ABS

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
hanzino

ABS

Příspěvek od hanzino »

Zdravím všechny mam nubira combi1 98 1,6 začalomi svitit ABS na přístrojovce a když otočim klíčkem do polohy 1 rozsvítějse kontrolky tak neco dvakrát cvakne v motoru a abs furt svítí diky za radu všem
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: ABS

Příspěvek od palikx »

pravdepodobne nejake cidlo nebo nejaka interni chyba v abs.diagnostika by ti mohla rict co tam sviti,jelikoz nikdo jinej ti to presneji nerekne.
muzes zkusit zmerit vsecky cidla zda maji odpor pokud se ti nechce nekam na diag.a az potom to resit.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Richard

Příspěvek od Richard »

No i já mám občas problém se svítící kontrolkou ABS, zdá se mi, že pokud nastartuju, nepočkám na zhasnutí kontrolky abs a rozjedu se, zůstane svítit. Po dojetí na místo určení a vypnutí motoru a později nastarování už je vše OK. Otázka na Palikxe, Pavle ,je možné, že když se rozjíždíš s kolama "v rejdu" může vyhodnotit abs jako chybu čidel (kola jedou po jiné stopě) .....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

to s tim pockanim nez se abs nastavi je pravda a je to normalni.resp nektre abs to dela.jelikoz ve chvili kdy nastavuje zakladni pozici ty zacnes startovat ono ztrati napajeni a je zle.uz je v pozici kdy dal nemuze ma zaznamenanou chybu nizkeho napeti a je konec.
to s rozjezdem v rejdu je teoreticky mozne on vidi rozdilnou rychlost kola a opet chyba.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
hanzino

Příspěvek od hanzino »

ja to zkošel počket až vše zhasne airbag ok ale to abs furt svítí jel sem na mimon a vse ok ale prijel sem domu jestě sem jezdil a ok a pak blik a ta kurva furt svítí ted jedu na tři týdny do prace a až se vrátím tak to vemu na diagnostiku tak sem pak písnu co s tím je jo a otočim tím klýčkem do polohy 1 a neco cvakne v motoru a to vydím i na kontrolce uvydím dík všem -i
Richard

Příspěvek od Richard »

Takže je možné, že se jedná o špatnou baterku, je tam už 5 a1/2 roku a nějak moc se o ni nestarám.........
Takže mě připadá, že Abs svítí, když nastartuju a ještě než kontrolky zhasnou rozjedu se...... zůstane svítit.
Když zastrčím klíč a hned startuju ale po rozběhu nechám kontrolky pozhasínat, už funguje normálně..... tedy nesvítí a proběhne to zachrastění v cca 5 km/h a mám pocit, že to funguje i na zpátečku.... :?:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“