rozdelovac

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
tuto

rozdelovac

Příspěvek od tuto »

Zdravim. Chcem vymenit cievku v rozdelovaci. Kamos mi dal cievku z nexie 8ventilu a ja mam 16ventil.Chcem sa len opytat ci je nejaky rozdiel v cievkach na 8 a 16 ventil. Tu co tam mam teraz je tak rozpadnuta ze ani nechapem ako je mozne ze mi auto este jazdi, je tam uz iba medeny drat cievky a nic viac. Konektor je taky zoxidovany ze som sa ho bal aj dotknut aby sa mi nerozpadol. Vdaka
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: rozdelovac

Příspěvek od palikx »

civka je stejna.
takze v pohode.
jen opatrne dobre si vse oznac nez to sendas.hlavne kolecko co jde do vacky vuci osicce.
jinak docela v pohode.jeste je tam plechova pojistka ktera se musi vypacit.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
tuto

Příspěvek od tuto »

Tak cievku som vymenil bez problemov. Stara cievka bola v takom stave ze nechapem ako motor mohol fungovat. Totalne rozpadnuty plastovy obal a zoxidovana med cievky. Ze to islo to je maly zazrak. Teraz motor ide o poznanie lepsie.Predtym som mal pocit, ze niekedy ako keby sa hadali valce(nerovnomerny chod motora, nestabilne otacky, niekedy totalne slaba akceleracia, nakladny vlak by sa rozbehol rychlejsie a vyssia spotreba). Cievka za 10 euro a motor totalne v prdeli.
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=20 ... to0001.jpg
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

tuto píše:Tak cievku som vymenil bez problemov. Stara cievka bola v takom stave ze nechapem ako motor mohol fungovat. Totalne rozpadnuty plastovy obal a zoxidovana med cievky. Ze to islo to je maly zazrak. Teraz motor ide o poznanie lepsie.Predtym som mal pocit, ze niekedy ako keby sa hadali valce(nerovnomerny chod motora, nestabilne otacky, niekedy totalne slaba akceleracia, nakladny vlak by sa rozbehol rychlejsie a vyssia spotreba). Cievka za 10 euro a motor totalne v prdeli.
http://img24.imageshack.us/gal.php?g=20 ... to0001.jpg
Gratulujem...aj moja cievka vyzerala podobne ked som si ju menil...mas na dlho zas pokoj.. -i
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
ppp

Příspěvek od ppp »

ja som to az v takom hroznom stave nemal ale plast sa uz scasti zmenil na lepidlo od ktoreho bola zababrana vacsina rozdelovaca, problem je v tom, ze rozdelovac nema ziaden simering, takze do neho dokaze natiect olej co bud prska z vahadiel alebo co tam taky sikovnk ako som ja naleje, kedze sa mi lepsie leje olej zlava :) a ten asi v kombinacii s teplom narobi takuto paseku
Adro

Příspěvek od Adro »

keby ti nahodou po case po vymene cievky prestalo auto startovat ako mne tak vedz, ze piny v novom plastovom konektore su trocha navolno a nie vzdy maju kontakt. potom skoncis bezradny so srubovakom a kombinackami v rukach niekde v cudzom meste 250 km od domova ako ja. mozno je to ojedinela vyrobna vada ale moze sa to stat predpokladam hocikomu.tak uz ted víte ,jak se to delá. ;)
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kruger !!! »

Hmm no tak mi to povidej, o tech pinech... s autem sice takove nemile zkusenosti nemam, ale jednou jsem stavel serii cca 5 stejnejch PC pro jednu hernu, no a dopadlo to tak, ze cela serie mela vadne konektory pro graficke karty, jenze v tomto pripade byly ty napajeci vetsi nez otvory na GK a co bylo nejhorsi tak byla vadna takto cela serie. :-) Takze konektor neni jako konektor :-)
Nexia 1.5 SOHC 55kW 3dv HB; Highway yellow; rv. 1997, alarm, central, airbag. A na zaver mala tresnika: baterie DELCOR rv 10/96
rehotman

Příspěvek od rehotman »

Mozno sa budete divit ale ako som zistil su asi dva druhy rozdelovacov. Jeden ma na hriadelke vyfrezovanu spiralu aby odvadzala olej naspat do hlavy a druhy ma gufero! Nachadza sa v stede tela rozdelovaca. Samozrejme take ktore je problem zohnat. Ma rozmer 10,9 x 20,9 x 6,35. Preto ak je zle tak vam ide olej do rozdelovaca a ten vam okrem toho ze zasvini rozdelovac tak aj rozlepta obal cievky. Skusal som ho nahratit dostupnym guferom 10x20x6 s pouzitim vymedzovacieho gumeneho kruzku zvonka gufera, ale bolo tak na pol roka. Takze teraz riesim bud nove gufero alebo to dat niekomu na sustruhu zvacsit na 22 na co sa da zohnat v pohode. Este by pomohlo mozno nalepit nejaky kovovy prstenec ale kde zohnat presne taky rozmer. Foto by som sem dal ale nechce mi ho nacitat.
Neviete nahodou kde by sa dalo zohnat?
Nexia 1,5l DOHC, LPG, zelená metalíza
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

rehotman píše:Mozno sa budete divit ale ako som zistil su asi dva druhy rozdelovacov. Jeden ma na hriadelke vyfrezovanu spiralu aby odvadzala olej naspat do hlavy a druhy ma gufero! Nachadza sa v stede tela rozdelovaca. Samozrejme take ktore je problem zohnat. Ma rozmer 10,9 x 20,9 x 6,35. Preto ak je zle tak vam ide olej do rozdelovaca a ten vam okrem toho ze zasvini rozdelovac tak aj rozlepta obal cievky. Skusal som ho nahratit dostupnym guferom 10x20x6 s pouzitim vymedzovacieho gumeneho kruzku zvonka gufera, ale bolo tak na pol roka. Takze teraz riesim bud nove gufero alebo to dat niekomu na sustruhu zvacsit na 22 na co sa da zohnat v pohode. Este by pomohlo mozno nalepit nejaky kovovy prstenec ale kde zohnat presne taky rozmer. Foto by som sem dal ale nechce mi ho nacitat.
Ja mam skusenosti s rozdelovacmi vsetkymi co som mal v ruke ze na hriadeli je len gumene gulate tesnenie, ktore v pohode som si kupil v daewee nic viac....a ziadne gufero
rehotman

Příspěvek od rehotman »

Dark69 píše:
rehotman píše:Mozno sa budete divit ale ako som zistil su asi dva druhy rozdelovacov. Jeden ma na hriadelke vyfrezovanu spiralu aby odvadzala olej naspat do hlavy a druhy ma gufero! Nachadza sa v stede tela rozdelovaca. Samozrejme take ktore je problem zohnat. Ma rozmer 10,9 x 20,9 x 6,35. Preto ak je zle tak vam ide olej do rozdelovaca a ten vam okrem toho ze zasvini rozdelovac tak aj rozlepta obal cievky. Skusal som ho nahratit dostupnym guferom 10x20x6 s pouzitim vymedzovacieho gumeneho kruzku zvonka gufera, ale bolo tak na pol roka. Takze teraz riesim bud nove gufero alebo to dat niekomu na sustruhu zvacsit na 22 na co sa da zohnat v pohode. Este by pomohlo mozno nalepit nejaky kovovy prstenec ale kde zohnat presne taky rozmer. Foto by som sem dal ale nechce mi ho nacitat.
Ja mam skusenosti s rozdelovacmi vsetkymi co som mal v ruke ze na hriadeli je len gumene gulate tesnenie, ktore v pohode som si kupil v daewee nic viac....a ziadne gufero
Gumeny O-kruzok je zvonka medzi rozdelovacom a vikom ventilov. Ale toto je vo vnutri rozdelovaca za cievkou a modulom zapalovania. Myslim ze su tam 2 male skrutky co idu dost zle povolit lebo je tam zly pristup. Na fotke je to dobre vidno.
gufero do rozdelovaca 1.JPG
gufero do rozdelovaca 1.JPG (29.48 KiB) Zobrazeno 2667 x
rehotman

Příspěvek od rehotman »

Tu som dal presny popis kde sa nachadza. Foto som si pozical od JRD-cka.
dscn6145.jpg
dscn6145.jpg (73.14 KiB) Zobrazeno 2672 x
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

rehotman píše:Tu som dal presny popis kde sa nachadza. Foto som si pozical od JRD-cka.
dscn6145.jpg
Jaaj..tak potom niesu dva druhy rozdelovacov..kazdy jeden to tak ma to gufero podla mna...lenze preboha naco si to rozoberal az tak komplet?ti tieklo cez to gufero?pretoze ked som menil komplet diely do rozdelovaca aj s cievkou, tak som to nerozoberal nikdy az ku guferu...nebolo potrebne :D
rehotman

Příspěvek od rehotman »

Jasne ze keby mi netiekol tak ho nerozoberam. A teraz mi tecie znova. Problem je s tym guferom. Jednoducho taky rozmer nezozenies. Bud das mensie (20) a utesnis alebo to nejaky macher na sustruhu zvacsi a das to vacsie (22mm). Ja to asi teraz vyriesim tak ze do lozka gufera silikonom nalepim kus pruziny (z hodin a pod) a potom tam natlacim to mensie gufero. Dufam ze to bude lepsie ako teraz. Dal som tam totiz iba gumu a uz mi znova tecie. Cievka aj vnutro je cele od oleja :evil: . A osobne si myslim ze tu cievku vzdy rozlepta olej ktory sa tam pomaly dostava po hriadelke rozdelovaca. Olej vie s plastami urobit zazraky :lol:
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

rehotman píše:Jasne ze keby mi netiekol tak ho nerozoberam. A teraz mi tecie znova. Problem je s tym guferom. Jednoducho taky rozmer nezozenies. Bud das mensie (20) a utesnis alebo to nejaky macher na sustruhu zvacsi a das to vacsie (22mm). Ja to asi teraz vyriesim tak ze do lozka gufera silikonom nalepim kus pruziny (z hodin a pod) a potom tam natlacim to mensie gufero. Dufam ze to bude lepsie ako teraz. Dal som tam totiz iba gumu a uz mi znova tecie. Cievka aj vnutro je cele od oleja :evil: . A osobne si myslim ze tu cievku vzdy rozlepta olej ktory sa tam pomaly dostava po hriadelke rozdelovaca. Olej vie s plastami urobit zazraky :lol:
Raz ked sme menili lozisko na vakuovej pumpe,tak puzdro toho loziska uz bolo dost vydrete ze povodne loziko tam malo vôľu..vyriesili sme to tak ze na lozisko sme nalepili dookola tenky plech a potom ho nabili do puzdra a do teraz ziadny problem...v technokove kupis v pohode vselijake velkosti pasikov lisovanych ohybnych plieskov..skus to aj ty s guferom tak
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“