brzdy

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Deyw

brzdy

Příspěvek od Deyw »

Nazdar chlapy kde bych sehnal brzdy na Nexii LEVNĚ...Dikes :lol:
Daewoo Nexia 1.5i 8v
Simson S51...

Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném
Reklama

Dark69

Re: brzdy

Příspěvek od Dark69 »

Deyw píše:Nazdar chlapy kde bych sehnal brzdy na Nexii LEVNĚ...Dikes :lol:
Vrakac :lol: a rovno brzdy z Opel Atry F GSi ako ja ;) za 60 eur
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jak myslis brzdy?
jako oblozeni kotouce a bubny?
ferodo je ma za dobre penize
predpokladam ze nejsi blazen a nebudes menit brzdice z kadeta nebo astry(nebo z ceho je to stejny)
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
majkl.x

Příspěvek od majkl.x »

Pod pojmem "brzdy" se dá představit moc....Co přesně sháníš??
momentálně:Nexia 1.5,16v,"červený drak"
Focus 1.6,16v,sedan,šedá metla
před tím: š 100 "rezomorka"
š 130 "rozárka"
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

palikx píše: predpokladam ze nejsi blazen a nebudes menit brzdice z kadeta nebo astry(nebo z ceho je to stejny)
palikx preco blazon?? kedze moje povodne nexiacke brzdice sa stale zadrely a brzdili velmi slabo tak som si kupil brzdice plavajuce z Astry F a bzdi to omnoho lepsie! a vobec sa nezasekavaju a ani nezadieraju...su to super brzdice...podla mna som urobil dobre....kedze aj v kazdom servise som sa vzdy dopocul aby som sa zbavil nexie ked sa nechcem zabit pretoze tie auta nebrzdia...a ja som sa im mohol kludne vysmiat a odpovedat ze brzdice z Astry F to istia :lol: ;)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no dobre kdyz myslis.
zalezi co ten clovek opravdu pozaduje.
i nexie umi brzdit a jsou nexie s puvodnimi brzdami a nemaji problem.
a s tou astrou i na nexii byly brzdy ktere nemely ty priblble posuvy.jen se asi lepe shani z opla.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Tak já jsem asi jedinej,kdo si nestěžuje na brzdy. Mě to brzdí jako pr... . Vždycky když sednu ze služební feldy do Nexie,tak se praštím o volant. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Hynek

Příspěvek od Hynek »

:P A já jsem druhý, co si nestěžuje. Moje Nesina brzdí jak divá.Ono to ale chce občas se na ty brzdy podívat a trochu je ošetřit. Když už začnou "vrzat", je většinou pozdě. :lol: :lol: :lol:
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Deyw

Příspěvek od Deyw »

palikx píše:jak myslis brzdy?
jako oblozeni kotouce a bubny?
ferodo je ma za dobre penize
predpokladam ze nejsi blazen a nebudes menit brzdice z kadeta nebo astry(nebo z ceho je to stejny)

No potrebuju predni brzdice a kotoce...A fakt nejsem blazen abych si daval do auta brzdy z jiného auta...to fakt jako ne-e
Daewoo Nexia 1.5i 8v
Simson S51...

Vždy je lepší hovořit s rozumným člověkem o něčem hloupém, než s hlupákem o něčem rozumném
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...no já se připojím k palikxovi, Hynkovi aj. co jsou spokojený ale vono jde o stav kotoučů - jednostraně sjetý ( nefunkční tzv. pojezd - čepy, nikoli zadřený ale orezlý - nenamázáno tzv. sádlem ), sádlo dobrý prodejce prodává spolu s destičkami...dále kotouč nepíše celým obvodem má pruh 1 cm i více od shora orezlý, kotouč má taky přípustnou minimální šířku a proto se mění zhruba při 8o tisících, u nessie byly i blbý brzdy v katalogu jsou tuším tři druhy v tom má pravdu palikx ( vážení tomu neodporuji v ničem, to si prostě nedovolím, na rozdíl ode mě mu prošlo rukama desítky vozů...), další důležitá věc měnit aspoň po dvou letech brzdovou kapalinu a to nejlépe DOT 4 tedy 265°C - 270°C bod varu, je hygroskopická - příjímá vlhkost a ta sňižuje právě bod varu, zadní bubnové je třeba zkontrolovat prasátka ( cena 1ks 210 Kč - neopravuji vyhazuji ) jestli nelínají ( prostě se podívat pod prachovku ), pakny vydrží mnohem déle 80tisíc i víc podle způsobu jízdy, dělal jsem si brzdy jak u sebe tak u souseda 16V a byl spokojený, předtím moc nebrzdila...
no ještě jinak, brzdy jsou základ...

A tak ať Vám brzdí a mějte se ...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

Brzdovka neměněna,na kotoučích 90000 a pořád to brzdilo jak ...... . Z brzdičema jsem nic nedělal,jen když měním destičky,tak z toho vyfoukam prach.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
Damek

Příspěvek od Damek »

Ja som robil brzdy az pri 150000 :mrgreen: Dlho brzdila normalne. A potom dostala trocha zahul pri stahovani s privesom a prestala brzdit totalne. Strach s tym jazdit. Teraz su brzdy spravene, stalo to krasnych 15 tisic :cry: a brzdi to tak jak ma :lol:
Vsetky diely samozrejme original :D
Stryker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stryker »

no ja tiez zastavam stanovisko , ze originalne su originalne , aj ked mi moje nesi nebrzdi ako by som si to predstavoval ... lenze je potrebne zvazit (napr. pri vymene brzd) ci pouzit OM diely alebo daco ine .... v septembri minuleho roku som menil zadne brzdy a poznamka hlavneho servisaka bola "co uz lacnejsie sa nadali kupit" .... no a to som mu daval zadne brzdove oblozenie ktore som kupil s autom .... teda tie predne boli menene podla serv. knizky pred rokom ... teda ak tie zadne su tie nalacnejsie co zohnal predchadzajuci majitel tak co potom tie predne .... bezpecnost ma v mojom pripade najvacsiu dolezitost a je mi jedno ci dam o cca. 300 alebo 1000 viac za OM diel, alebo kvalitou podobny diel. Teda je potrebne zvazit ci by auto pustily vobec do vyroby ak by nesplnalo zakladne bezp. standardy v tej dobe.

p.s. radsej dat 2500 za bezpecnost ako dat 1000 a usetrit 1500 .... aj ked pri daktorych zarobkoch to nie je zanedbatelna suma .
Nexia '96 1.5 8V ....
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Stryker píše:no ja tiez zastavam stanovisko , ze originalne su originalne , aj ked mi moje nesi nebrzdi ako by som si to predstavoval ... lenze je potrebne zvazit (napr. pri vymene brzd) ci pouzit OM diely alebo daco ine .... v septembri minuleho roku som menil zadne brzdy a poznamka hlavneho servisaka bola "co uz lacnejsie sa nadali kupit" .... no a to som mu daval zadne brzdove oblozenie ktore som kupil s autom .... teda tie predne boli menene podla serv. knizky pred rokom ... teda ak tie zadne su tie nalacnejsie co zohnal predchadzajuci majitel tak co potom tie predne .... bezpecnost ma v mojom pripade najvacsiu dolezitost a je mi jedno ci dam o cca. 300 alebo 1000 viac za OM diel, alebo kvalitou podobny diel. Teda je potrebne zvazit ci by auto pustily vobec do vyroby ak by nesplnalo zakladne bezp. standardy v tej dobe.

p.s. radsej dat 2500 za bezpecnost ako dat 1000 a usetrit 1500 .... aj ked pri daktorych zarobkoch to nie je zanedbatelna suma .
Ved jasne to mas pravdu,setrit sa nevyplati na dieloch a hlavne na brzdach...a pochop to co som pisal ja....mam brzdy z Opel Astry kvoli bezpecnosti!...tie brzdy su omnoho ucinejsie a brzdice sa vobec nezadieraju ako na povodnych nexiackych brzdach,ktore slabo brzdily...cest vynimkam!... na tomto fore je kopa ludi co ma brzdy z Opla!...mam taky dojem ze aj Ivan!a je tu aj navod ako na to a aj na kadett fore...takze neviem preco ste sa obuli vsetci do mna...kedze moje brzdy z Opla su kvalitou jednoznacne lepsie ako povodne nexiacke a pasuju presne do posledneho milimetra!kedze nexia je obkopirovana od Opla.. adioss
Stryker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stryker »

Ved jasne to mas pravdu,setrit sa nevyplati na dieloch a hlavne na brzdach...a pochop to co som pisal ja....mam brzdy z Opel Astry kvoli bezpecnosti!...tie brzdy su omnoho ucinejsie a brzdice sa vobec nezadieraju ako na povodnych nexiackych brzdach,ktore slabo brzdily...cest vynimkam!... na tomto fore je kopa ludi co ma brzdy z Opla!...mam taky dojem ze aj Ivan!a je tu aj navod ako na to a aj na kadett fore...takze neviem preco ste sa obuli vsetci do mna...kedze moje brzdy z Opla su kvalitou jednoznacne lepsie ako povodne nexiacke a pasuju presne do posledneho milimetra!kedze nexia je obkopirovana od Opla.. adioss
Ja som To tak nemyslel, tiez planujem vymenu brzd ako strmenov tak aj kotucov .... ja som tym len chcelo poukazat na to ze ked niekto chce setrit tam kde sa nema tak to moze mat za nasledky aj to ze auto nebrzdi .... pravdaze aj vymena vsetkych dielov podla servisnych intervalov, dopomoze k spolahlivosti a bezpecnosti auta.

P.S. Sorry ak to tak vyznelo ze som sa do teba obul.
Nexia '96 1.5 8V ....
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“