brzdové destičky

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
tomg60

brzdové destičky

Příspěvek od tomg60 »

Jelikož je budu muset za chvíli vyměnit,tak bych rád věděl jaké značky a typy máte ověřené,ty sériové se mi zdají takové pomalé,chtěl bych nějaké co mají lepší nástup.Na starém autě jsem měl FERRODA,ale byly dost tvrdé a po čase začaly pískat.
Tak jestli máte nějaké tipy tak sem s nimi.
Reklama

koniQ
Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň

Re: brzdové destičky

Příspěvek od koniQ »

no hoši veru, sem zo skusnostami, ja idem v marci na STK a pravdepodobne este predtym budem muset mrknut na brzdy, tak keby daco aby som vedel s cim mate skusenosti :) jinak tu STK myslim ze zmaknem, den predtym prebehnam auto na benale trosku po dialnici a bude :) este tu choru rucnu brzdu bude treba asi trosku dotiahnut ale to us je stary znamy problem a bude to -i :lol:
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km

blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Richard

Příspěvek od Richard »

Já osobně koupil v CZdrafelu origo Daewoo a spokojenost...... ono tak trochu jde o spolupráci kotouč - destička, jejich tvrdost ovlivňuje brzdění, nástup brzd atd. V zásdě platí tvrdý kotouč - měkká destička a naopak. Když na tvrdý kotouč dáš nějaký tvrdý noname destičky, tak urveš opěradlo a stejně pojedeš furt..... 8)
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
megajvr

Příspěvek od megajvr »

Richarde nezlobse, ale verze tvrdý a měkký kotouč je blbost. Všechno je to litina (pokud nejezdíš F1) a důležité je stav plochy na kterou tlačí destičky. Pokud už má nerovnoměrně sjeté plochy, nebo "drážkované plochy musí jít srovnat na soustruh :shock:
Co se týče obložení není jednoznačná odpověď :oops: Obecně je lepší koupit zavedené značky brzd (FERODO, BOSCH,apod.) ovšem nikdo vám nezaručí že vám auto bude brzdít víc. I u zna čkových obložení pískají před. brzdy a je to způsobené větším množství kovochých částic v obložení destiček :x A potom babo raď :idea:
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
novacan

Příspěvek od novacan »

Myslím,že megajvr má pravdu a skúsenosť je taká,že doštičky od rovnakého výrobcu nemusia by rovnaké.Oni sa skutočne vyrábajú v rôznom zložení.Podstatné je hladké kotúče v tolerancii hádzavosti a dobre odvzdušnené.NubiraI.má troch ostejší nástup do blokovania ,ale keď neblokuje,tak potom je nutné sa pozrieť na posilovač.S Nubirou zvlášť na snehu je problematické brzdiť ona hneď ide do blokovania a v nohe musí byť ABS.
vagon

Příspěvek od vagon »

Taky mně to čeká elit nabízí kotouče Bosch za 1ks.1630 + destičky za 1200 czk,nebo RH za 1000+destičky za 910czk,asi zůstanu na zemi a půjdu do RH.(elitecat.cz)Ále hlavně doporučuji kontrolu zadních obložení ,protože se mi stalo,že jsem u Tesca ujel 5m a potom jsem tahal prdel po mokrém asfaltu uf... Odlepené obložení na zl.bubnu jedna pakna na 100% druhá na 30%.Oprava ze štěstím pakny 750+práce500 czk.
Nubi SW 1,6 rv.99 cca 160 000km křasavec. :lol:
Richard

Příspěvek od Richard »

To co jsem napsal platí, tvrdost litiny je dle složení různá, každý výrobce ji má trochu jinou. Mám na mysli to, že pokud jsou origo kotouče, měly by být i origo destičky. Destičky dnes vyrábí kde kdo a složení matriálu je záhadou. Proto se může stát, že destička po kotouči bude klouzat a nebrzdit. Samo markantnější je to u motorek, tam je používání origo destiček nezbytné.
Takže když si koupíte nějakou noname destičku, může dojít k tomu, že to bude brzdit jinak, tohle jsem chtěl napsat..........
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“