Jelikož je budu muset za chvíli vyměnit,tak bych rád věděl jaké značky a typy máte ověřené,ty sériové se mi zdají takové pomalé,chtěl bych nějaké co mají lepší nástup.Na starém autě jsem měl FERRODA,ale byly dost tvrdé a po čase začaly pískat.
Tak jestli máte nějaké tipy tak sem s nimi.
brzdové destičky
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
Re: brzdové destičky
no hoši veru, sem zo skusnostami, ja idem v marci na STK a pravdepodobne este predtym budem muset mrknut na brzdy, tak keby daco aby som vedel s cim mate skusenosti jinak tu STK myslim ze zmaknem, den predtym prebehnam auto na benale trosku po dialnici a bude este tu choru rucnu brzdu bude treba asi trosku dotiahnut ale to us je stary znamy problem a bude to
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Já osobně koupil v CZdrafelu origo Daewoo a spokojenost...... ono tak trochu jde o spolupráci kotouč - destička, jejich tvrdost ovlivňuje brzdění, nástup brzd atd. V zásdě platí tvrdý kotouč - měkká destička a naopak. Když na tvrdý kotouč dáš nějaký tvrdý noname destičky, tak urveš opěradlo a stejně pojedeš furt.....
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Richarde nezlobse, ale verze tvrdý a měkký kotouč je blbost. Všechno je to litina (pokud nejezdíš F1) a důležité je stav plochy na kterou tlačí destičky. Pokud už má nerovnoměrně sjeté plochy, nebo "drážkované plochy musí jít srovnat na soustruh
Co se týče obložení není jednoznačná odpověď Obecně je lepší koupit zavedené značky brzd (FERODO, BOSCH,apod.) ovšem nikdo vám nezaručí že vám auto bude brzdít víc. I u zna čkových obložení pískají před. brzdy a je to způsobené větším množství kovochých částic v obložení destiček A potom babo raď
Co se týče obložení není jednoznačná odpověď Obecně je lepší koupit zavedené značky brzd (FERODO, BOSCH,apod.) ovšem nikdo vám nezaručí že vám auto bude brzdít víc. I u zna čkových obložení pískají před. brzdy a je to způsobené větším množství kovochých částic v obložení destiček A potom babo raď
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Myslím,že megajvr má pravdu a skúsenosť je taká,že doštičky od rovnakého výrobcu nemusia by rovnaké.Oni sa skutočne vyrábajú v rôznom zložení.Podstatné je hladké kotúče v tolerancii hádzavosti a dobre odvzdušnené.NubiraI.má troch ostejší nástup do blokovania ,ale keď neblokuje,tak potom je nutné sa pozrieť na posilovač.S Nubirou zvlášť na snehu je problematické brzdiť ona hneď ide do blokovania a v nohe musí byť ABS.
Taky mně to čeká elit nabízí kotouče Bosch za 1ks.1630 + destičky za 1200 czk,nebo RH za 1000+destičky za 910czk,asi zůstanu na zemi a půjdu do RH.(elitecat.cz)Ále hlavně doporučuji kontrolu zadních obložení ,protože se mi stalo,že jsem u Tesca ujel 5m a potom jsem tahal prdel po mokrém asfaltu uf... Odlepené obložení na zl.bubnu jedna pakna na 100% druhá na 30%.Oprava ze štěstím pakny 750+práce500 czk.
Nubi SW 1,6 rv.99 cca 160 000km křasavec.
Nubi SW 1,6 rv.99 cca 160 000km křasavec.
To co jsem napsal platí, tvrdost litiny je dle složení různá, každý výrobce ji má trochu jinou. Mám na mysli to, že pokud jsou origo kotouče, měly by být i origo destičky. Destičky dnes vyrábí kde kdo a složení matriálu je záhadou. Proto se může stát, že destička po kotouči bude klouzat a nebrzdit. Samo markantnější je to u motorek, tam je používání origo destiček nezbytné.
Takže když si koupíte nějakou noname destičku, může dojít k tomu, že to bude brzdit jinak, tohle jsem chtěl napsat..........
Takže když si koupíte nějakou noname destičku, může dojít k tomu, že to bude brzdit jinak, tohle jsem chtěl napsat..........
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125