ako umyt nubiru ?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Re: ako umyt nubiru ?
V pohodke,sak nato je tu forum,aby sa diskutovalo
Hovorim len to,co viem z vlastnej skusenosti
Hovorim len to,co viem z vlastnej skusenosti
Daewoo Nubira , sedan , Zelená metalíza , 1.6 16V , 1997 , servo , klima , 4x el.okna
- Reklama
S tim tempem sem si taky pohraval... hlavne jsem s nim cistil predni svetlomet, a chtel jsem i zbytek laku napastovat a preletet ale nebyl jsem si jisty zda na metalizu muzu. V sobotu bude nubirka delat svatebni kočár, tak chci aby vypadala. Takze nic nezkazím kdyz ji umyju vodou, napastuju, rozlestim, a pak pouziju nejaky autosampon s voskem ze? Bohuzel nevim co jsem to dostal za znacku, jen mi bratr rikal ze to ma vyzkousene a overene tak snad to bude v pohode. A nakonec sem si rikal ze bych to setrel jelenici, ale nevim zda to z tama nesebere ten vosk... Takze jelenici mozna vypustim.. Co vy na to bude to ok aby se Nubirka blýskla?
Díky
Díky
-
tak nakoniec sa nic nekonalo, nieco mi do toho vbehlo
ale vyzera to tak ze zajtra uz ma uz nic nezastavi pred umytim auticka
chcem sa este dodatocne opytat, cim aplikovat ten vosk? respektive ci na to treba volaku specialnu handricku alebo co....
edit : pozeram na internete co stoja tie sampony a vosky (ak by bolo v obchode drahsie tak objednam cez internet) a chcem sa spytat ze som nasiel nejaky sampon s voskom, ked kupim ten tak to netreba voskovat? alebo je to len reklamny tah ? popripade ci staci nejaky obycajny sampon, ze ci nemusi byt ten turtle alebo co
ale vyzera to tak ze zajtra uz ma uz nic nezastavi pred umytim auticka
chcem sa este dodatocne opytat, cim aplikovat ten vosk? respektive ci na to treba volaku specialnu handricku alebo co....
edit : pozeram na internete co stoja tie sampony a vosky (ak by bolo v obchode drahsie tak objednam cez internet) a chcem sa spytat ze som nasiel nejaky sampon s voskom, ked kupim ten tak to netreba voskovat? alebo je to len reklamny tah ? popripade ci staci nejaky obycajny sampon, ze ci nemusi byt ten turtle alebo co
- Jura
Šampon s voskem na naleštění určitě stačí a je to skoro bez práce, ale ochranný efekt nevydrží dlouho. Navíc mi vadilo, že když s tím umyješ i okna, tak se potom při stírání za deště dělal za stěračem na skle takový bělavý film. Proto raději myju většinou jen vodou a tak 3-4x do roka teplá voda se šamponem a potom kvalitní leštěnku (Turtle PTFE).
Jelenicov nic nepokazis,nemusis sa battommula píše:S tim tempem sem si taky pohraval... hlavne jsem s nim cistil predni svetlomet, a chtel jsem i zbytek laku napastovat a preletet ale nebyl jsem si jisty zda na metalizu muzu. V sobotu bude nubirka delat svatebni kočár, tak chci aby vypadala. Takze nic nezkazím kdyz ji umyju vodou, napastuju, rozlestim, a pak pouziju nejaky autosampon s voskem ze? Bohuzel nevim co jsem to dostal za znacku, jen mi bratr rikal ze to ma vyzkousene a overene tak snad to bude v pohode. A nakonec sem si rikal ze bych to setrel jelenici, ale nevim zda to z tama nesebere ten vosk... Takze jelenici mozna vypustim.. Co vy na to bude to ok aby se Nubirka blýskla?
Díky
Daewoo Nubira , sedan , Zelená metalíza , 1.6 16V , 1997 , servo , klima , 4x el.okna
- Jura
Taktak, jelenicí se určitě nic nepokazí, pěkně se dá kastle vytřít skoro do sucha a nezůstávají na laku (hlavně tmavým) mapy po zaschlých kapkách. Skoro stejně dobře funguje i pořádně vyždímaná utěrka z "mikrovlákna", jak se tomu původně říkalo švédská utěrka, stálo to přes čtyři stovky a dneska něco kolem 19 korun.
Jenom nerozumím pracovnímu postupu -
Podle mě je to takto:
První varianta: umýt teplou vodou s autošamponem, lak utřít do sucha nebo nechat uschnout - aplikovat leštěnku - nechat zaschnout - rozleštit.
Druhá varianta: umýt teplou vodou se šamponem s obsahem vosku - vysušit jelenicí nebo mikroutěrkou (nebo nechat jen uschnout, podle návodu na šamponu).
Třetí varianta: u pravidelně ošetřovaného laku v mezidobí mezi pastováním jen umýt vodou a vysušit.
Jenom nerozumím pracovnímu postupu -
kdyz ji umyju vodou, napastuju, rozlestim, a pak pouziju nejaky autosampon s voskem ze?
Podle mě je to takto:
První varianta: umýt teplou vodou s autošamponem, lak utřít do sucha nebo nechat uschnout - aplikovat leštěnku - nechat zaschnout - rozleštit.
Druhá varianta: umýt teplou vodou se šamponem s obsahem vosku - vysušit jelenicí nebo mikroutěrkou (nebo nechat jen uschnout, podle návodu na šamponu).
Třetí varianta: u pravidelně ošetřovaného laku v mezidobí mezi pastováním jen umýt vodou a vysušit.
-
tak nakoniec to dopadlo tak ze som to rucne nemohol umyt, (dovody uz neviem, ale dost ma to nastvalo) tak som skocil do autoumyvarky, auticko je ciste, a este si musim najst cas na povysavanie, a umytie prahov a dveri,...
chcem sa opytat, ked umyjem prahy,dvere(myslim tie medzidverne priestory ) a este ten odtokovy kanal nad kufrom Jarou, neuskodim tak laku? neni Jar moc agresivna na lak ? ci mam radsej pouzit autosampon ?
kazdopadne v buducnosti si to umyjem trebars aj na sidlisku chcel by som kupit Turtle wax high gloss konkretne http://www.autosuciastky.com/shop/index ... nfo_id=299 nevadi ze to aplikujem na metalizu ? lebo nasiel som 3 p*dele voskov, a vobec neviem aky mam kupit, nechcel by som si nejakym sposobom poskodit lak
nema niekto skusenosti s tymto ? Turtle nano-tech vosk na disky http://www.autosuciastky.com/shop/index ... nfo_id=451
ci po naneseni vosku na disky, vydrzia byt dlhsie ciste, hlavne od toho brzdneho prachu lebo predne disky su podstatne ciernejsie ako tie zadne....
chcem sa opytat, ked umyjem prahy,dvere(myslim tie medzidverne priestory ) a este ten odtokovy kanal nad kufrom Jarou, neuskodim tak laku? neni Jar moc agresivna na lak ? ci mam radsej pouzit autosampon ?
kazdopadne v buducnosti si to umyjem trebars aj na sidlisku chcel by som kupit Turtle wax high gloss konkretne http://www.autosuciastky.com/shop/index ... nfo_id=299 nevadi ze to aplikujem na metalizu ? lebo nasiel som 3 p*dele voskov, a vobec neviem aky mam kupit, nechcel by som si nejakym sposobom poskodit lak
nema niekto skusenosti s tymto ? Turtle nano-tech vosk na disky http://www.autosuciastky.com/shop/index ... nfo_id=451
ci po naneseni vosku na disky, vydrzia byt dlhsie ciste, hlavne od toho brzdneho prachu lebo predne disky su podstatne ciernejsie ako tie zadne....
- Jura
Jar není problém, v obvyklé koncentraci se ho neboj. Uvedený Turtle wax je i na metalické laky - viz. popis na např. http://internetovy-obchod.msbox.cz/high ... dp-175986/
Presne,jary sa bat nemusis.Aj ked disky umyjes neviem cim,tak dlhsie ciste neostanu.Len sa budu po umyti viac lesknut ako keby si ich umyl len jarou alebo v umyvarke.Tie svedske utierky fakt nechapem,kedysi cez 4OO,- a ako pisal Jura,dnes za par supiek.Ja ich kupujem po 0,35 eura,cize asi 10 korun kus A cistim s nimi vsetko od auta po notebook
Jsme tací, kteří Nubiru umýváme komplet, nejlépe v rozvodněné řece. Má to výhodu - je umytá zvenku i zevnitř... (viz téma utopená nubira
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
Poezeral som temu "utopena nubira".Tej utopenej nibiry mi je fakt luto a dufam,ze bude v poriadku,ale mas moj obdiv.Ludi,ktori si z vlastneho nestastia dokazu robit srandu je velmi malo .klobuk dolu
...tak já jsem na tom ještě dobře... měl jsem v autě vodu jen těsně nad prahy - i když i tak to byl slušný bazén - ale Vladan si mákne slušně, než to dá dokupy.lemun píše:Poezeral som temu "utopena nubira".Tej utopenej nibiry mi je fakt luto a dufam,ze bude v poriadku,ale mas moj obdiv.Ludi,ktori si z vlastneho nestastia dokazu robit srandu je velmi malo .klobuk dolu
Já se snažím na všechno dívat z té lepší stránky. Měl jsem sice vodu v autě, ale narozdíl od spousty jiných mám auto a mám kde bydlet...
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
- Ivo R.
- Kontaktovat uživatele:
A z gruntucobyll píše:Jsme tací, kteří Nubiru umýváme komplet, nejlépe v rozvodněné řece. Má to výhodu - je umytá zvenku i zevnitř... (viz téma utopená nubira
CHEVROLET AVEO 1.4 16V ( 100 k ) bílá barva
DAEWOO LEGANZA - automat (předáno ml. synovi)
CHEVROLET SPARK
nový FORD S-MAX - bílá barva , automat , pohon 4x4
Člen SK fóra Daewoo http://www.daewooforum.cz/
DAEWOO LEGANZA - automat (předáno ml. synovi)
CHEVROLET SPARK
nový FORD S-MAX - bílá barva , automat , pohon 4x4
Člen SK fóra Daewoo http://www.daewooforum.cz/
A tak to mabyt.treba vidiet pohar poloplny a nie poloprazdny.cobyll píše:...tak já jsem na tom ještě dobře... měl jsem v autě vodu jen těsně nad prahy - i když i tak to byl slušný bazén - ale Vladan si mákne slušně, než to dá dokupy.lemun píše:Poezeral som temu "utopena nubira".Tej utopenej nibiry mi je fakt luto a dufam,ze bude v poriadku,ale mas moj obdiv.Ludi,ktori si z vlastneho nestastia dokazu robit srandu je velmi malo .klobuk dolu
Já se snažím na všechno dívat z té lepší stránky. Měl jsem sice vodu v autě, ale narozdíl od spousty jiných mám auto a mám kde bydlet...
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
umyta nubira by mala vyzerat takto
a myslite si ze vecer pršalo? správne pršalo ale čo uš Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.