Kočárek a jiný nesmysly do sedana

Chevrolet Lacetti (Daewoo Nubira 3)

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Kočárek a jiný nesmysly do sedana

Příspěvek od Krtek »

Potřebuju se optat zkušenejších. Je možný že i já se budu behem nejbližšího roku množit... nu což, musíme tam všichni.
Akorát si neumim představit co všechno ahlavně JAK to dostat do sedana. Máte někdo zkušennosti s kočárkem a nevim čim všim ? Ten kufr u Soptíka mi připadá děsně malej. A neumim si představit něco tak velkýho do něj cpát + na zadní sedačku 1-2 parchantsicny. Pochopitelně bych asi už nevozil v kufru rezervu pokud to projde zákonem. Dík za postřehy. nerad bych se dostal do situace že budu muset měnit auto. Do Sparka se kočárek nenacpe určitě to se ani neptam.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Reklama

Jura

Re: Kočárek a jiný nesmysly do sedana

Příspěvek od Jura »

Krtek píše: Máte někdo zkušennosti s kočárkem a nevim čim všim ? Ten kufr u Soptíka mi připadá děsně malej. A neumim si představit něco tak velkýho do něj cpát + na zadní sedačku 1-2 parchantsicny.
Jo, kufr není nic moc, ale kočárek se do něj dostane, záleží hlavně na typu. my jsme měli takovýto:
P1000439a.jpg
P1000439a.jpg (97.69 KiB) Zobrazeno 4235 x
Pokud jsme vezli pár věcí, tak kočár do kufru v pohodě. Když jsme ale jeli dál, tak pěkně kočárek do rakve na střechu a ostatní krámy do kufru. Oproti předchozímu vozítku - krátké Feldě to byl luxus.
A na zadní sedačky není problém dvě i tři dětský sedačky nebo v případě potřeby dvě sedačky + jeden dospělý apod. Ta rakev je ale poměrně netypická a taky trochu ošklivá. Jenže na Feldu se ta dlouhá stejně jaksi nehodila. A 300 litrů pro bagáž navíc... kdo by odolal.
DSCN0587.jpg
(207.13 KiB) Staženo 1258 x
Takže: milujte se a množte se!!!
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Jo, to je takovej ten co vídam všude za 6500-80 tis kč ? Skládal se do kufru ?
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Jura

Příspěvek od Jura »

Jo, já už si to ani moc nepamatuju, ale žena tvrdí, že kočár stál asi 7500 (v roce 2003), vešel se složený a postavený na bok do kufru Feldy a do Lacetti potom normálně úplně s přehledem. Nejlepší je mít při kupování kočáru s sebou auto a vyzkoušet si jak se do kufru po složení narve, alespoň tak jsme to udělali my.
Ale upřímně, kdybych kupoval auto dneska, byl by to určitě kombík. Nakonec i sedan není úplně nejhorší, jen mě trochu vadí nutnost verklovat se s rakví, když se veze nějak silně nadprůměrný množství bagáže. Docela se těším na zrušení povinnosti vozit rezervu. (I když ji v kufru možná nechám a vyhodím jen když to bude nutný, nějak na ty spreje moc nevěřím a v pneuservisech to taky dost neradi).
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
karstn

Příspěvek od karstn »

Ja uz mam 2 caparty. (2,5 a 0,5 roku). Nez jsem mel LPH tak byl 1 capart. Do kufru se vlezl i stary velky kocarek. Hlavne musel jit dobre splacnout aby presel pres tesny vchod. Na dovcu jsme se vlezli vklidu do auta (strecha prazdna :D ). Tedka tam trochu zavazi rezerva ale zainvestovali jsme do dvojkocarku http://www.mako.com.au/html/phil___teds.html a vleze se tam vpohode i z nejakym baglem. Vzadu 2 sedacy + 1 hubena osoba se vleze ale neni to uz na delsi cestu.
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Jura

Příspěvek od Jura »

karstn píše: Vzadu 2 sedacy + 1 hubena osoba se vleze ale neni to uz na delsi cestu.
Přesně.
A ten kočárek je fakt mazec, nikdy jsem to neviděl (a vlastně ani nepotřeboval, mý děti jsou v odstupu 4 roky). Tak ať Ti ro roste a jezdí.
Jura Obrázek
hs

Příspěvek od hs »

Tak toto jsem řešil v roce 2005, nejleppší když pojedeš někam kde ti nechají kočárek vyzkoušet do auta strčit. My měli typ Deltim Travel v plné palbě (říkají tomu tuším trojkombinace od mimina po sporťák - jinak manželka s kočárem spokojená) asi za 8000,- a ten se mi do sedana vlezl v pohodě. horší je to s dalšíma věcma. Stejně jsme pak koupili ještě golfky, ale ty jsou fakt jen do města na chodníky.

Na dovolenou jsem ve třech nabalil nejdřív kočár, za něj přes sedadla cestovní postýlku a nějaké tašky (za kočárem ti vznikne velký prostor bez přístupu), dozadu sedačka vajíčko a manža. Cestovní tašky na přední sedalo resp. před něj. Ve čtyřech asi jedině s tou rakví na střeše.
Daewoo Nubira 1.4 SE, stříbrná sršeň
milosh

Příspěvek od milosh »

Osobne nechapu proc si nekdo koupi sedan kdyz pocita s rodinou, ja uz jedine kombik, protoze kdyz vidim jak ma nekdo auto jak "krava" ale kufr vic dlouhej nez vysokej coz je hodne neprakticky a jak clovek co tam dava kocarek musi ho uplne slozit a jeste sundat kolecka tak to nepochopim :roll:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
karstn

Příspěvek od karstn »

Jak jsme jel na dovolenu tak jsme bral cestvni postylku, golfky (to se vlezlo uplne za sedadla) pak byla rezerva (ta zabira moc mista), tatrovku (ta velka, aby si mel se synem scim hrat :D ). Velky bagl a jidlo (pivo a neco na zub). V pohode se to tam vlezlo. Pod maleho jsme dal druhy bagl a do predu jeste autolednicku. Bez problemu.
Ted jsem zvedavy jak to pobalime bo nebudem brat golfky ale vetsi kocarek a je o jednoho spunta vic.

Kombika bych taky bral, ale jak sem kupoval auto tak jsme nevedel ci na to bude (a bylo by :( )
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
hs

Příspěvek od hs »

tak u mně je to tím, že manželce se prostě líbí auto co vypadá jak auto - tj. sedan. Kombík je u ní dodávka. Navíc nás utáhli na předváděčku ikdyž měli i předváděčku kombíka za trochu víc.
Daewoo Nubira 1.4 SE, stříbrná sršeň
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Já jednak kdysi rodinu neplánoval (řikal sem že Soptík bude max na 5 let nebo 200 tis km - co nastane dýlů a už tolik nejezdim). Pak taky jak zmiňoval kolega - mam rád hezký auta a né divně nastavovaný což jsou všechny dnešní kombajny. poslední hezkej byl Trabant a War'tas, tohle jsou navařený jezevčíci. Za třetí čekat na kombajna by mohlo bejt v případě nubiry/Lacetiho jako čekat na naftoně - X let s křížkem po funjuse a ještě by to moh bejt paskvlil jako ten jejich naftoň.
InToppic: koukam všichni maji Xkombinace a stejně kupujou golfky. Neni to divný ? Já myslel že když to je nějak kombinovaný tak z kočátu udělam golfky a budu mit furt jeden. My budem mít o dost starostí asi míň. K rodičum dostanem kočár od švagrový, postýlka tam bude po mně takže kočár a postýlku koupíme jenom domu a nebudem toho teda muset tolik vozit. Asi jenom ten kočár na cestu k doktorovi, na nákup atd. Holt výhoda posledního vrhu v rodině :D Dovolenou s mládětem neplánujem, nenecham si jí kazit.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Jura

Příspěvek od Jura »

Krtek píše:všichni maji Xkombinace a stejně kupujou golfky. Neni to divný ? Já myslel že když to je nějak kombinovaný tak z kočátu udělam golfky a budu mit furt jeden.
Uvidíš sám. Pro dítě cca od 1-1,5 roku je často zbytečný velkej kočár tahat, golfky jsou za pár šupů, skladný, lehký apod. Taky jsme si golfky často u sousedů půjčovali, na různý nákupy, vejlety a tak. Dvouletej harant toho moc neujde a kvůli hoďce svezení v kočárku s sebou tahat a skládat a rozkládat "golfky" udělaný z velkýho kočáru, to by mě mohlo. Golfky zezadu nakopneš a máš z nich svazeček hliníkovejch trubek s kouskem látky. Optimální.
Jura Obrázek
milosh

Příspěvek od milosh »

A to mi chcete rict ze prvni rok nebudete s prckem nikam jezdit a budete cekat az bude mit velikost na golfky?

Jinak Krtku, ty ses fakt debil, kdyz si nechces kazdit dovolenou tak si dite neporizuj :roll:
hs píše:tak u mně je to tím, že manželce se prostě líbí auto co vypadá jak auto - tj. sedan. Kombík je u ní dodávka. Navíc nás utáhli na předváděčku ikdyž měli i předváděčku kombíka za trochu víc.
Ano, muj kolega taky dal na nazor manzelky ze cerveny auto bude lepsi nez stribrny ktery melo najeto min, lepsi vybavu atd ale manzelce se libilo cerveny. Kua chlapi stejne to nakonec platime my tak se nenechte premlouvat polovodici co tomu vubec nerozumi :lol:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Myslim že první 2 roky se to zmákne s autosedačkou. Dá se naložit přece do nákupního košíku. Nikam moc než po nákupech a doktorech nebo k rodičum s harantem lítat nebudem. A u rodičů bude komplet druhej kočár, postýlka atd. Ani nevim kam moc by se mělo s harantama lítat když inam nejezdim ani bez haranta.
Nevim proč bych nevydržel 1-2 roky bez dovolený. Pak už takovejch kravin, hlavně teda kočár, nepotřebuješ.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
karstn

Příspěvek od karstn »

No ja treba z harantami litam kde se da. Ted treba zaciname stavet a to zarizovani kolem toho je des.

2 roky nic nedelat kvuli decku no nevim. Mit decka neni konec zivota, je pravda ze se trochu zmeni styl zivota, ale sedet na zatku :roll: .
Znal jsem par lidi co nic nepotrebovali a nakonec maji vic nesmyslnych hovadin nez je zdravo. :mrgreen:

Z ulnym prckem lze hodne resit vse s autosedackou, ale je treba mit na pameti ze pohodlna autosedacka neexistuje
Nubira SE 1,4 16V
Orlando 1,8
Odpovědět

Zpět na „Lacetti (Nubira 3)“