Daewoo Lacetti ano či ne

Chevrolet Lacetti (Daewoo Nubira 3)

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
stepanek

Daewoo Lacetti ano či ne

Příspěvek od stepanek »

Zdravim všechny pomalu ale jistě si vybírám nový vuz, samozřejmě jsem vybíral i mezi vozy Daewoo (Chevrolet). Nyní mám Daewoo Lanos

Kód: Vybrat vše

http://www.lanosclub.com/gallery.php?modul=gallery&akce=galerie_ukaz&galerie_id=75 
Jsem s nim velice spokojeny plne v poradku odvezlo dovezlo jen ma uz 9 let a motorově nedostačuje vlastním 1.5i (63kw). Lacentti ve sportovná uprave s 1.6 popřípadě 1.8ccm motorem se mi velice libi, bohužel jsem v nem ještě neseděl zajímaly by mě vaše první dojmy z jízdy, problémy které jste na tomto autě řešili prakticky vše užitečne.. :D
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Re: Daewoo Lacentti ano či ne

Příspěvek od Krtek »

Prolistuj témata a uvidíš. Dneska už bych do něj určitě nešel. né že by to bylo špatný auto ale na dnešní dobu (ono i na dobu vzniku) je už dost pozadu. Brzy má bejt nahražený něčim jinym... pokud teda GM nekrachne, to by mu mohlo dneska udělat příznivou cenu jakožto výprodej. Jinak při srovnatelný ceně bych asi volil něco jinýho.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
stepanek

Příspěvek od stepanek »

Krtek píše:Prolistuj témata a uvidíš. Dneska už bych do něj určitě nešel. né že by to bylo špatný auto ale na dnešní dobu (ono i na dobu vzniku) je už dost pozadu. Brzy má bejt nahražený něčim jinym... pokud teda GM nekrachne, to by mu mohlo dneska udělat příznivou cenu jakožto výprodej. Jinak při srovnatelný ceně bych asi volil něco jinýho.
Koukam po foru a zatim toho o Lacenti 3 moc neni.Divam se jake dalsi auto si koupit, zatim me nejvic nadchla Kia Pro Ceed.Lacentii ve sportovni verzi nevypada spatne. Co se tyce recenzi ktere jsou na http://www.auto.cz pišou že se jedna o rodinne auto, se kterym se moc sportovni jizdy a jinnych veci moc neuzije. S lanoskem jsem spokojeny po vymene tlumicu a pruzin vzadu za trvdsi se auto nenaklani do zatacek, potom co jsem dal nizkoprofilove fumy a poradne kola drzi velice pekne, prisel jsem o konfort ale stoji to za to. :D
Slam

Příspěvek od Slam »

Jen pro pořádek (neboť mi to trhá oči) - není to žádné "Lacentti" (nebo "Lacenti") ale Lacetti... :oops: Jinak ten nástupce se jmenuje Daewoo Lacetti Premiere (u nás Chevrolet Cruze). Zatím je k dostání od října 2008 jenom v Jižní Koreji a podle původních plánů GM má (měl?) do Evropy dorazit tento měsíc (zatím ale v Evropě jezdí jenom jeho závodní varianta na okruzích WTCC) . 8)
Přílohy
premiere.jpg
premiere.jpg (18.31 KiB) Zobrazeno 4032 x
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Richard

Příspěvek od Richard »

Dle posledních zpráv bychom měli dostat jako demo někdy v dubnu 2x Cruze, jeden by měl být modrý a jeden v šedé metle, jeden v 1,6 a jeden v 2.0 Turbo d. Měli bychom ho i využívat na školení k vozu. Až bude zas něco nového samo se ozvu.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
megajvr

Příspěvek od megajvr »

Teď mě sice ukamenujete, ale kolega si byl dneska vyzvednout fungl nového Focuse, v plné palbě za nějakých 350tis. papírů. Je to jedna šestka a kromě tempomatu a vyhřívání sedaček to auto má všechno :lol: Co se týká jízdních vlastností, tak na ně nemá ani ten strašně vychvalovaný a předražený Golf :twisted: Lacetti je vzhledově pořád pěkné auto, ale bohužel technicky už za zenitem. Zdá se mi že CHevrolet si víc všímá Ameriky než Evropy :|
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

No chevrolet.... furt je to korejec. Ten Cruz bude taky z koreje nebo to bude pravej Chevy ?
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
megajvr

Příspěvek od megajvr »

Těžko říct kde ho budou vyrábět :?: Asi v Koreji, ale plně pod taktovkou Chevrolet(USA) :shock:
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Jura

Příspěvek od Jura »

Krtek píše:No chevrolet.... furt je to korejec. Ten Cruz bude taky z koreje nebo to bude pravej Chevy ?
:?: "pravej" Chevy?" :?: Krtek je evidentně ze svýho (bohužel korejskýho) auta silně rozhořčenej.

1/ Výroba Cruze v USA samozřejmě nepadá v úvahu, pro takový auto tam není trh. A hlavní trhy, kde se jich prodá nejvíc (Korea, Rusko, Čína, Evropa...) jsou od států příliš daleko. Pár "našich" aut jsem v USA viděl (za celkem 3 týdny ale jenom asi tak 4 kusy, všechno sedany pod značkou Suzuki Forenza). A to je sakra málo.

2/ Kdo seděl a jezdil/byl spolujezdcem v "pravym" Chevy (třeba v Blazeru nebo Suburbanu), tak by to domů snad ani nechtěl, protože to kromě sqělýho svezení: a/ neuživí, b/bude mít často problém zaparkovat, c/ vzbudí zbytečnou závist...

3/ A když jsme u toho, Ford je taky Amerika, a nevyrábí se jen v USA. A stačí se podívat třeba na Focus z r. 2000 a dřív (vyrobeno v Německu, kde se přeci vyrábějí ta nej- nej- nej- auta v celým vesmíru), sice supr jízdní vlastnosti, ale skoro každej řádně nahnilej jak Felda.

4/ Celý fórum je o korejcích, každej to tu ví. A jestli se to jmenuje Daewoo nebo Chevrolet je přece jedno.

5/ Cruz snad bude úplně nový auto, ne zase jen větší facelift Nubiry. A snad bude i povedený. Fandím mu.

A proto si na něj :PP:
Jura Obrázek
Lacetti (vlastně "přechodný typ" Chevrolet Nubira) Sedan 1.8 CDX, MY 2004, barva 68U Melange Beige, od 2/2008 LPG
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Mně to zajímá hlavně pro tu představu, co to vůbec bude... Když koukneš v Daewroolet salonu na třeba Epicu a Lacíka a vedle toho na HHR tak ti je jasný že to nedělá stejná fabrika. Toš proto.
Jezdim:
ex

Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Slam

Příspěvek od Slam »

Richard píše:Dle posledních zpráv bychom měli dostat jako demo někdy v dubnu 2x Cruze, jeden by měl být modrý a jeden v šedé metle, jeden v 1,6 a jeden v 2.0 Turbo d. Měli bychom ho i využívat na školení k vozu. Až bude zas něco nového samo se ozvu.....
Tak to je pozitivní zpráva, takže to uvedení do Evropy snad nebude mít takový skluz. -i

Krtek píše:No chevrolet.... furt je to korejec. Ten Cruz bude taky z koreje nebo to bude pravej Chevy ?
Opravdu si myslíš, že auto, které se běžně prodává v Koreji od října 2008 a které se začne prodávat v USA možná "už" v roce 2010, má něco společného s USA? ;) Jinak samozřejmě stejně jako všechna předešlá Daewa (vyjma Matize a Tica) ma určité komponenty společné se svými GM bratříčky, konkretně např. Cruze je postaven na platformě Delta 2, stejně jako Volt nebo Orlando, případně Opel Ampera nebo budoucí generace Astry. :)

megajvr píše:Těžko říct kde ho budou vyrábět :?: Asi v Koreji, ale plně pod taktovkou Chevrolet(USA) :shock:
Jediné, co je "pod taktovkou" USA, je odčerpávání zisku pro potápějící se americkou centrálu GM... -P To auto je jinak navrženo (šéfdesignérem byl Taewan Kim - což bych neřekl, že je typické americké jméno ;)), vytvořeno a vyráběno kompletně v Koreji stejně jako předešlé Lacetti. Pro Evropu a později i Ameriku (kde nahradí model Cobalt) se tomu akorát zase jenom přelepí loga...
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Stejně by bylo fajn, kdyby GM pustila Daewoo a nechala to některé z asijských automobilek....podívejme jak frčí Hyundai - Kia .....přijde mi to stejně jak o tom mluvil Slam....GM čistě odebírá peníze z Daewoo...Amíci jsou prostě v koncích...neznám přesně hierarchii nyní v GM, ale být ředitelem pro Daewoo, vážně bych přemýšlel o odstoupení od koncernu GM a pokud bych viděl, že by se Daewoo samo neuživilo, tak bych jednal i třeba s čískými investory....ať se nám to líbí nebo ne, tak tam je budoucnost a peníze....a proč nešlapat třeba do alternativních pohonů atd. atd....možností je dost, ale Čína je ve střednědobém výhledu prostě perspektivní partner.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Slam

Re: Daewoo Lacetti ano či ne

Příspěvek od Slam »

Chevrolet Cruze se v květnu začne v Evropě nabízet za 14.990 Euro (cca 405 tisíc Kč): 8)

http://news.auto.cz/nove-modely/chevrol ... ic-kc.html

@Ivoš: Jenže Daewoo si nemůže vyskakovat, GM si je koupilo za babku, když se tehdy Daewoo ocitlo v krizi. Takže leda by je GM chtěl prodat a to by byl blázen, kde by jinak bral peníze, když sám prodělává miliardy... -P
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Re: Daewoo Lacetti ano či ne

Příspěvek od Ivoš »

Což je veliká škoda...nebylo by špatné najít ve smlouvě kluzuli, která by to umožnila...
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Odpovědět

Zpět na „Lacetti (Nubira 3)“