Prosím o radu

Krásné SUV od Chevroletu

Moderátor: Blue Lanos

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu

Příspěvek od Krtek »

Já vim Richarde, myslel sem u všech dieselů, u benálu by mně to samosebně ani nenapadlo. Akorát škoda že ekoteroristi se furt držej vylhanýho problému s CO2
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Reklama

Luky

Příspěvek od Luky »

mzprx píše:Jedine benzin. -i
S naftou su len problemy a smrad z vyfuku... -P
Osobně jsem s diselem spokojený a nemyslím si že benzín by byl pro mě výhodnější. Když si spočítám že rozdíl mezi naftou a diselem byl 40000kč tak při mé spotřebě 7-8l na 100km a to nejezdím předpisově, je pro mě výhodnější disel. V benzínu bych neměl takový krouťák a spotřeba by byla o 2l vejš, s tím že už teď mám větší půli rozdílu pořizovací ceny s dislem zpět. Navíc už jsem pár aut měl a to jak dieslů tak benzín a za sebe můžu říct že větší problémy byli s benzínem a to samé se týká i oprav.
mzprx

Příspěvek od mzprx »

U vas je rozdiel medzi naftou a dieslom? :D
Ze by dalsie vitazstvo marketinu nad zdravym rozumom....
Uz to tu bolo niekolko krat - krutiaci moment na naftaku (pri rovnakom vykone) nie je vacsi ako u benzinu.
Ma len iny priebeh najprv nic, potom prudky narast a potom uz zas nic.
To, co pohana auto je len vykon, krutiaci moment je len jedna z dvoch velicin, okrem neho su tam aj otacky.
A kedze vykon=moment x otacky, tak je jasne ze pokial je rovnaky vykon, musia byt nizsie otacky.
Cize pokial chces ist rovnako rychlo, alebo rovnako rychlo zrychlovat, musis mat pri rovnakom zaradenom
rychlostnom stupni na diesli nizsie otacky. Je to vyriesene tazsim stalym prevodom.
Proste vydel si tvoj krutiaci moment cislom cca. 1,5 alebo porovnavaj len porovnatelne, cize vykon.
Ja som jazdil so vsetkymi motorizaciami Captivy, ale so ziadnou som nedosiahol 7-8 litrov a to mam extra lahku nohu.
Nafta s manualom brala priemerne 9,5 l, nafta automat 10,5 l a benzin automat berie aktualne 11,7l/100km.
Pri rozdiele ceny 230 tis. v prospech benzinu potrva este vela rokov, kym sa dostanem na cenu naftaku.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
Luky

Příspěvek od Luky »

Mě trošku ujely
prsty s tou naftou a dieslem, samozřejmě že jsem myslel nafta a benzín. Asi moc lehkou nohu nemáš, já mám toho nejslabšího nafťáka 93kw a spotřeba průměr je 7,7l. Samozřejmě že už jsem jezdil i za 10l ale tak často se unášet nenechám,i když jezdím spíše sportovní jízdou tak největší spotřeba 9l byla na dálnici z Prahy do Olomouce. U nás po okraskách mám spotřebu od a to nekecám 6,8-8 můj prodejce říkal že jsem teprve druhý komu to tak málo žere a ať mu jdu se svou Captivkou dělat reklamu na spotřebu. Nechci se s nikým hádat protože pár známých už ji taky má ale spotřebu mají o něco větší buď kvůli silnější motorizaci nebo proto že mají automat a nebo proto že jezdí vyloženě brzda plyn.
mzprx

Příspěvek od mzprx »

S tym najslabsim naftakom som este nesiel, ten sa sem snad ani nedovaza.
Je to podla mna malo na take tazke auto.
Lahku nohu mam, s mojou 2,5l Epicou automatom jazdim bezne za 6.8l.
Automat v Captive drzi naftak stale okolo 2000 otacok, zrejme kvoli
turbu, tak ta spotreba s automatom je vyssia. U benzinu to nerobi.
Cize idem kludne 50kou v meste na 1200 otackach. Pri velmi miernom klesani aj na volnobeh.
Tych 11,7l je priemer z dvoch ludi, pri mojom jazdeni to vzdy klesa, pri manzelkinom stupa. :shock:
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
Luky

Příspěvek od Luky »

S mojí Captivou jezdím jen já, takže spotřebu mám jen na svou jízdu a jak jsem již řekl nejezdím svátečně. S tím mým motorem 2.0 VDCI 93kw/cca 130koní a manuál převodovka je vždy jedno auto skladem u každého obchodníka,tedy alespoň v olomouckém kraji. S touto motorizací je to prý nejprodávanější Captiva v Opel Olomouc, tak ti nevím. Známý ji má též jen jinou barvu a spotřebu má do 9l nafty a je s ní taky spokojený.
mzprx

Příspěvek od mzprx »

Ja mam tych konikov o 100 viac...
Luky

Příspěvek od Luky »

Tak to budou koníci, velké stádo víc sežere :lol:
tarale

Příspěvek od tarale »

Cawte Captivaci svojou troskou prispejem aj ja ja mam Captivu 2.0 150koni diesla a moja spotreba je na pocitaci cca 10l/100km ale nejazdim pomyly to je pravda a sem tam taham aj autoprepravnik takze si osobne myslim kto na Captivu aku mam ja napise ze ma spotrebu 7-8l sa len ticho zasmejem a myslim si svoje . Takze asi tolko a co sa tyka nafty a benzinu a ich cien tak unas na Slovensku je to viac menej jedno skor ide oto ci si niekto naftu zozenie lacnejsie ale na druhej strane si myslim ze kto ma na Captivu cca 800tis a hore ma aj na naftu alebo benzin a spotrebu moc neriesi...
Luky

Příspěvek od Luky »

To Tarale Tak se tiše směj, nemám důvod si tady vymýšlet nízkou spotřebu jen proto že jiné Captivy žerou víc. Tento týden jsem celý jezdil s 1000kg přívěsem a spotřebu jsem měl 9L a zase se klidně můžeš smát. Spotřebu měřím podle tankování a to tak že vždy tankuji do plna až slehne pěna tak dotankuji až po okraj hrdla, vydělím to km a mám 100% přesnou spotřebu a takto tankuji 5*-6*za měsíc. Jestli jsi totiž ještě nezjistil tak palubní počítač není přesný. A není pravda že kdo má na Captivu tak spotřebu neřeší, mám ve firmě tři auta a ono ta spotřeba na všech za měsíc jestli na 100km sežere každé o litřík nebo dva víc je teda sakra znát na peněžence když ti auta najezdí 6000km měsíčně. Kdybi se mi Captiva nelíbila a byla mi jedno spotřeba tak jsem si koupil třeba BMW x3 se spotřebou cca 15L/100km, takže si pamatuj že nové auto ať je v rozumné cenové hladině do cca 1500000kč není problém pořídit ale problém je ho servisovat a živit protože roční náklady na ůdržbu dražších značek včetně povinných servisů nejsou zrovna malé. Ale pro tvůj klid, příště napíšu že mi to žere i trávu u cesty abych tady zapadnul a nebyl za blázna ju.
tarale

Příspěvek od tarale »

Luky je mi luto ze si moj nazor na danu vec ,,spotrebu Captivi,, zobral osobne ja som nechcel tymto napisat ze ty si vymyslas ale myslim si ze aj ostatny co maju Captivi ako my dvaja uznaju ze spotreba 6,8l ja fakt prehnane mala a kazdy z nas po takej len tuzime ja sam ma Captivu 150konovu a taka spotreba??? ej veru potesila by ma ale taka asi nikdy nebude co sa tyka vozika ako pises ze si tahal cca 1000kg ja taham bezne autoprepravnik a ten ma nalozeny aj 2000kg ale spotreba je stale okolo 10l ,ako pises ze pocitac ukazuje viac v tom mas pravdu ale urcite nie o 4l viac a co sa tyka tankovania ze pockas kym sadne pena atd... pripomina mi to skor penu na pive ako pri tankovani zeby som ja dal melon zaauto a na pumpe tankoval po okraj cakal kym sadne pena a potom zase dotankoval po okraj a hned nato pocital kolko mi to zerie??? no ty mozno ano ja nie pretoze denno denne jazdim a spotrebu si viem urcit aj bez tankovania po okraj a cakenia kym sadne pena a ako som uz pisal ci mi to zerie 9nalebo 10l to je v podstate jedno uz keby mi to fakt zralo 7l to by uz bol rozdiel a co sa tykanakladov na PHM ja mam vo svojej firme 12 aut takze viem ocom to je ked auto zerie oliter viac ako ma a mesacne ti najazdi 10tis km ale to je uz iny pripad nanich jazdia zamestnanci ty maju normu a hotovo ja som pisal o svojej Captive a verim ze aj ostatny mi daju zapravdu ze Captivi maju spotrebu ako pisem ja cize okolo 10l ale je pravda ze ja pomaly nejazdim takze asi tolko....
Luky

Příspěvek od Luky »

Tarale Ono to ani jinak než osobně vzít nešlo když jsi reagoval na mou spotřebu. Naštvaný nejsem ale nemám rád když ze mě někdo dělá blázna a spotřebu 6l jsem taky nepsal. Zrovna šetrně taky nejezdím a dokonce i stím přívěsem jsem jezdil okolo 110km/hod. Nevím jaktože mi to žere míň ale jak píšeš ty jsem za to rád. Když máš tolik aut ve firmě tak mi jistě dáš zapravdu že s tou spotřebou u každého auta o pár litrů je sakra cítit. A stou pěnou to je tak že nečekám a hodinu jak to od tebe vyznělo,trvá to pár vteřin, já totiž rád tankuji úplně plnou. Ale čoveče dneska mi to vzalo 11L tož je to asi taková normální Captivácká spotřeba ne? :lol:
mzprx

Příspěvek od mzprx »

Vcera som si dal na otocku Bratislava-Kosice-Bratislava aj s dvojhodinovym rokovanim u zakaznika a naslednym obedom za 12hodin 15 min. Pocitac vypisal 11,6l/100km. Podla dotankovania to vsak bolo len 8,6 l/100km. Benzinu.
Nijak som to nesetril, po dialnici 140, mimo dialnice 60-130, podla toho, ci bol predo mnou kamion, alebo nie. Predbiehanie samozrejme s plynom po podlahu (automat) do takych 160km/h. Cakal som, ze spotreba stupne (doteraz pocitac ukazoval posledny priemer 11,7) a ona klesla.
tarale

Příspěvek od tarale »

Luky je zrejme skoda s tebou riesit spotrebu my dvaja sa zrejme nezhodneme ja ako ti pisem mam na pocitaci okolo 10l teda viac nie skor 9,5l takze ak pocitac ukazuje viac co je mozne tak nech je ta spotreba 8l a hore ale urcite nie 6,8l ako si pisal ty a co sa tyka aut ako takych tak nemoze tvoje zrat 6,8l a moje 10l a mame nove auta keby sme ich mali 10rocne a nabehanych po 300tis km tak snad ano ale taktonie ak ti ti zerie ako pises a este aj z nalozenym vozikompri rychl. 110km/h tak klobuk dole mne ako pisem na pocitaci mam 10l tak nech je to 9l a ja som spokojny pri aute za cca melon na 18tkach kolesach nemozem ocakavat ze bude zrat 6,8l ak tebe tolko zerie ako pisem klobuk dole...
mzprx

Příspěvek od mzprx »

Tak, tak.
V skutocnosti je meranie pomocou dotankovania nepresne, lebo kazda pumpa vypina inak.
Cize dotankovanie doplna je podla mna +/- 5 az 7 litrov.
Odpovědět

Zpět na „CAPTIVA“