Poradte mi s Matizom
Moderátor: Blue Lanos
Poradte mi s Matizom
Zaciatkom jula som odkupil Daewoo Matiz 0,8 SE rv. 1998..... zaciatkom septembra mi zacal spojkovy pedal vrzgat(pri zoslapovani). ak mate skusenosti poradte.....
- Reklama
Re: Poradte mi s Matizom
Nazdar, skus si pozriet predosle prispevky, bolo tu toho pisaneho kopec o tom. Priciny mozu byt len 2:
Vrzga vratna pruzina pedalu
Vrzga lanko v lanovode - najme v prechodke medzi motorom a kokpitom
Riesenia:
Pedal maznut vazelinou
Lanko vymenit
Vrzga vratna pruzina pedalu
Vrzga lanko v lanovode - najme v prechodke medzi motorom a kokpitom
Riesenia:
Pedal maznut vazelinou
Lanko vymenit
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Celý mechanizmus som nastriekal sprayom WD40,aj pružinu aj bovden,hlane o mieste predodu cez karosériu to zvykne vrzgať
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Souhlasím s předchodími příspěvky, ted jsem promazával lanko, u spojkového pedálu to jde dobře, musel jsem to promazat i ze spodu, protože kromě vrzání se pedál i hůře pohyboval, tak jsem to namazal zespodu, ale jak to tak vidím, výměna bude před zimou asi jistější, nerad bych ležel potom někde ve sněhu a hrál si na hrdinu při výměně v závějích.
problem vyrieseny.....vrzgalo to v priechodke.....namazal som to teraz je to uz OK...dik
Inak bacha - mne sa v tej priechodke to lanko z polovice uplne zodralo a potrhalo. Namazanie sice zvuku pomoze, ale ked sa to vrati znovu, tak by som uz lanko vytiahol a pozrel.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Veškerá závada ve spojkovém lanku je v krycí manžetě u páky dole pod vozem. Buď je zpuchřelá a netěsná, nebo prasklá. Když již jednou lanko narezne, je potřeba ho vyměnit, případně vyměnit manžetu a zamezit další pronikání vlhkosti, promazání bez opravy manžety je pouze dočasná oprava.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km