Hluk v kabine lacetti
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- mariomikulik
Hluk v kabine lacetti
pri rychlosti vacsej ako 90 km/h rastie miera hluku vnutri auta...zacalo to z nicoho nic, kedysi nebol problem a pri 140km/h to bolo prijatelne kdezto teraz vobec...auto ma 1,5 roka,47tis. km, bez nehody a pod...Robi to tiez niekomu?
chevy lacetti sedan, rv. 2008
- Reklama
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hluk v kabine lacetti
A odkud to slyšíš ? Já mam nadměrně hlučný nápravy od začátku. Ale nějakej aerodynamickej hluk neslyšim. Motor je hlučnější než kdysi (kor proti kámošovo Accentu je to řev jak kráva). Pokud je to z ničeho nic tak bych to tipoval na nějaký poškozený těsnění u dveří nebo tak něco.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- mariomikulik
no ide to od zadnych kolies, teraz som dal akurat dole auto zo zdvihaka a ked pootocim lave zad. koleso tak to miestami presuchuje, ako keby je aj napriek povoleniu stale trosku zatiahnuta rucna brzda, motor nehuci, ide uplne ticho stale ako ma, aj predne kolesa v pohode....tak neviem, zajtra to dam do servisu rano pozriet...
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
No tak mně po cca 100 tis kilometrech a 5 letech zarezly zadní brzdy Prej je to normální. Bylo mně slyšet všude kolem. Destičky drhly o kotouče. Bylo to na výměnu kotoučů, destiček a brzdičů. Zkontroluj brzdy jestli se nehřejou. Brzdilo mi to celkem i normálně.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- Jura
A nebo se loučí ložisko...?
- Jura
Mě přední ložisko hučelo uvnitř celýho auta zhruba stejně. Ten zvuk musel přicházet a postupně zesilovat asi delší dobu tak nějak plíživě, až po čase jsem si začal říkat, kua- to auto dělá nějakej moc velkej rámus, ale to se už to kolo i trošku hřálo. No a po výměně ložiska pak jedu a ... zjišťuju že najednou slyším i motor!!!
Pokud se nadzvednutý kolo víceméně volně točí (max. lehce škrtají destičky, to je normální) a se stoupající rychlostí se zvyšuje monotónní hluk, skoro na 100% bych tipoval ložisko, který dělá kravál přímo úměrný zatížení a rychlosti otáčení. Mě ložisko na předku odešlo myslím kolem 30.000km, bylo špatný z výroby, zatékalo do něj a celý vyrezlo.
Pokud se nadzvednutý kolo víceméně volně točí (max. lehce škrtají destičky, to je normální) a se stoupající rychlostí se zvyšuje monotónní hluk, skoro na 100% bych tipoval ložisko, který dělá kravál přímo úměrný zatížení a rychlosti otáčení. Mě ložisko na předku odešlo myslím kolem 30.000km, bylo špatný z výroby, zatékalo do něj a celý vyrezlo.
- mariomikulik
no chevy ostal v servise, pravdepodobne rozdrvene lozisko, rozoberu a uvidia...
- mariomikulik
páni, stalo sa vám už že sa vám zvnútra extremne zjazdila pneumatika? vraj to mi robi hluk v kabine...a mam si kupit nove....napriek zaruke, vsetkemu....
- Jura
Tak to je hustý. Která guma? Přední nebo zadní?
Vpředu bys mohl mít rozjetou geometrii a vzadu ani nevím, jestli se dá geometrie - tedy alespoň odklon seřizovat. Každopádně bych si hned po montáži pneu raději nechal geometrii zkontrolovat.
Vpředu bys mohl mít rozjetou geometrii a vzadu ani nevím, jestli se dá geometrie - tedy alespoň odklon seřizovat. Každopádně bych si hned po montáži pneu raději nechal geometrii zkontrolovat.
- Jura
Pokud se přijde na špatnou geometrii, na záruku to asi neuhraje, z toho by se mu asi vykroutili: "to jsme projel nějakou dírou..apod". Ale kdyby to byla jen vadná pneu při správné geometrii, tak určitě reklamovat (má najeto 47000, takže snad určitě ještě na původních gumách, teda pokud střídá letní a zimní a nejezdí jako čuně). Ale že by sjetá guma dělala kravál, že neslyší rádio...3M3 píše:Ale ta pneumatika je výsledek servisních prohlídek, kolik máš najeto ??
- mariomikulik
takže: geometria - v poriadku, tlmiče - v poriadku, ložiská -v poriadku, celá náprava -v poriadku....
jediné na čo prišli je zaujímavo deformovaná časť pneumatiky ktorá sa bezprostredne stýka s vozovkou...na pohlad je pneumatika ako nová, dezén hlboký, žiadna závada, no po prejdení dlaňou po povrchu pneumatiky su citelné hrbolce...riešenie: nové pneumatiky...v utorok budú nahodené nové, snáď bude chevy už tichý...
Stalo sa vám to už niekedy? toto sa stalo na pôvodných gumách ktoré ma lacetti obuté pri predaji...
jediné na čo prišli je zaujímavo deformovaná časť pneumatiky ktorá sa bezprostredne stýka s vozovkou...na pohlad je pneumatika ako nová, dezén hlboký, žiadna závada, no po prejdení dlaňou po povrchu pneumatiky su citelné hrbolce...riešenie: nové pneumatiky...v utorok budú nahodené nové, snáď bude chevy už tichý...
Stalo sa vám to už niekedy? toto sa stalo na pôvodných gumách ktoré ma lacetti obuté pri predaji...