Pekne vítam a gratulujem k výberu.

Podľa Tvojich riadkov usudzujem,že ide najskôr o jednotkového Matízka.
To hvízdanie okolo dverí,či okna,ja možno jen niekde uvoľnená,resp. "vylezená" tesniaca guma,čo sa týka PNEU,Brillantis sú dobré,výborny pomer ceny a kvality,mal som ich na IBIZe,pôvodne som ich plánoval kúpiť aj Matízka,ale keď som objavil v podobnej cenovej relácii Fuldy,neodolal som

Za prezutie prezutie,nemám disky navyše,platím 16 euro,
Ja osobne som olej menil,tiež až po ďalšej výplate od kúpy,po kúpe skontroloval len výšku hladiny a farbu-mal ešte peknú hnedú,ale najazdené 12 000 od výmeny,inak u matizka sa znesie výmena po 15 000 km,ak sa najazdia v priebuehu 1 roka,aspoň podľa francúzskej servisnej knižky,ktorú som dostal k nemu. ja to osobne tak robím,ako som už spomínal v inej debate,že pri výmene nedolejem až po hornú rysku mierky,ale tak do stredu medzi rysky a po zime,dolejem ten zvyšok nepoužitého oleja,čo mi ostane pri výmene,až po ho hornú rysku mierky a tak potom využívam maximálne prípustne výmenne lehoty,momentálne mám už olej v motore 11 mesiacov,pravda už som dollieval,má ešte "zdravú farbu" naj. okolo 13 000 km,výmenu plánujem hneď po Olšovci,v rámci prípravy na STK.Dokonca tú poslednu výmenu mi robili priamo v značkovom servise,kvalitne to odflákli,,"znásilnili" tesnenie na vypúšťacom šrobe,takže miernučko presakuje

, výmenu "stanovili" až na 60 000 km,ale toľko nehodlám až najazdiť na ňom,vyjde mi to do nejakých 58 000,tj. rovných 15 000 km a do toho servisu už rozhodne nepôjdem

CHladiacu kvapalinu som menil až 3 mesiace po kúpe,pred zimnou sezónou,Olej v prevodovke a brzdovku,dokonca až po polroku pri servisnej prehliadke,teraz sa na ňu chystám po Olšovci.
Tak ešte raz Ti prajem,aby si bola čo najspokojnešia s Matízkom a aby Ti čo najvernejšie slúžil.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L