprvé,jezdí hezky až se zahřeje jede přímo perfektně,jediná závada odchlíplý plast v interieru/spraveno aut. servisem ale šikovní moc nejsou hovada poškrabali palubku tím mě ale fakt nasrali /a co mě akorát vadí jsou skřípající madla dveří,protože jsou zfušovaný nad těma se mohl chevrolet zamyslet víc,jinak pohoda.
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
No ahoj ladinek, som rád, že ťa vidím, ja mám avejko okolo 6. mesiacov a nabehané- 7300km približne, no ale zatiaľ sa mi zdá, že je ešte trošku lenivý...
Farba modrá impresion
Chevrolet Aveo sedan komfort
1,2 16v, 62 kW/84 k, rv. 2009
člen Aveo Fanclubu
člen Aveo Fanclubu
Ahoj !!!skus tomu občas trochu šlápnout at se to prožene a zvyká si.A madla dveří vnitřní ti vržou?
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
Edmund Burke
Ahoj Ladinku!
Já mám Aveo asi jeden měsíc. Ty madla vržou asi všem. Ono se není moc co divit. Materiál a způsob jejich provedení ani nic jihého neumožňují. Ovšem na madla při jízdě nešahám, takže tohle mi zas až tak moc nevadí:-))! Trošku horší je, že mi něco vrže vzadu. Četl jsem tu, že to dělá kufr a prý stačí namazat táhla. Zkusím a uvidím. Je divné, když vyjedeš s "funglovkou" z autosalónu a už slyšíš pazvuk.....
Jediné co mi zatím vadí zásadně, je spotřeba. Mám najeto jen 600 km, a to z 80 % mimo město a Aveo si vzalo 8 litrů ... Tak doufám, že se tohle změní, až ho trochu zajedu. Navíc je zima, což spotřebě nefandí a i zimní pneu možná dělají své. Holt jsem si řekl, že spotřebu budu řešit v létě. Ovšem inzerovaných 4,6 l mimo město.....to vážně těžko!!
Ovšem aby to nevypadalo, že jen nadávám..... Měl jsem určitou čásktu, kterou jsem si mohl dovolit utratit, a tak jsem koupil Aveo. Nelituji. To auto je moc krásné:-)!!! Potřebuji ho pro svou rodinu a myslím, že časem splní mé představy:-))!
Já mám Aveo asi jeden měsíc. Ty madla vržou asi všem. Ono se není moc co divit. Materiál a způsob jejich provedení ani nic jihého neumožňují. Ovšem na madla při jízdě nešahám, takže tohle mi zas až tak moc nevadí:-))! Trošku horší je, že mi něco vrže vzadu. Četl jsem tu, že to dělá kufr a prý stačí namazat táhla. Zkusím a uvidím. Je divné, když vyjedeš s "funglovkou" z autosalónu a už slyšíš pazvuk.....
Jediné co mi zatím vadí zásadně, je spotřeba. Mám najeto jen 600 km, a to z 80 % mimo město a Aveo si vzalo 8 litrů ... Tak doufám, že se tohle změní, až ho trochu zajedu. Navíc je zima, což spotřebě nefandí a i zimní pneu možná dělají své. Holt jsem si řekl, že spotřebu budu řešit v létě. Ovšem inzerovaných 4,6 l mimo město.....to vážně těžko!!
Ovšem aby to nevypadalo, že jen nadávám..... Měl jsem určitou čásktu, kterou jsem si mohl dovolit utratit, a tak jsem koupil Aveo. Nelituji. To auto je moc krásné:-)!!! Potřebuji ho pro svou rodinu a myslím, že časem splní mé představy:-))!
hogofogo
člen AVEO fanclubu
člen AVEO fanclubu
Ahoj ladinek, no dačo vzadu mi vrzgalo, ale už mi to v servise opravily, že to bol tlmič či čo , že to je taká choroba týchto autíčiek... inak hogofogo, ja som takú spotrebu asi ešte nemal, ale veľa členov píše, že im to zo začiatku robilo, neboj bude to lepšie, len buď k nemu zo začiatku jemný,hlavne teraz v zime, no a v lete zmeráš spotrebu a verím tomu, že už to bude lepšie...
Farba modrá impresion
člen Aveo Fanclubu
člen Aveo Fanclubu
Já mám asi 6000km a naposled mi to bralo 7,1l. Půl město půl venku. Nemyslím, že to půjde moc dolu. Jezdil jsem s Astrou, která má stejnej motor a žrala taky nějak tak.
Mám výhrady ke kufru: nejsou tam oka na síťku, repro není kryté a když jsem tam tudle dával kolo tak jsem málem urval dráty, mechanismus otevírání víka hodně zasahuje do prostoru a když jsem tam vítězoslavně nacpal nějaké bedny kufr nešel zavřít.
Mám výhrady ke kufru: nejsou tam oka na síťku, repro není kryté a když jsem tam tudle dával kolo tak jsem málem urval dráty, mechanismus otevírání víka hodně zasahuje do prostoru a když jsem tam vítězoslavně nacpal nějaké bedny kufr nešel zavřít.
Ked sme pri tých madlách. Ja mám na šoferovej strane už komplet zodranu tu striebornu fabu od kolena ako si ho tam opieram. Avejko má 17 mesiacov a 19 tis km.
Škoda Roomster TSI