Moje skusenosti s Nubirkou Kombi 1,6

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Janiiik
Kontaktovat uživatele:

Moje skusenosti s Nubirkou Kombi 1,6

Příspěvek od Janiiik »

Takze v prvom rade by som vas chcel vsetkych pozdravit ako novy clen vasej nubirkarskej rodinky.

Daewoo Nubira ja moje prve auto, ktore mi predal moj vlastny otec :) Je to dovoz z talianska a ide o klasicke kombi 1,6 16V stieborna metaliza. Skusim vam popisat nejake moje prve dojmy a prve starosti ktore mi toto auticko sposobilo. A nebolo ich malo.

Takze asi po tyzdni pouzivania som sa rozhodol pre instalaciu LPG systemu tusmi ze je to znacka LOVATO a ide o klasicky system (zial), co ma dost trapi je prave to takzvane strielanie motora... niekedy ked na to slapnem pocujem len taky puk a zrazu motor zdochne. Obcas sa stane ze mi vyhodi tie tenke hadicky von a potom ich musim spatne zastrcit. Ale tusim ze je to lepsie ako keby mi malo roztrhnut tenn vzduchovy filter...

* Asi po 100km jazdenia na plyne mi zrejme ten plyn prezral stare hadicky vstupujuce do motora... tusim ze tam ide cez ne vzduch. Vyriesila to vymena za ine ...

* Asi po 2000 km mi odisla pruzna spojka vyfuku = pekny ramus :)

* asi po 3000km boli vymenene sviecky, filtre, olej, baterka

* asi po 5000 km ma cakala mlacka pod autom. Vytiekla mi komplet chladiaca kvapalina. Svina vytiekla z pod hlavy motora... voda v oleji a cela hlava musela ist na
prebrusenie + renovacia simeringov,kruzkov alebo co ja viem coho este :) + nove tesnenie, olejovy filter a olej... dokopy cca 10 000 Sk

* Asi po 6000 km sa menili tycky stabilizatora? tam tie guicky sa vysuchali a dost to klepalo

* Asi po 7000 km sa znovu objavila voda pod autom = zhnita protimrazova poistka

* asi po 9000 km sa znovu objavila vod pod autom = zhnita vodna pumpa - auto ma najazdenych 114 000 km a rozvody boli udajne menene majitelom pri 89 000 km
(aspon tak je to napisane na motore zltou fixou) len asi zabudli vymenit vodnu pumpu... tie listy boli rozozrate a derave... vyzeralo to strasne

teraz nedavno som kupil nove ziarovky do svetlometov - philips so zvysenou svietivostou o 50% - svieti to celkom pekne. Tie original ziarovky boli strasne mizerne. Nic som v noci nevidel a to som mal aj umyte svetla

Ak by som toto auticko mal zhodnotit tak urcite by som ho nemohol vyhodnotit ako spolahlive pretoze ma sklamalo za tu kratku dobu velakrat (9 mesiacov) Ale predsa len je to moje prve auto a je to moj milacik. Mam k nemu vytvoreny citovy vztah :)

Troska som sa pohral s exterierom (folie, koncovka vyfuku,didove svetla) a s hudbou do ktorej som vlozil nemale peniazky... Dvere boli prerabane a laminatovane aby tam vosli 16" repraciky, v kufri boli vymodelovane kuzele aby to hralo pekne do auta a v kufri som osadil asi 50kg subwoofer. Hra to neskutocne pekne a hlavne hlasno.

Ale najviac co ma asi trapi je prave to strielanie plynu. Neviete preco to robi a ako by sa tomu dalo zabranit? nepomohol by sportovy vzduchovy filter?
A ESTE STRASNE NEPRIJEMNE JE VRZGANIE PREDNYCH TLMICOV V ZIME... TO AKOZE CO JE? AZ LUDIA NAOKOLO SA OTACAJU KED IDEM CEZ SPOMALOVAC = RETARDER

VIem je toho trosku vela naraz ale ta co uz :)

:o)
Reklama

Krtek
Kontaktovat uživatele:

Re: Moje skusenosti s Nubirkou Kombi 1,6

Příspěvek od Krtek »

nečet sem to celý ale jestli máš problém se střílenim do sání přy plynovym pohonu tak zkus zkontrolovat odtrh svíček. Bajvá kapku menší než u jízdy na benzín. Mně kdysi u Feldy takhle řachla sací hadice kvůli blbýmu odtrhu.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Janiiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janiiik »

a co to je ten odtrh? mi nieje clekom jasne. dakujem
koniQ
Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň

Příspěvek od koniQ »

odtrh je ta vzdialenost medzi elektrodami -i :) kukni obrazok, ospravedlnujem sa za reklamu ale bolo to najrychlejsie najdeny schopny obrazok na dostatocnu ilustraciu :shock:
Přílohy
sviecka.jpg
sviecka.jpg (21.48 KiB) Zobrazeno 2091 x
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km

blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

me taky strilela ale nejak to preslo.
na strileni pomahaji svicky denso a serizeni plynu.
vrzani (nejsou tlumice ale )gum stabilizatoru je bohuzel osud.pomaha vymena ale jen na 1 zimu.zkousel jsem to u sve nubi ale ted to zas vrzalo strasne.
pomuze namazani ale jen na chvili-
zavada je zjevna -korejska guma
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Janiiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janiiik »

hmm no dobre ale asi ako velky ten odtrh ma byt? :) je tam nejaka presna specifikacia ze kolko mm?

co sa tyka tych gum stabilizatora... ako sa to da namazat? odkial? a aky druh maziva?
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

No U Geldy bejval originál odtrh 0,6mm a na plyn mi nastavovali 0,6mm. Takže bych tipoval o 0,1mm menší než u pohonu jenom na benzín. Jo a muj dvorní plynovej mechanik mi nedoporučoval svíčky s více elektrodama. Prej je lepší jedna která dá pořádnou jisktu.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Janiiik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janiiik »

co sa tyka tych sviecok tak som na par forach nasiel odporucanie na DENSO IRIDIOVE sviecky len su troska drahe cca 500 SK / kus co sa mi zda dost mno...
seky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seky »

Original odtrh na sviečkach NGK BKR6ES-11 na 1.6 je 1,0-1,1 mm , na plyn ma byt odtrh 0,7mm
TACUMA 1.6/16V LPG Magic3 , strieborna 92U , JVC KD-R801
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“