Tat tak Jarik ti radí dobřeJarik píše:Zle robýš kamarát moj, zle. Stále chodíš pod otáčkami a to motoru vobec neprospieva. Nechaj si poraditLucaso1 píše:hm ked idem 45-50 chodím už na 4rke 1 0-20 2 20-30 3 30-45 4 45-70 5 70 a viac moja jazda a hore kopcom na 3 50 dolu kopcom podla stúpania buď neutrál alebo 4 či 5ka bez plynuJarik píše:40kou na 4ke sa snád ani nedá , 4ku radím až pri 80, teda s teplým motorom.
Maximálna rýchlosť s AVEOm
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
- Scorpion.11
Re: Maximálna rýchlosť s AVEOm
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
- Reklama
V Tvojom pripade to avejko predaj skor, ako mu odfaklis motor a prejdi radsej na nejaky dizlak, pretoze dizlaky maju radsej take otacky, ako Ty teraz davas chudatku avejkuLucaso1 píše:hm ked idem 45-50 chodím už na 4rke 1 0-20 2 20-30 3 30-45 4 45-70 5 70 a viac moja jazda a hore kopcom na 3 50 dolu kopcom podla stúpania buď neutrál alebo 4 či 5ka bez plynuJarik píše:40kou na 4ke sa snád ani nedá , 4ku radím až pri 80, teda s teplým motorom.
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
Ja som do 2000km nevytáčal nad 4500ot. a preraďoval som vždy aš nad 2500 otáčkami.
Teraz mám 4200km a motor šlape ako hodiny.Nevadí mu ak sem tam preradím aj pri nižších otáčkach,ale ak radím nad 3000ot. tak ide spodomňa uletieť.
Teraz mám 4200km a motor šlape ako hodiny.Nevadí mu ak sem tam preradím aj pri nižších otáčkach,ale ak radím nad 3000ot. tak ide spodomňa uletieť.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
Ahoj! Tož to se musím poučit!! Já řadím tak, aby otáčky nešly pod 2000 ot. Nejdu přes 4000 ot. Mám "najeto" jen 300 km a chtěl bych motor zajet co nejlépe. Je fakt, že mám slabší motor (1,2), ale asi ho budu vytáček o kapku více.....mato8876 píše:Ja som do 2000km nevytáčal nad 4500ot. a preraďoval som vždy aš nad 2500 otáčkami.
hogofogo
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
Ahoj!! Moc děkuju za radu!! Vezmu si ji k srdci!! Ještě, že jsem se tady zeptal, protože mám pocit, že bych nepostupoval dobře. Mám spíše tendenci motor "šetřit", takže bych ho mohl skoro až podtáčet. Sice se nedostávám pod 2000 ot. ( Snad jen někdy na dvojku ), ale začnu ho vytáčet o kapku víc. Taky tu dálnici trošku stáhnu. Jel jsem rychleji. No, zatím mám "najeto" jen těch 300 Km, tak snad ještě není pozdě na super zajetí mého Avea:-)))! Jesště jednou díky za radu!!!!ladinek píše:Ahoj mám teda 1,4 ale to nevadí.Ted mám najeto 3500km a jezdím s tím pořád stejně:nikdy nejdu pod 2000 spíš tak 2300-2500 ot/min přeřazuji na 3000 ot a když je kopec tak trojku roztáhnu na 4000ot/min ale přes 4000 nejdu zatím.Hlavně to nepodtáčej třeba na trojku 1500ot/min a tak.Později se to vytáčet může to se neboj je to vysokootáčkovej motor a když budeš to podtáčet bude se špinit akorát ERG a všechno kolem a motor můžeš v 50 000km vyhodit .Jo a jěště to nevytáčej studený to není vůbec dobrý a pak zase na dálnici to klidně rozjed max na 120 km víc ne zatím.A taky hodně přeřazuj nejhorší jsou krátký trasy na zajíždění aaaa už nevím co dál -ihogofogo píše:CHlapi poraďte mi....mám Aveo 1,2 16 V. Najeto 300 km:-)))! Jak nejlíp "zaběhnout" motor? Četl jsem příručku od Chevroletu. Píšou tam motor nevytáčet, nejezdit rychle,....ale nic o tom, co to vlastně znamená.
hogofogo
člen AVEO fanclubu
člen AVEO fanclubu
Hergot, to mluvíš ještě o autě, nebo už o ženách:-)))?? !! Děkuji za názor!!Lucaso1 píše:s autom v zábehu do 5000 treba zaobchádzať ako s porcelánom čo ti iné poviem treba s ním pomaličky rozbiehať sa nehnať ho a po 5000 ho treba zasa naučiť živosti lebo by zlemravelohogofogo píše:CHlapi poraďte mi....mám Aveo 1,2 16 V. Najeto 300 km:-)))! Jak nejlíp "zaběhnout" motor? Četl jsem příručku od Chevroletu. Píšou tam motor nevytáčet, nejezdit rychle,....ale nic o tom, co to vlastně znamená.
hogofogo
člen AVEO fanclubu
člen AVEO fanclubu
2500-3000 ot za min ideální na zajetí!!! NEPODTÁČET
NA DÁLNICI JEŠTĚ ZAPOMEN TAK AŽ VE 2500 KM NAJETÝCH
ať se daří!!!
NA DÁLNICI JEŠTĚ ZAPOMEN TAK AŽ VE 2500 KM NAJETÝCH
ať se daří!!!
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
hm v autoškole učia takto ako chodím ja a to auto aj tak je naučené a podľa mňa na 3 50 to auto má už dosť velké otáčky jazdil som tak mesiac a spotreba ? ani nevravím 7 litrov jak ničJarik píše:Zle robýš kamarát moj, zle. Stále chodíš pod otáčkami a to motoru vobec neprospieva. Nechaj si poraditLucaso1 píše:hm ked idem 45-50 chodím už na 4rke 1 0-20 2 20-30 3 30-45 4 45-70 5 70 a viac moja jazda a hore kopcom na 3 50 dolu kopcom podla stúpania buď neutrál alebo 4 či 5ka bez plynuJarik píše:40kou na 4ke sa snád ani nedá , 4ku radím až pri 80, teda s teplým motorom.
Chevrolet Aveo HB 1.2 8V 53kw 72PS 71HP (gray dragon my heart)
Doplnky:elektróny RC14 14˝ obudé na pneu Cleber, deflektory Delfín,
Úpravy: zaslepený eger ventil, červené brzdy, Fólie 0,5 zn. Skyfol, DRL, Sony, Sal, K&N, Total
Člen Aveo fanclubu
Úpravy: zaslepený eger ventil, červené brzdy, Fólie 0,5 zn. Skyfol, DRL, Sony, Sal, K&N, Total
Člen Aveo fanclubu
Može aj dialnicu , len by ho mal tahat len po úsekoch , nie dlho, to mu neuškodí
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
neviem čo si omne pomyslíš teraz ale pre mňa je auto ako žena .-)hogofogo píše:Hergot, to mluvíš ještě o autě, nebo už o ženách:-)))?? !! Děkuji za názor!!Lucaso1 píše:s autom v zábehu do 5000 treba zaobchádzať ako s porcelánom čo ti iné poviem treba s ním pomaličky rozbiehať sa nehnať ho a po 5000 ho treba zasa naučiť živosti lebo by zlemravelohogofogo píše:CHlapi poraďte mi....mám Aveo 1,2 16 V. Najeto 300 km:-)))! Jak nejlíp "zaběhnout" motor? Četl jsem příručku od Chevroletu. Píšou tam motor nevytáčet, nejezdit rychle,....ale nic o tom, co to vlastně znamená.
aj keď auto si dá povedať
kedykoľvek môžeš na ňom jazdiť
Člen Aveo fanclubu
Člen Aveo fanclubu
[quote][/quote]
hm v autoškole učia takto ako chodím ja a to auto aj tak je naučené a podľa mňa na 3 50 to auto má už dosť velké otáčky jazdil som tak mesiac a spotreba ? ani nevravím 7 litrov jak nič
No ked myslíš, hlavne aby ešte dlho fungovalo k tvojej spokojnosti
hm v autoškole učia takto ako chodím ja a to auto aj tak je naučené a podľa mňa na 3 50 to auto má už dosť velké otáčky jazdil som tak mesiac a spotreba ? ani nevravím 7 litrov jak nič
Ale v autoškole sú autá zabehané už moc.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
myslíš ? ja som jazdil na foobii a neviem či to vôbec malo 1.0 obsah no ale skúsim to dlhšie na tých menších rýchlostiach aj keď sa mi to zdá trochu moc otáčkové to je ten nedostatok ako na mojej starej dáme embéčke bol otáčkomer tak som jej mohol dávať 3000 bo som vedel ale tu neviem iba to že zvuk motora vraví zaraď další stupeňmato8876 píše:Ale v autoškole sú autá zabehané už moc.
Člen Aveo fanclubu
Člen Aveo fanclubu
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
hm tak keď jazdíte viacerí tak tak si dám povedaťJarik píše:hm v autoškole učia takto ako chodím ja a to auto aj tak je naučené a podľa mňa na 3 50 to auto má už dosť velké otáčky jazdil som tak mesiac a spotreba ? ani nevravím 7 litrov jak nič
Člen Aveo fanclubu
Člen Aveo fanclubu
V žiadnom prípade by sme nechceli aby si robyl podla nás, to je na len a len na tebe. Najlepšie ked sa nezávisle poradíš s mechanikom. Možeš využit aj Palixa z fora