Denní svícení mlhovkama

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

stefan zbortek

Denní svícení mlhovkama

Příspěvek od stefan zbortek »

Zdravím všechny.měl bych takovej dotaz na denní svícení mlhovkama s obrysovkama.Praktikujete to někdo,co na to policajti?Slyšel jsem,že se takhle jezdit může,ale nejsem si jistej.Chtěl bych trochu více šetřit ty drahé žárovky night breaker :D
DAEWOO NUBIRA SX 1.6,16V 1999 již prodaná...
Peugeot 406,combi,2.0 Hdi,80Kw,Full výbava
Reklama

Muco

Re: Denní svícení mlhovkama

Příspěvek od Muco »

V žiadnom prípade !!!!! Ty nevieš,čo je vo vyhláške? ?
Hmlovky môžu byť zapnuté len pri rozsvietených stret.svetlách a pri prepnutí na dialkové svetlá sa hmlové svetlá musia zhasnúť ! Samozrejme nemusím snaď písať,kedy sa môžu a za akých olkolností požívať hmlovky...že ??
Ako denné svietenie sa hmlovky nemôžu (ako si niekto myslí ako alternatíva denných svetiel) používať...
Inak treba sa kuknúť sem:
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=1&t=8309
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Mne sa samostatne hmlovky ani nedaju zapnut. Iba ked mam stratavacky tak sa daju.
Nove Oktavky svietia len hmlovkami ale pravdepodobne to maju spravene kvazi denne svietenie.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
krowman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krowman »

A hlavne se s nima smi sviti jenom tehdy, pokud je mlha nebo sracky nebo neco podobnyho... takze mlhovky ne-e. Hodne lidi si mysli, ze u Octavie II ridici sviti mlhovkama ale neni tomu tak, kdyz se poradne zadivate do toho svetla tak je to oddelene od mlhovky.
Daewoo Lanos, tudor HB, 1.5, ´97
Muco

Příspěvek od Muco »

Tiež sa mi to nezdalo,že by každá nová oktavka svietila s hmlovkami :? :? :?
Obrázek
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...tak v jedné verzi Octavie šlo nastavení přes diagnostiku denního svícení tzv. mlhovkami s příkonem 50%...poslední verze mají denní svícení taky v mlhovkách ale budou tam asi dvě žárovky - hodně už jich tak jezdí...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
stefan zbortek

No kluci samozřejmě,že jezdím s potkávacíma.Jen mě udivuje kolik v Praze potkam aut
ruznych značek s rozsvícenýma mlhovkama a obrysovkama.Např. R19,opel kadet,atd......
:roll:
koniQ
Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň

Příspěvek od koniQ »

no na slovensku tu urcite nieje povolene, je jasne napisane za akych podmienok sa pouzivaju predne hmlove svetla, ale zase napriklad paradox je ze v susednom rakusku je jazda s hmlovkami povolena aj pocas dna, predpokladam ze koli tomu ak ludia maju na autach xenony aby s nimi zbytocne nesvietili -i stale mam pocit ze v tom rakusku secko funguje ako ma normalny system fungovat:) som si vedomi ze odbacam od temy, ale napriklad ja byvam blizko rakuskych hranic cca 3 km a na slovensku snehova metelica, totalna kaliamita v BA a v rakusku su v tych pohranicnych dedinach cesty plne zjazdne, čim to asi je? :) :o)
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km

blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Muco

Příspěvek od Muco »

Pozrite sa..pri troche ochoty,ustretovosti a teda aby bol "vlk nažratý a ovca celá",nemyslím si,že keby do nášho zákona dali takúto možnosť- svietiť hmlovkami ako jedna z alternatív na denné svietenie,nič by sa nestalo...Vidieť by bol videný dobre a oslňovať by ťa to nemalo tiež..a o čo ide???!!! Predsa o toto.. :roll: :roll:
Obrázek
simone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simone »

no ale ked svietenie hmlovkami vám nezavadzia tak svietenie normalnou lampou prečo?? veď tie žiarovky cenovo su skoro identické, svietenie normalnou lampou je OK aj podla zákona, spotreba el. nevadí , spínačku pootočit treba, nooo nič ma nenapadá ZA aby som svietil hmlovkou.Je to zakázané asi všade aspon ja neviem v EU o štate kde to je povolené za nezníženej viditelnosti.
Jedine ma napadá iba ako byť iný ako ostatný ale.......
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...pokud jsem použil označení " mlhovkami " svítit u Octavie tak to šlo u I facelitu a to na základě připojení na P.C. diagnostiku a s upraveným příkonem na 50% ale poslée se to v servisech zakázalo, nyní se jedná o denní svícení a tedy druhou žárovku v jednom reflektoru, která splňuje dané podmínky pro denní svícení rozptýlené a neoslňující...
nicméně stále vidím pitomce s audinama, kteří svítí jak potkávacími světly tak denními diodovými, jak se jim to povedlo nevím, při rozsvícení potkávacích světel,denní zhasínaji sami předpis pro zapojení...
a ještě jinak počet jednookých se v létě zvyšuje, reflektor v létě v parnu se prostě neuchladí...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Muco

Příspěvek od Muco »

simone píše:no ale ked svietenie hmlovkami vám nezavadzia tak svietenie normalnou lampou prečo?? veď tie žiarovky cenovo su skoro identické, svietenie normalnou lampou je OK aj podla zákona, spotreba el. nevadí , spínačku pootočit treba, nooo nič ma nenapadá ZA aby som svietil hmlovkou.Je to zakázané asi všade aspon ja neviem v EU o štate kde to je povolené za nezníženej viditelnosti.
Pretože niektorím ludom slúži auto-ako má a ked nemáš čo opravovať,potom sa nudíš a vtedy ťa napádaju rôzne "nápady" a špekuluješ,čo nového dať do auta... :lol: :lol:
Apropo-Stefane,máš namontované napr.ten oný systém samorozsviecovania svetiel po nastartovaní???
Čo by som za to dal,keby som si to mohol namontovať sám..Stojí ten spínač možno do 10€(a ani to nie),ale keďže mám auto v záruke,musím sa s každou somarinou obrátiť na servis.A okrem toho,že mi pri montáži(ako poznám servisy) pokazia niečo iného,tak samotná montáž tejto vecičky stojí 100€ :? :?
Naposledy upravil(a) Muco dne úte črc 28, 2009 09:25, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
milosh

Příspěvek od milosh »

Novy oktavky maj v mlhovce 3 zarovky -i
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Muco

Příspěvek od Muco »

Ja v hmolvkách nemám ani jednu žárovku namontovanou...a keby len žárovku...-dokonca ani hmlovky nemám namontované: :lol: :lol:
Obrázek
stefan zbortek

Muco píše:
simone píše:no ale ked svietenie hmlovkami vám nezavadzia tak svietenie normalnou lampou prečo?? veď tie žiarovky cenovo su skoro identické, svietenie normalnou lampou je OK aj podla zákona, spotreba el. nevadí , spínačku pootočit treba, nooo nič ma nenapadá ZA aby som svietil hmlovkou.Je to zakázané asi všade aspon ja neviem v EU o štate kde to je povolené za nezníženej viditelnosti.
Pretože niektorím ludom slúži auto-ako má a ked nemáš čo opravovať,potom sa nudíš a vtedy ťa napádaju rôzne "nápady" a špekuluješ,čo nového dať do auta... :lol: :lol:
Apropo-Stefane,máš namontované napr.ten oný systém samorozsviecovania svetiel po nastartovaní???
Čo by som za to dal,keby som si to mohol namontovať sám..Stojí ten spínač možno do 10€(a ani to nie),ale keďže mám auto v záruke,musím sa s každou somarinou obrátiť na servis.A okrem toho,že mi pri montáži(ako poznám servisy) pokazia niečo iného,tak samotná montáž tejto vecičky stojí 100€ :? :?

Samorozsvěcování nemám.chtěl bych mít alespoň denní led svícení nebo něco podobného.Ale myslím si,že to je asi neproveditelný,protože to není od výrobce a i když je to homologovany apod,tak bych to na autě mít asi nemohl :?
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“