kupil som si legu .-) ako postupovat pri udrzbe
Moderátor: Blue Lanos
- peter27
- Kontaktovat uživatele:
kupil som si legu .-) ako postupovat pri udrzbe
toto je moja lega poradte naco mam klazt doraz pri udrzbe
- Přílohy
-
- lega 97
- lega.JPG (136.05 KiB) Zobrazeno 2701 x
mal som vselico od TATRA 613 po momentalnu Leganzu
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: kupil som si legu .-) ako postupovat pri udrzbe
Krásná No a takto -Rozvody(pravidelná výmena okolo 75 000km),Filtre(palivový,kabinový,vzduchový),Olej(5W-30,5W-40),Chladiacia kvapalina(každé 2roky výmena G-Glikol),Brzdová kvapalina (premerať teplotu a lepšie ju dať vymeniť ale v servise),No a potom už len také drobnosti treba geometria a tlmiče a hlavne šetrné zacházanie lebo Legyna nie je závoďák Ak budeš čokolvek potrebovať tak sme tu na to
- peter27
- Kontaktovat uživatele:
tak to som uz zistil ze nieje zavodak ale jazdim dlhsie trasy presov bratislava a trocha tomu aj pritlacim a po bratislave to je zas hruza elektrickove prejazdy neviem obyst .-( takze podvozok toho dost odnesie
stihol som uz vymenit filtre komplet a aj olej robil mi to bracho verim mu
stihol som uz vymenit filtre komplet a aj olej robil mi to bracho verim mu
-
- Kontaktovat uživatele:
Neboj tlmiče sa dajú zohnať za dobrú cenu a silentbloky a kosti tiež nie sú drahé no a podvozok je docela dobre stavaný a proste sem tam vymeníš tie kostičky(stabilizátory predný je lavý a pravý,zadné sú rovnaké a cena za kus je 20€).Tak si ju hlavne užívaj lebo jazdenie po meste je pohodlné
-peha- píše:Neboj tlmiče sa dajú zohnať za dobrú cenu a silentbloky a kosti tiež nie sú drahé no a podvozok je docela dobre stavaný a proste sem tam vymeníš tie kostičky(stabilizátory predný je lavý a pravý,zadné sú rovnaké a cena za kus je 20€).Tak si ju hlavne užívaj lebo jazdenie po meste je pohodlné
HEH ano ano uži si ju jazdenie je pohodlné,a ak nemáš plyn tak sakramentsky drahé nechcem sa nikoho dotknut, viem že su tu ludia čo su nadmieru spokojný,ale ja by som legu už v živote nekupil na ten vykon čo ponuka je to lenivé 10 l benálu je privela
2.0 CDX
Mozna sis jen poridil blbej zkus. Jen pro zajimavost: 2. generace Leganzy se zacala delat zhruba na prelomu 1999-2000 a ty zmeny sice nejsou nijak extra markantni, ale zahrnuje to napr. novou ridici jednotku, ktera prinesla nizsi spotrebu a lepsi zatah odspodu u dvoulitru, i kdyz byl kvuli lepsim emisim (splnuje emisni limity EURO3, 1. generace umi jen EURO2) snizen vykon motoru z 98kW na 93kW. Mimo to vylitanej motor bez adekvatni udrzby nepoda zdaleka takovy vykon jako driv...rorox píše:na ten vykon čo ponuka je to lenivé 10 l benálu je privela
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
-
- Kontaktovat uživatele:
No aj pri spotrebe 10 l/100km je to pohoda lebo už som mal vela vozidiel a to nehovorým o T 613 tu si asi v rukách nemal čo tam je spotreba až do 15 L a aj to bolo deklarované v GB ako najlepší 3,5 litrový motor a s váhou 3000 kg to bola rarita no a tak si myslím že by si mal srovnať Legu s dákym 2,0 litrom a 130 HP a nedostaneš nič všetky berú 10 a viac a pro porovnání som jazdil s 1,6 Oktávkou a Leganzou do Ostravy a Legyna mala vždy nižšiu spotrebu Takže na Leganze je velmi dobrá cena ,náhradné diely dostupné a lacné a opravy zvládajú aj pred blokom takže já by som nemenil
- peter27
- Kontaktovat uživatele:
ja robim spotrebu aktualne nieco medzi 9-16 litrou na 100Km plus 1-3 litre benzinu je to normal ?
Slam píše:Mozna sis jen poridil blbej zkus. Jen pro zajimavost: 2. generace Leganzy se zacala delat zhruba na prelomu 1999-2000 a ty zmeny sice nejsou nijak extra markantni, ale zahrnuje to napr. novou ridici jednotku, ktera prinesla nizsi spotrebu a lepsi zatah odspodu u dvoulitru, i kdyz byl kvuli lepsim emisim (splnuje emisni limity EURO3, 1. generace umi jen EURO2) snizen vykon motoru z 98kW na 93kW. Mimo to vylitanej motor bez adekvatni udrzby nepoda zdaleka takovy vykon jako driv...rorox píše:na ten vykon čo ponuka je to lenivé 10 l benálu je privela
mam 98kw a najeto 117000 km .a o motor je starané ako vo vate pravidelná výmena všetkeho.)
2.0 CDX
-
- Kontaktovat uživatele:
No ráťať treba s tým že v BA je spotreba asi najvyššia mám s tým skúsenosti lebo čo mi auto zožerie cestou do Blavy (360km) tak to mi v Blave zoberie na 100 km Ale pokud jazdíš vela a dialky tak nerozmýšlaj a daj si to prerobiť na LPG lebo já mám aj Oktávku 1,9 Tdi a pre porovnanie---mimo mesta-Oktávka....4,2L/100 a cena 4,35€
-Legyna......8,0L/100 a cena 2,80€
Takže nie je o čom lebo asi nič lacnejšie nejazdí teda pardón Matísek
Trocha off topic, ale ked som si kupoval legu, tak som si prezrel vela recenzii a vedel som, ze pod 10L sa v meste tak lahko nedostanem..takze kto sa stazuje, ze lega vela zerie, jednoducho si ju nemal kupovat...ja som spokojny, aj ked obcas vytiahnem aj na 16 litrov Ale nestazujem sa, lebo som vedel do coho idem
ex Leganza ´98
predtym Škoda 105L, Škoda 120 GLS, Škoda 120L, Škoda reči...
predtym Škoda 105L, Škoda 120 GLS, Škoda 120L, Škoda reči...
- peter27
- Kontaktovat uživatele:
8 litra na LPG !!! a to ako ? mne staci ked mam 10 litrou-peha- píše:No ráťať treba s tým že v BA je spotreba asi najvyššia mám s tým skúsenosti lebo čo mi auto zožerie cestou do Blavy (360km) tak to mi v Blave zoberie na 100 km Ale pokud jazdíš vela a dialky tak nerozmýšlaj a daj si to prerobiť na LPG lebo já mám aj Oktávku 1,9 Tdi a pre porovnanie---mimo mesta-Oktávka....4,2L/100 a cena 4,35€
-
- Kontaktovat uživatele:
Lahká noha - kludná jazda a kochanie okolia Keď sa ponáhlám tak taktiež 10 ale to je málo kedy a u nás je malé mesto takže ani mestský provoz my spotrebu nenavyšuje Jo inak teraz trocha skúsenosti z tohto týždna tak bol som v PO a KE no oba razy som tankoval FLAGU a spotreba sa vyhupla až na 11L tak som zasa dal Probugas a svete div sa som po dnešku cesta do BB a spotreba 8,30 Takže aj na LPG záleží
- peter27
- Kontaktovat uživatele:
no ja tankujem flagu lebo to mam najblizsie takze zas presedlam na SLOVNAFT takto vidim asi nieco natom bude ze neni plyn ako plyn
peha mas nadhernu legu dufam ze aj ta moja co kupim a dufam ze natrafim na dobru a bude taka pekna ako tvoja rozmyslam tam hned hodit plyn nech je aj ta spotreba lacnejsia ale spotreba u tvojho 8,30 to je dost dobre to ja som na mojom golfe 1,6 tke 100 konovej neurobil lepsiu ale uz nech je leganza doma-peha- píše:Lahká noha - kludná jazda a kochanie okolia Keď sa ponáhlám tak taktiež 10 ale to je málo kedy a u nás je malé mesto takže ani mestský provoz my spotrebu nenavyšuje Jo inak teraz trocha skúsenosti z tohto týždna tak bol som v PO a KE no oba razy som tankoval FLAGU a spotreba sa vyhupla až na 11L tak som zasa dal Probugas a svete div sa som po dnešku cesta do BB a spotreba 8,30 Takže aj na LPG záleží
mal som TATRA 613, VW GOLF II,VW GOLF III -opel vectra 2,0 16V r.v2000
Pulírovanie a tepovanie automobilov zalešťovanie škrabancov Tel:0907 849 756
Pulírovanie a tepovanie automobilov zalešťovanie škrabancov Tel:0907 849 756