Nubira centrál..

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Richies

Nubira centrál..

Příspěvek od Richies »

zdar..mam daewoo nubira r.v. 98 2,0..Cdx.98kw..hatchback..nevím si rady s centrálem na dálku..neměli jste stím někdo problém?Pojistky nebo tak??
Reklama

Richard

Re: Nubira centrál..

Příspěvek od Richard »

Ty máš originál Daewoo dálku na centrál ??? někde se tu povaluje i fotka mrkni na mé příspěvky (je to černý přívěšek s dvěma šedými tlačítky - větší menší) a máš i origo alarm? Postup spárování je tu na foru k dispozici dej "hledat"
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Richies

Příspěvek od Richies »

Jo je to černá krabička a dvěma tlačítkama šedýma a červenou kontrolkou,baterka je vyměněná..moc tomu nerozumím,tak to asi musím někomu dát :)
Richard

Příspěvek od Richard »

-Odemkni auto klíčem u řidiče
-zastrč klíček a zapni zapalování (aby se rozsvítily kontrolky) a do 5 sekund ho klíčkem zas vypni
-poté zmáčkni cca 3x až 4x tlačítko zamkni
-centrál by měl zareagovat a auto zamknout
-pak hned odemkni tlačítkem odemknout (moc se nevrť ať nespustíš alarm)
- mělo by to fachat 8) 8) 8) 8) 8)

Kdyby něco tak se ozvi........ je důležité mít dobrou baterku v dálce pokud baterka končí začíná to blbnout...
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Když už jsme u toho....origo Daewoo dálkovej centrál mám taky, ale alarm tam řekl bych není...nebo by tam být měl???
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Richies

Příspěvek od Richies »

hele zkoušel sem to jak si říkal a nejde to :D jinak baterky tam sou novy..navic tam neustale sviti zamecek.ne jenom když je zamčený ale pořád..tak s tím centrálem to musí být něco jinýho nevím..
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

zamek je na immobilizer
tenhle navod jsme taky zkouseli ale nam to neslo.nasli jsme ale i jiny byl tady na foru jen si to uz nepamatuju.
dokazali jsme to diagnostikou.
a samo je mozne ze tam je treba nejaky problem s napajenim.
diagnostiku mam a novou jednotku taky.
pripadne jsem schopen najit i napajeni kam vsude vede.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Já si na ten návod vzpomenu vždy když se posadím do auta....je to tuším tak, že zasuneš klíček do zapalování, otočíš do polohy start a stiskneš obě tlačítka dokud dioda nepřestane blikat. To je myslím vše....psal jsem sem na forum návod, ale jsem lenoch ho hledat :lol:
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Tady je to...že bych až takovej lenoch nebyl? :lol: :lol: :lol: Tohle je návod přímo od Richarda...můj tady taky někde je, ale je de facto stejnej ;)

Richard píše:
Měl jsem problém se spárováním ovladače s autem. Mám Nubiru kombi 2,0 CDX 1998 dovoz z CH a v ovladači než, jsem auto dodělal, chcípla baterka. Dal jsem novou, ale nic. Bohužel návod k autu je ve francouzštině a ta není mým oblíbeným jazykem. Nechal jsem to přeložit známou, ale ani pak jsem tomu úplně neporozuměl. Tak jsem to zkusil. V neděli dopoledne (ha,ha,ha) asi půl hodiny auto houkalo jako zběsilý na všechno co jsem s ním udělal. Chtěl jsem někam zalézt, sousedi mohli vypadnout z okna, až nakonec jsem rezignovaně klíčkem zamkl dveře a naposled zkusil dálkou odemknout. Šlo to a tak jsem zkusil dálkou zamknout a šlo to taky. Opatrně jsem otevřel dveře a nic, žádný řvaní. Zapnul jsem klíčkem zapalování, nastartoval, vypnul motor a zamkl dálkou. Za chvíli odemkl dálkou a zase v pořádku. Zřejmě se musel centrál nastavit do stavu ze kterého už se dal pak správně ovládat.
Pro všechny uvádím ten překlad z francouštiny:
Je to pro výměnu baterek v dálce pro alarm montovaný při výrobě
1.odkrýt kryt vysílače (použijte šroubovák, vložte ho mezi kryt a otočte)
2.sundat horní kryt (začíná se dolní půlkou)
3.vyndat 2 baterky (nesmí se dotknout okruhu ani ostatních částí)
4. vložit nové baterky( pozor na polaritu + je směrem dolů - nedotýkat se prsty článků)
5. spojit oba kryty vysílače
6. vypnout bezpečnostní zařízení (je-li aktivované) pozn. zde jsem asi udělal chybu, kterou jsem pak klíčem ve dveřích napravil
7.otočit klíčem na pozici ON a OFF během 5ti sekund (já to dělal ve spínací skříňce pozice ON - ACC, ale možná se to udělá v zámku u řidiče zamknout - odemknout ,nikde totiž není poloha ON OFF )
8.stisknout minimálně na 20 vteřin jeden, nebo druhý knoflík dálk. ovadače. LED na ovladači bliká a až přestane pustit knoflík
9.ověřit funci ovladače
10. v případě neúspěchu opakovat bod 6 - 9

Pokud by někdo chtěl oskenovat francouzský originál pošlu ho z mailu fflint@seznam.cz

Mám v JPG skoro celý návod v češtině, ale tam není o alarmu nebo dálk. ovládání centrálu nic. Ten se totiž ve výbavě pro ČR nevyskytoval. Vynechával jsem jen věci týkající se Nubiry 1,6.

Mám ještě dotaz na ostatní, alarm má dost citlivé čidlo zřejmě otřesu nebo zvuku, když hustě prší auto stojí pod stromy ze kterých padají velké kapky začne houkat. Neví někdo jak citlivost zmenšit? Podotýkám, že se jedná o originální Daewoo alarm, který je montován ve výrobě.

Děkuji

Ivoš píše:
Tak jsem teď aplikoval návod na synchronizaci DO a centrálu a jen pro upřesnění....u Nubiry je potřeba stisknout obě tlačítka najednou....
lenintom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lenintom »

Omlouvám se pokud to tu někde je ale nenašel jsem to. Mám Nubi II 02 1,6 16V koupil jsem ji loni v létě. Už jsem tu byl reglej ale jaksi se to vymazalo nevím proč tak jsem se musel regnout znovu. K věci myslel jsem si že to alarm nemá je to obyč klíček dvě tlačítka odemknout zamknout a najednou mi to při zamčení začalo po chvíli houkat. nevím jak to vypnout a momentálně jedu pryč a nemám čas prolézat auto kde je řj. alarmu. Tak mám dotaz nevíte jestli jde vypnout alarm aby byl zachován centrál? musím to teď zamykat klíčkem :cry: . Díky za odpověď Tom
Nubi SW SX 02 1,6 16V
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

pokud to hulaka tak je poskozeno cidlo dveri nebo kapoty.nicn jineho to asi neni.
alarm ani nevim jak se vypina.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“