Spínač vyhřívání zadního okna

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Hawlinka

Spínač vyhřívání zadního okna

Příspěvek od Hawlinka »

Vy zkušenější, prosím pomozte - Matiz se mi rozpadá :( . Spínač vyhřívání se mi "hryzl" uvnitř a nejde vypáčit, takže teď jezdím a vyhřívám.. V manuálu jsem se nedočetla, jak to opravit (jen, že když to bude furt zapnuté, bude průser)... Taky mi přestalo svítit osvětlení teploměru chladící kapaliny a opravdu nevím, jak se to tam mění :?. Tomu, kdo měl stejný problém a již jej vyřešil, budu vděčná za radu ;) .

Omlouvám se za nový topic, ale opravdu jsem si dala tu práci a hledala a hledala, bohužel marně.
Reklama

blackjohn

Re: Spínač vyhřívání zadního okna

Příspěvek od blackjohn »

Aby to pořád nevyhřívalo, tak by mělo stačit vytáhnout pojistku Ef7(mělo by být v popisu Defroster) u pojistek, co jsou v motoru.
Jinak k tomu spínači se dá dostat asi jen sundáním toho plastového krytu přístrojů a ovládání, pak už by se dal ten spínač vyndat(opravit) a vyměnit žárovky v přístrojovce.
Přílohy
D109B516.png
D109B516.png (13.67 KiB) Zobrazeno 2086 x
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Ten dekel ide trosku tazko dole. Odporucaju ho zacat pacit z tej strany kde su ovladacie tlacitka, radio atd.... Kuk obrazok tu, takto potom drzi amotny kastlik budikov (tusim 4 sroby, 2 dolne su vidno na fotke): http://picasaweb.google.com/daewoomatiz ... 7198290354 . A takto ked je uz kastlik prec: http://picasaweb.google.com/daewoomatiz ... 4442930642 - tu je zase vidno, co treba zozadu vypojit. Kastlik zozadu - tu treba konkretnu ziarovku vymenit: http://picasaweb.google.com/daewoomatiz ... 1687570930 . Ked je dole ten dekel palubky, tak vidno stredovy panel, ktory tiez drzi na 4 sroboch: http://picasaweb.google.com/daewoomatiz ... 5723453858 . Tu to ale bude zapeklitejsie, lebo otocne ovladace teply-studeny, polohy vetrania atd su prichytene lankami zozadu. Ja som tento diel nevytahoval, takze neviem ci je tam vola na to, aby sa ten panel ovladania povytiahol trochu dopredu k lepsiemu pristupu ku spinacu.
Ale ano, najlepsie je zatial vyhodit tu poistku, nech sa da aspon normalka jazdit.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Hawlinka

Příspěvek od Hawlinka »

Chlapi, děkuju Vám za pomoc -i ! Šroubky už mám dole, dnes přijde na řadu demontáž toho plastu, no jsem zvědavá. Nevíte, jaký druh žárovky patří do toho osvětlení teploty chladící kapaliny? Abych případně mohla zakoupit zavčasu, než si rozeberu celou Bedrunu :lol:
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

No je to jedna z tych troch vecsich ziaroviek....ale Watt-y nepoznam :(
blackjohn

Příspěvek od blackjohn »

Většinou tam bývají 3W nebo 1,2W, takové malé skleněné baňky s ohnutými drátky jako patice
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Boči

Příspěvek od Boči »

Zdravím,

tak přítelkyni (Hawlinka :) ) jsem spínač vyhříváni zadního skla vytáhl a zjistil jsem že je spečený. Nevím jak k tomu mohlo dojít, ale rozchodit se mi ho asi nepodaří. Nevíte dá se někde sehnat ? (Auto Kelly apod.)
Problém s žárovkou (osvětlení teploty chladící kapaliny) taky vyřešen - špatný kontakt.

Jinak díky všem za rady ...
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Skus na vrakaci nejaky potiahnut, pardon kupit. Ja som tk kedysi jednoeho Matizka poriadne vykuchal :D
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“