Spínač brzdových svetiel
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Re: Spínač brzdových svetiel
Zdravím, som tu nový, keďže majiteľom nexie som sa stal len nedávno Nemám s tým autom nejak problémy (resp. som nemal doteraz). Dnes som si konečne uvedomil, prečo autá za mnou v noci svietia asi dialkovými na mňa.
Brzdové svetlá mi svietia NON-STOP. Skúšal som samozrejme tie dvojvláknové žiarovky skontrolovať, vymeniť. Samozrejme, nepomohlo.
A keďže nemám skúsenosti asi žiadne s opravami aút a podobne, potreboval by som nejaké rady,tipy od skúsenejších. Tipujem to na spínač, ale možno by to mohlo byť aj niečim iným, any idea?
Vďaka za rady
Brzdové svetlá mi svietia NON-STOP. Skúšal som samozrejme tie dvojvláknové žiarovky skontrolovať, vymeniť. Samozrejme, nepomohlo.
A keďže nemám skúsenosti asi žiadne s opravami aút a podobne, potreboval by som nejaké rady,tipy od skúsenejších. Tipujem to na spínač, ale možno by to mohlo byť aj niečim iným, any idea?
Vďaka za rady
Skus vytiahnut konektor na brzdovom spinaci, ak svetla zhasnu, tak je pokazeny brzdovy spinac.
Ma uz svoje roky. Za par € kupis novy.
Ma uz svoje roky. Za par € kupis novy.
ex EVANDA, strieborná metalíza svetlá,
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
LPG BRC sequent 24
Automatické zapínanie svetiel, cúvacie senzory.
ex ESPERO strieborná metalíza.
ex ESPERO modrá metalíza.
DAEWOO MERCEDES McLAREN
LPG POZITIVE.
EGR NEGATIVE.
Diagnostika Autel Maxidiag univerzal.
Tak som zistil novú skutočnosť. Sa ospravedlňujem, ale mýlil som sa. Brzdové nesvietia vôbec. Tam je tá dvojvláknová žiarovka a len jedno vlákno svieti stále. Druhé sa vôbec nerozsvieti. Vybral som ten spínač a vyskúšal ho (nemám merač napätia, ale na preskúšanie postačila aj žiarovka ). Spínač je dobrý....
Možno blbá otázka, ale poistky si pozeral, však?
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
JJ,poistky sú OK
Ďaľšia možnosť kábel ku spínaču...
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
EAGLE SQUADRON
ahojte chytraci, v prvom rade pri brzdeni svieti 21W vlakno, co je 4x silnejsie ako 5W obrysove svetlo. okrem toho nexia ma zdvojene koncove svetla. takze rozdiel v intenzite si nevsimne iba debil. (pokial nemate opacne nahodene dvojvlaknove ziarovky) ze vam svieti stale 21W vlakno a pri brzdeni sa prida to 5 Wattove. druha vec je ze ak brzda zabera az dole, tak je asi niekde problem. mne zbera navrchu a samozrejme o nieco skor sa rozsvietia brzdove svetla. tretia vec: ak sa brzdove svetla rozsvecuju postupne je to dost nebezpecne. ak pomaly stlacm brzdovy pedal tak sa pomaly zvysuje intenzita svrtla. a to je problem. pri tom pomalom rozsvecovani si vodic ten rozdiel neuvedomi. (tolko z dopravnej psychologie) a ked si to uvedomi - ze brzdove svetla ziaria naplno - je uz neskoro. lebo to auto pred nim brzdi naplno, pripadne uz stoji. a to teda zastavi skor ako nexia. aj ked ma abs. lebo ten novy bavorak ma tiez abs a okrem toho aj BAS! nuz, soudruzi v NDR nekde udelali chybu.... ved oni na to casom pridu...
škoda 105
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
ja to mám tak ako to prerobil franta... brzdové svetlo mám v pozícií hmlovky. a hmlovku mám na mieste brzdového svetla. a je to o dosť lepšie. lebo keď niečo svieti na červeno a potom svieti ešte viac na červeno, menej pozorní vodiči môžu narobiť škody. ale keď svietia 4 červené svetlá a zrazu ich svieti 6 tak to dôjde aj blbcovi že brzdím
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
no neuveris, ale ja si pomyslim ze ide predo mnou dalsi "blbec" so zapnutymi hmlovkami... mozno si si to nevsimol, ale na autach si proste podvedome zafixujes co je hmlovka a co brzda.
(a neargumentuj, prosim ta , tretim brzdovym svetlom...)
(a neargumentuj, prosim ta , tretim brzdovym svetlom...)
škoda 105
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
nehodlám argumentovať, v prvom momente ma to tiež napadlo , že veď, každá nessí to má ako hmlovky.
Re: brzdové svetla
Caute chalani potreboval by som poradiť mám daewoo nexia nesvietia my zadné brzdové svetlá skúšal som vymeniť žiarovky poistky sú ok neviete my poradiť čo s tým máam robiť? Budem vám vďačný ďakujem za každú dobrú radu
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
treba spínač vymeniť. je namontovaný na brzdovom pedáli