teplota motora

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
kajco

teplota motora

Příspěvek od kajco »

este som pozabudol..nespusta mi chladic motora..motor sa mi praveze neprehrieva,rucicka sa dostane max.na na palicku co je pod max.teplotou...znami mi hovoril,ze je take cidlo ktore zopina chladic...moze byt ono odfajcene?ale zaujimave je,ze motor sa mi vobec neprehrieva
Reklama

Dark69

Re: teplota motora

Příspěvek od Dark69 »

kajco píše:este som pozabudol..nespusta mi chladic motora..motor sa mi praveze neprehrieva,rucicka sa dostane max.na na palicku co je pod max.teplotou...znami mi hovoril,ze je take cidlo ktore zopina chladic...moze byt ono odfajcene?ale zaujimave je,ze motor sa mi vobec neprehrieva
Ten ventilator na chladici len dopomaha ochladzovat vodu ak nestiha samostatny chladic.. Ak ti nefunguje tak ti odisiel Thermo spinac tohto ventilatora...Stoji do 10 eur takze ziadny problem...Kup si ho a vymen, nachadza sa na chladici hore kusok pod rohom...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
ppp

Příspěvek od ppp »

Ten spinac na chladici ani nemusi byt ak ti uz chladic menili a mozno na nom ani nebol. Mne chladic po buracke menili ale bohuzial netusim ci na povodnom bol. Na vymenenom som nasiel rok potom len zaslepku. Cidlo som sice nahodil ale nezapojil :), nejako na to stale zabudam. Takze za jazdy sa udrzuje teplota pri druhej palicke zospodu, v zapche vystupa tesne nad tretiu palicku, vtedy spusti ventilatory RJ podla udajov z cidla na motore a za chvilu vychladi nazad na prvu palicku :).
kajco

Příspěvek od kajco »

diky..skusim sa pozriet ci mam vobec chladic eheh :D :D
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ted nevim jak to ma espero ja uz si to nepamatuju ale myslim ze i tam spina vetrak ridici jednotka motoru.to na chladici i kdyz nefunguje tak by mel spinat.ale podivam se do schematu a
upresnim.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
ppp

Příspěvek od ppp »

RJ spina ale pri vyssej teplote nez by malo cidlo na chladici, v servisnom manuali su aj teploty, tusim RJ spina pri 105stC a cidlo pri 95 alebo tak nejak. A cidlo je tusim zhodne s cidlom na skodovky alebo favority, aspon zavitovo, ale nechcem moc kecat tak toto berte len ako pravdepodobnu a nie 100% informaciu.
vladimir fodor

Příspěvek od vladimir fodor »

Espero aspoň to moje spinač teploty na chladiči nemá a teplotu riadi riadiaca jednotka.No a to je trošku problem aj na mojom v podstate ide len jedna rýchlosť ventilátera,najvyžšia,no a mali by ísť tri rýchlost,takže dochladzovanie asi nafunguje anebo co.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no 3 rychlosti nevim.nikdy jsem onicem takovem neslysel
2 rychlosti jdou zjistit přes diagnostiku.
a je pravda ze je to asi přes chladic spinane.
je to o typu jednotky
nektere mají 2 obvody a nektere jen 1.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
vladimir fodor

Příspěvek od vladimir fodor »

No ci sú tri alebo dve rýchlosti v konečnom dôsledku v mojom prípade funguje len jedna a tá zopína tesne pred stovkou tak som to poriešil ventilátorom klímy.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“