AVEO- skúška čelného skla.
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
AVEO- skúška čelného skla.
Ahoj všetci aveaci...
Dnes som zažil niečo na mojom aveu čo ma najprvporiadne vyplašilo a zároveň aj potešilo.
Bol som s rodinkou na celodennom výleťe a na ceste domov asi pri 125km rýchlosti mi vletel bažant do čelného skla.
Bola to rana ako z dela vylakalo nás to všetkých v aute.
Musim sa pochváliť že čelné sklo zázrAKOM JE BEZ šKRABANCOV. zostalo celé neporušené.
Neviem prečo ale mal som asi poriadné šťastie.
Dnes som zažil niečo na mojom aveu čo ma najprvporiadne vyplašilo a zároveň aj potešilo.
Bol som s rodinkou na celodennom výleťe a na ceste domov asi pri 125km rýchlosti mi vletel bažant do čelného skla.
Bola to rana ako z dela vylakalo nás to všetkých v aute.
Musim sa pochváliť že čelné sklo zázrAKOM JE BEZ šKRABANCOV. zostalo celé neporušené.
Neviem prečo ale mal som asi poriadné šťastie.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
- Reklama
Re: AVEO- skúška čelného skla.
Ty bláho, tak to je teda fakt štěstí. A nějaké další poškození na autě si zaregistroval (odřeniny, škrábance, atd.) ?
Jo měl jsi kliku, mrkni tady na forum a téma je tuším "když bažant letí 250......." Taky to mohlo vypadat i takhle.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
-
- Kontaktovat uživatele:
To máš fakt šťastie mne jeden debil pred včerom udrel na Oktávke do okna a je fuč....
- Přílohy
-
- Oktávka.jpg (91.03 KiB) Zobrazeno 3464 x
no ja si hovorím že mal som štastie na aute žiadný škrabanec okrem krvi na streche čo som musel očistiť. ale ináč všetko Ok . Na štastie
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Pěkný den Sraz za 6 nedočkavci za 5
Jako štěstí jsi měl !! Ale ono záleží na úhlu dopadu .Když by šel kolmo na sklo tak nevím jak by jsi dopadl .
Někdy myslím že to bylo v 1970-72 jsme dělali vybavení v Teplicích ve sklárně aby mohli instalovat počítač pro řízení výrobní linky .No a taky nás jeden maník provedl po závodu .Vyráběly se tam i skla do všech možných auťáků . No a třeba tenkrát přední do Škodovky. Je to klasický flout který se vyřízne na daný rozměr potom mezi dvě skla šoupli folii a na šabloně to šlo zase do pece.Sklo se natvarovalo podle šablony a tou folií se slepilo. Byl to oblouk a ten chlapík nám předvedl co vydrží .Položil ho na zem a norálně si na něj stoupnul ! A podotýkám nebyl žádný pírko! Kolem toho metráku měl neli víc a ještě se jako na tom skle mírně zhopnul v kolenouch A jak jsem psal bylo to někdy kolem 70 roku a jsou už dneska zase asi lepší technologie.
Tak ať nám jezdí a nezlobí
PS:
Jen tak o skle možná jsou mezi námi i fachmani co to dělají.Už po převratu jsme zařizovali jeden státní uřád krajskýho formátu a tam měli požadavek na bezpečnostní sklo.Když jsem to zařizoval a přijel jsem do fabriky tak se mě ptali "Jak bezpečnostní proti klacku,pistoli nebo granátu " na to jsou na všechno normy a my jsme nechávali dělat proti pistoli a velikost skla 140x 55 cm stála 50 000 kč !!!
Jako štěstí jsi měl !! Ale ono záleží na úhlu dopadu .Když by šel kolmo na sklo tak nevím jak by jsi dopadl .
Někdy myslím že to bylo v 1970-72 jsme dělali vybavení v Teplicích ve sklárně aby mohli instalovat počítač pro řízení výrobní linky .No a taky nás jeden maník provedl po závodu .Vyráběly se tam i skla do všech možných auťáků . No a třeba tenkrát přední do Škodovky. Je to klasický flout který se vyřízne na daný rozměr potom mezi dvě skla šoupli folii a na šabloně to šlo zase do pece.Sklo se natvarovalo podle šablony a tou folií se slepilo. Byl to oblouk a ten chlapík nám předvedl co vydrží .Položil ho na zem a norálně si na něj stoupnul ! A podotýkám nebyl žádný pírko! Kolem toho metráku měl neli víc a ještě se jako na tom skle mírně zhopnul v kolenouch A jak jsem psal bylo to někdy kolem 70 roku a jsou už dneska zase asi lepší technologie.
Tak ať nám jezdí a nezlobí
PS:
Jen tak o skle možná jsou mezi námi i fachmani co to dělají.Už po převratu jsme zařizovali jeden státní uřád krajskýho formátu a tam měli požadavek na bezpečnostní sklo.Když jsem to zařizoval a přijel jsem do fabriky tak se mě ptali "Jak bezpečnostní proti klacku,pistoli nebo granátu " na to jsou na všechno normy a my jsme nechávali dělat proti pistoli a velikost skla 140x 55 cm stála 50 000 kč !!!
no že vyrobcovia vyrábaju sklá hoci aké to je fakt u aj neprestrelné ale pochybujem že aveo má niečo extra.Jednoduchu povedané bažant vletel do skla v správnom uhli a mal som štastie že som nepoškodil nič. a druhá vec keby že je to kamen ne po skle. podla mna čim vädšia polcha nárazu tym viac sklo vydrží.
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Ahoj lomngi, ja som také šťastie nemal. Chytil som kameň presne ne mesačné výročie nového auta tak asi 3 cm od okraja skla a za dva dni už mala prasklina 15 cm. Potom po týždni čakania na sklo mi ho v pondelok vymenili as v piatok som chytil taký malý kamienok, že som ho ani nepočul a mal som čočku. Moje sklo je asi výnimka lebo je strašne krehké. Dúfam, že to bola moja posledná skúsenosť so sklom. Želám Ti veľa km s jedným sklom bez výmeny
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
ahoj, skla mám pojištěné to by mi až tak nevadilo, ale dostal jsem pořádným šutrem přes kapotu. Vznikl docela velký důlek a díra v laku, to mě docela sere.
Jinak přeji hodně km bez nehod a podobných příhod
Jinak přeji hodně km bez nehod a podobných příhod
Aveo 5dv. 1,4 LT
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Ahoj Lucas, ja som tiež poistil auto, ale p.d z toho,lebo už skoro dva mesiace čakám na peniaze z poisťovne a dnes mi povedali že "prepáč" ale majú veľa roboty. To je odmena za to že som u nich poistený 25 rokov a mám u nich 8 poistiek spolu s autom.
Ale už som sa zabezpečil a v opravovni mi dali priesvitnú nálepku aby som prelepil sklo hneď nech sa tam nedostane špina.
Ale už som sa zabezpečil a v opravovni mi dali priesvitnú nálepku aby som prelepil sklo hneď nech sa tam nedostane špina.
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
- Scorpion.11
Na kolik taková sranda přijde výměna skla
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Ahoj, cena za výmenu v servise chevrolet bola 447 Euro - 4 dni čakania na sklo a výmena 8 hodín.
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je celkem dost...v přepoštu někde okolo 12 tis. Kč....mě týden před letošním srazem stálo sklo i s prací 5 580 Kč = 208 EUR .....a v 10:00 jsem auto přistavil....ve 13:30 bylo hotovo....pravda, je to 13 let stará Nubira, ale i tak....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Možno aj ja by som zohnal lacnejšie, ale mi poradil predajca auta nech si to dám urobiť v značkovom servise keď má auto len 1 mesiac. Preplatila to poisťovňa, tak ma to netrápilo.
Na favorite mi vymenili sklo (s filtrom do zelena ) keš za 2 300 Sk.
Ešte k tomu času výmeny - hovorili, že je lepšie nechať zasknúť silikon v špárach radšej pri aute v pokoji aspoň 12 hodín aby kvalitne držalo.
Na favorite mi vymenili sklo (s filtrom do zelena ) keš za 2 300 Sk.
Ešte k tomu času výmeny - hovorili, že je lepšie nechať zasknúť silikon v špárach radšej pri aute v pokoji aspoň 12 hodín aby kvalitne držalo.
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
zdravím tak to jsi měl velké štěstí tak at ti dál slouží
od 07.04.2007 CHevrolet AVEO 1,2 sedan,sunset orange ,2xabg,abs,central,el. okna, 14 alu.disky Dotz Imola,podsvícení zelený neon
Prostě supr kárka
ex: Daewoo Espero 2,0i v plné palbě
člen AVEO FANKLUBU
Prostě supr kárka
ex: Daewoo Espero 2,0i v plné palbě
člen AVEO FANKLUBU