primrzanie skiel
Moderátor: Blue Lanos
primrzanie skiel
caute
V poslednom case prisla taka zima ze mi primzraju skla zvonka aj zvnutra...da sa to nejako osetrit? Kupil som si sprej proti roseniu okien a pomohol na 3 dni. Potom sa pri vacsej zime zacali skla rosit a musel som ich ofukovat...teraz je to este horsie...na sklach sa mi zvnutra zraza voda a vsetko to primrza. Ked to oskrabem zvnutra, par razy dychnem a uz nic nevidim. Co mam robit? Alebo jak to riesite vy? Stojite 10 minut na parkovisku s nastartovanym motorom?
V poslednom case prisla taka zima ze mi primzraju skla zvonka aj zvnutra...da sa to nejako osetrit? Kupil som si sprej proti roseniu okien a pomohol na 3 dni. Potom sa pri vacsej zime zacali skla rosit a musel som ich ofukovat...teraz je to este horsie...na sklach sa mi zvnutra zraza voda a vsetko to primrza. Ked to oskrabem zvnutra, par razy dychnem a uz nic nevidim. Co mam robit? Alebo jak to riesite vy? Stojite 10 minut na parkovisku s nastartovanym motorom?
- Reklama
- tulen
- Kontaktovat uživatele:
na vonkajšiu námrazu používam alycol v spreji, len postriekam a zachvílu zotriem stieračmi, v zásade okno neškriabem lebo potom v noci tie drobné škrabance hrozne polarizujú svetlo, a z vnútra nerobím nič iba nastartujem, prepnem na ofukovači vnútorný okruh a ventilátor naplno, je to otázka pár min a už cez okno celkom slušne vidím
- Hanzy
Co chces taky po toyote....
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
No ked idem len po meste tak ano, ale akonahle vyjdem medzimesto tak mi to nestiha kurit...bud budem mat v aute saunu, alebo pojdem po pamati.uz som si aj skrabku kupil a pocas jazdy si kazdych 5 min robim kukatko. Pomohlo by keby som to poutieral ked to neni zamrznute? Na zadnom skle je najviac vody, cez zadne sklo neni nic vidiet.tulen píše:na vonkajšiu námrazu používam alycol v spreji, len postriekam a zachvílu zotriem stieračmi, v zásade okno neškriabem lebo potom v noci tie drobné škrabance hrozne polarizujú svetlo, a z vnútra nerobím nič iba nastartujem, prepnem na ofukovači vnútorný okruh a ventilátor naplno, je to otázka pár min a už cez okno celkom slušne vidím
- tulen
- Kontaktovat uživatele:
tak to bude problém asi niekde inde, lebo ak ti správne kúri a už sa ti raz okno odrosí tak ten ofukovač skla stači dať na minimum a nič sa nesmie rosiť, akurát jediná nevýhoda čo som zsitil je že aj ked je už okno odrosené až povch tak stále zostáva v strede skla zarosený trojuholník, bud to mám v strede upchaté alebo je to zle zkonštuované
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
No to okno nestriekaj ničím iba ho DOBRE umy a ODMAST!! a potom pretri handričkou s destilovanou vodou a dosucha poutieraj
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,
maxi skuter Kymco Xciting 500
Možná bude problém v tom, že necháváš vodu v gumových kobercích pod nohama. Ty musíš před opuštěním auta vytřít, vysušit nebo z auta odstranit. Stačí k tomu igelitová taška,abys je odnesl.
Další způsob, jak odstranit vlhkost z vnitřního prostoru vozidla je použít obyčejnou loupanou rýži, nasypanou nejlépe do silonových půnčoch, nebo ponožek a dát je pod sedadla,do přihrádky a za zadní okno.
Zajdi si do lékárny a kup si glycerin. Stojí asi 10Kč. Vem štěteček a natři jím gumy kolem oken zevnitř i z venku,nejvíc ale na spodní straně a je po zamrzání. Vydrží to celou zimu.
Další způsob, jak odstranit vlhkost z vnitřního prostoru vozidla je použít obyčejnou loupanou rýži, nasypanou nejlépe do silonových půnčoch, nebo ponožek a dát je pod sedadla,do přihrádky a za zadní okno.
Zajdi si do lékárny a kup si glycerin. Stojí asi 10Kč. Vem štěteček a natři jím gumy kolem oken zevnitř i z venku,nejvíc ale na spodní straně a je po zamrzání. Vydrží to celou zimu.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Ten střed skla odrosíte tak že oba střední průduchy nasměrujete co nejvíc nahoru,krajní zavřete,nastavíte 3 a foukání do inter. a za chvilku je čisto.Skla se tím víc rosí ,čím více je na nich špíny, takže základ je čistota.a na zadní sklo si zapínám vyhřívání.
Problém by mohl být i v tom že trochu teče topení,ale ty mokré koberce na tom mají svůj podíl.
Problém by mohl být i v tom že trochu teče topení,ale ty mokré koberce na tom mají svůj podíl.
no to mate pravdu...ja sa s tym nespinim...mam totiz take topanky na ktore sa nalepi totalne mnozstvo snehu aj po bokoch...chvilu ma bavilo pri nasadani obuchat si tie snehove bagandze o prah...ked som zistil ze to nema skoro ziadny zmysel, tak som s tym prestal...teraz tam mam vzdy mlaku ktoru rano len vyklopim. a hned jak nasadnem, spravim dalsiu. Napadlo ma ze by som si tam dal handru, nech to tecie do nej, ale neplanujem sa s tym spinit, takze by ostavala v aute...len ci by to pomohlo na to primrzanie...tulen píše:dobry napad tie koberce, to ma nenapadlo v tomto období je tam vela vody od roztopeného snehu
- simone
- Kontaktovat uživatele:
aaa
ešte som zabudol odmasťujem z lekárne Izopropil alkoholom Vždy pred zimou a už sa viac okna nedotýkam ani handrou iba ofukujem. Ta voda na gum. podložkách asi nebude mať taký vplyv ja ho mam tiež a nerosí sa mi
Leganza strieborna metalíza CDX hifi JBL,Magnat,Blaupunkt , LPG,