Nový Matýsek
Moderátor: Blue Lanos
Re: Nový Matýsek
Jo jo. Inak prve co ma napadlo ze "nahradne auto" bol Matizek Vobec som ani nepozeral na ceny inych vyrobcov, rovno som siel Matizkom "po krku". Je to uplna dokonalost - zozerie to minimum, vsade zaparkujem a na jazdy v ramci BA bohate staci. Nemusim riesit ci tlcu napravy, alebo ze by nefungovalo radio. Proste premiestnovatko, na ktorom budu len zimne gumy cely rok, aby preslo STK a EK a hotofka. Bezne garancky si poriesim sam...co viac treba. No dufam ze sa mi s robotou zadari
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
- Reklama
- LikeableBoy
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem našeho fešáka rozšířil o ovládání centrálu dálkáčem s alarmem. A nainstaloval i automatické rozsvicení světel podle palubního napětí. Snažím se jej co nejvíce přizpůsobit potřebám své drahé polovičky. Jediné co mě zatím dostalo, byl centrál a to řídící snímač ve dveřích řidiče. Netušil jsem, že se tam něco takového dává a musel jsem to nahradit servomotorkem. Jinak vše je skoro dokonalé. Teď budu řešit detailík, protože se mi v chladící vodě dělá divný nahnědlý šlem, což vypadá jako by se dostával olej do vody(ale olej nemizí ani voda nepřibývá), ale nevím jestli tam není jen něco chybně nalité. Takže vyměním vodu a uvidí se.
Spotřeba se mi pohybuje mezi 5,7-6,2 litru na 100km.
Spotřeba se mi pohybuje mezi 5,7-6,2 litru na 100km.
Toyota Corolla E11 Liftback 10/2001 1,4VVTi/71kW - servo, 1xA-Bag, klima, CZ s dálkou a alarmem (400 tis. km)
Daewoo Matiz SE 2000 0,8/37kW - ABS, servo, 2xA-Bag, 2x elektr.okna, (116 tis. km)
Daewoo Matiz SE 2000 0,8/37kW - ABS, servo, 2xA-Bag, 2x elektr.okna, (116 tis. km)
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Tak vítej do rodiny a nestydˇse za to kde bydlíš Pokud jezdíš za to co jsi zveřejnil,pak tedy jezdíš také s citlivou nohou a k tomu gratuluji. Ahoj kolega " Vazoun "
------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v. 07/2002 sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010
------------------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v. 07/2002 sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010
- LikeableBoy
- Kontaktovat uživatele:
s citlivou nohou jezdí manželka, já většinou matízka protahuju, ale spotřeba mě dost překvapila ani jsem nečekal, že to bude tak růžový.
K profilu: ne že bych se styděl, ale ještě nemám vše vypsané...polepším se.
K profilu: ne že bych se styděl, ale ještě nemám vše vypsané...polepším se.
Toyota Corolla E11 Liftback 10/2001 1,4VVTi/71kW - servo, 1xA-Bag, klima, CZ s dálkou a alarmem (400 tis. km)
Jo jo, a spotreba pojde este trochu nizsie, ked bude leto. Ja som bol uplne spokojny so spotrebou. Snad jedina vytka bola spotreba na dialnici, kedy si to vedelo spapat nad tych 130, kde uz boli vyssie otacky. A ked bol este aj protivietor...... Mali tam domontit 6-tku, aby to na dialniciach:
A, zbytocne nehucalo vo vysokych otackach
B, menej zralo
Sice by bol asi na 6-tke pri predbiehani na dialnici vykon nulovy (riesi podradenie na 5 , 4 alebo 3 stupen ), ale komfort a spotreba by boli lepsie.
Takze toto je asi jedina vytka ku spotrebe.
A, zbytocne nehucalo vo vysokych otackach
B, menej zralo
Sice by bol asi na 6-tke pri predbiehani na dialnici vykon nulovy (riesi podradenie na 5 , 4 alebo 3 stupen ), ale komfort a spotreba by boli lepsie.
Takze toto je asi jedina vytka ku spotrebe.
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Ahoj, rozšiřuji vaše řady, protože jsem si pořídila svoje první autíčko. Hledala jsem něco s malou spotřebou a jelikož mám čerstvý řidičák tak i něco hodně malého pro parkování, takže volba padla na Matize. Jsem ráda, že jsem našla vaše stránky, škoda jen, že ne už před tím, než jsem ho pořídila, našla bych tu dost dobrých rad. Jen co se rozkoukám ( mám ho třetí den) se hned pozeptám na pár otázek. Předem dík za trpělivost pač o autech nevím fakt nic
Vítám na fóru a přeji jen a jen hezké zážitky s Matízkem.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahóóóój vítej A nech Ti Maťulka velmi dobre slúží
Také tě vřele vítám - lepší autí sis vybrat nemohla!!Mám ho přes 3 roky a max spokojenost.!!Napiš něco o něm a hlavně o sobě...nebo víš co přijeď na sraz - aspoň nás tam bude řáádná převaha!!
Matizek modrej - jak jinak 5/2003 najeto 120 000 defend lock,radio Pioneer 2x airbag,posilovač,ABS,tónovaný skla,elektrika,central a navíc od 8/2010 čipnuté na 51KW!! - člen Matiz clubu č.27
Díky za přivítání.Chtěla jsem auto do padesáti tisíc a aby nemělo moc najeto a bylo v solidním stavu a taky malý a hezký a mělo alespoň airbag. Myslela jsem, jak budu vybírat a nebudu vědět který dřív, ale jak přišlo jaro, tak byly všechny auta dost rychle pryč, takže když jeden den vyšel inzerát,tak druhej den byl pryč.
Nakonec je výbava ještě lepší, než jsem čekala: central, airbag, el.stahování oken,posilovač řízení, klimatizace,cd. Najeto má 43 tisíc.Zatím jedinou vadu na kráse vidím v tom, že někde okolo okna u řidiče při vyšší rychlosti jde slyšet jako profukování vzduchu, asi je tam nějaká netěsnost, tak snad přijdu na to kde to je a dá se to zasilikonovat. A pak má pár menších škrábanečků, protože s ním jezdila taky nějaká začátečnice, takže zřejmě při parkování, v čemž já předpokládám budu asi pokračovat.Jinak zdá se svůj rozpočet asi překročím, protože jsem musela hned koupit letní pneu - barum brillantis, levný - snad něco vydržej, pak taky přezutí(kolik tak platíte ?) ,povinná výbava se asi někomu hodila do auta, takže taky minimálně dalších tisíc kč, eko daň tři a přepis 800kč. No skáče to pěkně a to jsem si myslela, že si hned nechám vyměnit všechny kapaliny.Teď řeším povinné ručení,našla jsem nejvýhodnější u Hasičské vzájemné pojišťovny za 1700 kč, můžete mi říct kde máte pojištění vy ostatní? Já tedy vzhledem k tomu, že jsem vyšla z autoškoly nemám žádné výhody.Díky
Nakonec je výbava ještě lepší, než jsem čekala: central, airbag, el.stahování oken,posilovač řízení, klimatizace,cd. Najeto má 43 tisíc.Zatím jedinou vadu na kráse vidím v tom, že někde okolo okna u řidiče při vyšší rychlosti jde slyšet jako profukování vzduchu, asi je tam nějaká netěsnost, tak snad přijdu na to kde to je a dá se to zasilikonovat. A pak má pár menších škrábanečků, protože s ním jezdila taky nějaká začátečnice, takže zřejmě při parkování, v čemž já předpokládám budu asi pokračovat.Jinak zdá se svůj rozpočet asi překročím, protože jsem musela hned koupit letní pneu - barum brillantis, levný - snad něco vydržej, pak taky přezutí(kolik tak platíte ?) ,povinná výbava se asi někomu hodila do auta, takže taky minimálně dalších tisíc kč, eko daň tři a přepis 800kč. No skáče to pěkně a to jsem si myslela, že si hned nechám vyměnit všechny kapaliny.Teď řeším povinné ručení,našla jsem nejvýhodnější u Hasičské vzájemné pojišťovny za 1700 kč, můžete mi říct kde máte pojištění vy ostatní? Já tedy vzhledem k tomu, že jsem vyšla z autoškoly nemám žádné výhody.Díky
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Pekne vítam a gratulujem k výberu.
Podľa Tvojich riadkov usudzujem,že ide najskôr o jednotkového Matízka.
To hvízdanie okolo dverí,či okna,ja možno jen niekde uvoľnená,resp. "vylezená" tesniaca guma,čo sa týka PNEU,Brillantis sú dobré,výborny pomer ceny a kvality,mal som ich na IBIZe,pôvodne som ich plánoval kúpiť aj Matízka,ale keď som objavil v podobnej cenovej relácii Fuldy,neodolal som Za prezutie prezutie,nemám disky navyše,platím 16 euro,
Ja osobne som olej menil,tiež až po ďalšej výplate od kúpy,po kúpe skontroloval len výšku hladiny a farbu-mal ešte peknú hnedú,ale najazdené 12 000 od výmeny,inak u matizka sa znesie výmena po 15 000 km,ak sa najazdia v priebuehu 1 roka,aspoň podľa francúzskej servisnej knižky,ktorú som dostal k nemu. ja to osobne tak robím,ako som už spomínal v inej debate,že pri výmene nedolejem až po hornú rysku mierky,ale tak do stredu medzi rysky a po zime,dolejem ten zvyšok nepoužitého oleja,čo mi ostane pri výmene,až po ho hornú rysku mierky a tak potom využívam maximálne prípustne výmenne lehoty,momentálne mám už olej v motore 11 mesiacov,pravda už som dollieval,má ešte "zdravú farbu" naj. okolo 13 000 km,výmenu plánujem hneď po Olšovci,v rámci prípravy na STK.Dokonca tú poslednu výmenu mi robili priamo v značkovom servise,kvalitne to odflákli,,"znásilnili" tesnenie na vypúšťacom šrobe,takže miernučko presakuje , výmenu "stanovili" až na 60 000 km,ale toľko nehodlám až najazdiť na ňom,vyjde mi to do nejakých 58 000,tj. rovných 15 000 km a do toho servisu už rozhodne nepôjdem
CHladiacu kvapalinu som menil až 3 mesiace po kúpe,pred zimnou sezónou,Olej v prevodovke a brzdovku,dokonca až po polroku pri servisnej prehliadke,teraz sa na ňu chystám po Olšovci.
Tak ešte raz Ti prajem,aby si bola čo najspokojnešia s Matízkom a aby Ti čo najvernejšie slúžil.
Podľa Tvojich riadkov usudzujem,že ide najskôr o jednotkového Matízka.
To hvízdanie okolo dverí,či okna,ja možno jen niekde uvoľnená,resp. "vylezená" tesniaca guma,čo sa týka PNEU,Brillantis sú dobré,výborny pomer ceny a kvality,mal som ich na IBIZe,pôvodne som ich plánoval kúpiť aj Matízka,ale keď som objavil v podobnej cenovej relácii Fuldy,neodolal som Za prezutie prezutie,nemám disky navyše,platím 16 euro,
Ja osobne som olej menil,tiež až po ďalšej výplate od kúpy,po kúpe skontroloval len výšku hladiny a farbu-mal ešte peknú hnedú,ale najazdené 12 000 od výmeny,inak u matizka sa znesie výmena po 15 000 km,ak sa najazdia v priebuehu 1 roka,aspoň podľa francúzskej servisnej knižky,ktorú som dostal k nemu. ja to osobne tak robím,ako som už spomínal v inej debate,že pri výmene nedolejem až po hornú rysku mierky,ale tak do stredu medzi rysky a po zime,dolejem ten zvyšok nepoužitého oleja,čo mi ostane pri výmene,až po ho hornú rysku mierky a tak potom využívam maximálne prípustne výmenne lehoty,momentálne mám už olej v motore 11 mesiacov,pravda už som dollieval,má ešte "zdravú farbu" naj. okolo 13 000 km,výmenu plánujem hneď po Olšovci,v rámci prípravy na STK.Dokonca tú poslednu výmenu mi robili priamo v značkovom servise,kvalitne to odflákli,,"znásilnili" tesnenie na vypúšťacom šrobe,takže miernučko presakuje , výmenu "stanovili" až na 60 000 km,ale toľko nehodlám až najazdiť na ňom,vyjde mi to do nejakých 58 000,tj. rovných 15 000 km a do toho servisu už rozhodne nepôjdem
CHladiacu kvapalinu som menil až 3 mesiace po kúpe,pred zimnou sezónou,Olej v prevodovke a brzdovku,dokonca až po polroku pri servisnej prehliadke,teraz sa na ňu chystám po Olšovci.
Tak ešte raz Ti prajem,aby si bola čo najspokojnešia s Matízkom a aby Ti čo najvernejšie slúžil.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Je normální, že mi jde hodně špatně zařadit zpátečka? Není na to nějaký trik?
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Lucko,závisi to podľa toho kde zaberá spojka,mali sme podobný problém, zápasila s tým hlavne moja polovička ,spojka zaberala hneď naspodu dráhy,tak som pár otáčkami nastavovacej matice posunul bod záberu trošku vyššie a je svätý pokoj. Niekedy sa ovšem stane,ale to na hociakom aute,že sa "stretne zub zo zubom",vtedy ja dobré zaradiť jednotku a vypustením spojky do bodu záberu sa pohnúť dopredu,trebárs aj len o štvrť milimetra ,proste,aby sa pootočili súkolia v prevodovke.
Ak by tam bol problém v samotnom radiacom mechanizme,že by mohol byť už vybehaný,ktovie ako s tým zaobchádzal predošlým majiteľ,to je vždy lotéria,pri kúpe ojetiny,máš šťastie,že si z Prahy,tam je ten najzázračnejší lekár pre všetky daevátka - Palikx.
Ak by tam bol problém v samotnom radiacom mechanizme,že by mohol byť už vybehaný,ktovie ako s tým zaobchádzal predošlým majiteľ,to je vždy lotéria,pri kúpe ojetiny,máš šťastie,že si z Prahy,tam je ten najzázračnejší lekár pre všetky daevátka - Palikx.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- LikeableBoy
- Kontaktovat uživatele:
For: Zlata
Tak gratuluji také k Matýskovi. My jsme jej kupovali zhruba před měsícem a dávali za něj 58 tisíc plus nějaké dokoupení věcí a eko daň. Takže zhruba se vším všudy vyšel na 65 tisíc. Povinné ručení jsme založily také u Hasičské vzájemné pojišťovny s ručením 54/54mil Kč a pojištěním čelního skla na 5000 Kč nás přišlo na 2007 Kč a to s nulovým bonusem.
Tak gratuluji také k Matýskovi. My jsme jej kupovali zhruba před měsícem a dávali za něj 58 tisíc plus nějaké dokoupení věcí a eko daň. Takže zhruba se vším všudy vyšel na 65 tisíc. Povinné ručení jsme založily také u Hasičské vzájemné pojišťovny s ručením 54/54mil Kč a pojištěním čelního skla na 5000 Kč nás přišlo na 2007 Kč a to s nulovým bonusem.
Zdravím Zlatu a přeji hodně příjemných kiláků s novým autíčkem.. Mám stejný problém - profukující místečko na skle u řidiče.. No, zatím jsem to nějak neřešila, nějak mi to nevadí (teda pokud nefičím po Rudné a nemusím zesilovat rádio, abych ho kvůli tomu průvanu slyšela ). Zajímavé, že máš stejný problém.. Soudruzi Korejci asi udělali někde chybu
Jinak s pojištěním jsem to měla stejné, do 22 let jsem (teda aspoň u Allianzu) rizikový řidič, tak jsem se s tím nepárala, poprosila mamku, jestli by nemohla být pojistníkem ona a tím jsem ušetřila pěkné prachy . Navíc její bonus přechází i na mě a jelikož máme u stejné pojišťovny pojištěné i další věci, ušetřila jsem ještě víc:). Hezký den všem
Jinak s pojištěním jsem to měla stejné, do 22 let jsem (teda aspoň u Allianzu) rizikový řidič, tak jsem se s tím nepárala, poprosila mamku, jestli by nemohla být pojistníkem ona a tím jsem ušetřila pěkné prachy . Navíc její bonus přechází i na mě a jelikož máme u stejné pojišťovny pojištěné i další věci, ušetřila jsem ještě víc:). Hezký den všem