silentbloky na zadnej naprave

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ppp

silentbloky na zadnej naprave

Příspěvek od ppp »

Pre vas je to asi jednoducha vec, ale prosim vas ako sa menia silentbloky na zadnej naprave?
Stary som von vysunul po castiach, najpr strednu rurku, potom gumu :) a nakoniec som rozpilil a vybral aj vonkajsiu rurku.
Ale novy dnu nedam, zasuniem ho az po rozsirenie na silentbloku a koniec. Bez nejakeho aspon 20tonoveho lisu neverim ze tam vlezie. Uz som jeden znicil, pretoze nesiel uz ani dnu ani von. Zajtra mam druhy a posledny pokus, potom uz len peso. Aj tak musim jeden silentblok dokupit a o tyzden menit druhu stranu. Napravu mam k aute este primontovanu druhym silentblokom a brzdovymi hadickami (chudinky, snad to preziju), takze pristup nic moc. Uz som chcel, ze rozrezem rurku na napravnici, natlacim silentblok a rurku zavarim, ale to by sa asi nepacilo na stk (aj ked ono sa to da zamaskovat farbou), lenze ani tak nemam istotu ze tam silentblok natlacim.
Reklama

HusarJan

Re: silentbloky na zadnej naprave

Příspěvek od HusarJan »

Ahoj robí sa to jedine pod hydraulickym lisom,niekedy sa musi dat kvoli tomu dolu aj cela napravnica.Doma nemaš šancu to spravit jedine v servise kde to robia ;)
ppp

Příspěvek od ppp »

takze jeden silentblok je vymeneny, na druhy si musim pockat, nez ho kupim.
Novy sa podarilo nasunut potom co bol zbruseny takze isiel nasunut v podstate rukou, aj ked len v jednej polohe a ku koncu uz tazko a kedze som ho zatisol uz som ho nevedel vybrat. Na druhej strane trci vonkajsia rurka silentbloku tak desatinku mm z rurky napravy.
Som zvedavy ako to bude vyzerat po vymene druheho a zadnych tlmicov.
Uz len neviem ci v pripade tlmicov pouzit gumene ulozenie ktore som kupil v carmaxe akoze ND, vrsok je takmer rovnaky ako stary, spodok je vsak vyssi a na spodku ma rozsirenie. A zasuva sa do toho rurka tak ako bolo v starom ulozeni.
Alebo pouzit ulozenie ktore bolo pri novych tlmicoch kyb excel g. Nepouziva rurku cez ktoru by isiel tlmic, len spodne ulozenie ktore je nizsie ma predlzenie do horneho, ale je to cista guma. Mam obavy aby to nejako nelietalo a nemlatilo. Sice to bude stiahnute zhora zdola ale aj tak. Ako ste to riesili vy co ste uz menili zadne tlmice?
ppp

Příspěvek od ppp »

Vymeneny aj druhy silentblok, mali ich nastastie v carmaxe priamo v ba. Akurat vpravo mam silentblok vraj daewoo z krce a vlavo fso teda asi polsky. Trochu sa lisia snad zanedbatelne na jazdne vlastnosti. Ten polsky podla mna skor podhnije, kedze je skromnejsie navulkanizovany. Kedze je uz tma, pruziny a tlmice pockaju na zajtra.

Jedna otazocka? Skrutky drziace silentbloky shcem utiahnut ako kona az po spusteni auta na kolesa. Je to spravny postup? Keby som ich utiahol uz teraz, tak sa po preperovani budu podla mna zbytocne skrucat, kedze na skrutke sa velmi tocit nebudu, podla mna vobec. Navyse keby sa tocili tak to bude buchat, pretoze medzi skrutkou a rurkou silentbloku je vola a to bola aj na starych. Ale zato boli utiahnute ako kone a vo vnutri snad este nejaky olej.
mino22

Příspěvek od mino22 »

Ano tie spoje sa dotahuju az po spusteni kolies na zem . A to asi silou 105 Nm .
Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.
ppp

Příspěvek od ppp »

uspesne vymenene, skrutky som dotiahol presnym momentom, momeeent a uz to bolo :) ako kona, ved su to 12.9 :)
A konecne viem ako funguju dobre tlmice :). Auto poslusne poklesne takmer ako predtym, ale vystupa pomaly.
Este ma caka predok, to som zvedavy kde tam zakysnem, ci na vyberani tlmica, predneho silentbloku, silentbloku stabilizatora alebo vymene poloosi.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“