pomalu se zahřívá
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
pomalu se zahřívá
ahojte chlapi.chtěl bych se jen zeptat.mám aveo 1,2 sedan,a problém je v tom,že se auto strašně pomalu zahřívá na provozní teplotu.ujedu 15 km a ručička se sotva hne.vím že ted je zima,ale dělalo to už i na podzim.předtím jsem měl fabii 1,4 a ta byla po 3 km skoro zahřátá.nevíte co by to mohlo být? vody v chladiči je dost.jestli někdo víte tak prosím poradte,jinak budu muset do servisu.díky Jura
- Reklama
Mrkni na termostat, je zřejmě pootevřený a tak se v těhle zimách autí neohřeje.......
Zkus ho takhle: nastartuj studený motor a jestli se horní hadice od motoru do chladiče ohřívá pomalu spolu s motorem je termostat v háji (je pootevřený furt-nedovírá) jestli hadice bude studená a motor se ohřeje na provozní teplotu (měřák okolo 1/2) a pak náhle hadice do chladiče bude horká, je termostat OK. To je nejjednoší cesta jak zjistit poruchu termostatu.
Jinak vítej na foru...... máš ještě starý Aveo tedy to 72 k, nebo už to nový, nemáš ho ještě v záruce?
A ještě něco, uveď u jména alespoň město, či vesnici kde bydlíš, můžou i snáze pomoci členové z okolí......
Zkus ho takhle: nastartuj studený motor a jestli se horní hadice od motoru do chladiče ohřívá pomalu spolu s motorem je termostat v háji (je pootevřený furt-nedovírá) jestli hadice bude studená a motor se ohřeje na provozní teplotu (měřák okolo 1/2) a pak náhle hadice do chladiče bude horká, je termostat OK. To je nejjednoší cesta jak zjistit poruchu termostatu.
Jinak vítej na foru...... máš ještě starý Aveo tedy to 72 k, nebo už to nový, nemáš ho ještě v záruce?
A ještě něco, uveď u jména alespoň město, či vesnici kde bydlíš, můžou i snáze pomoci členové z okolí......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Re: pomalu se zahřívá
ja mam 1,4 idem asi 3km hore kopcom tam sa zohreje na 50 stopnov a potm idem 7km dole kopcom a klesne na nulu je to normalne lebo sa to nestihlo zohriat a ono pokial nespaluje tak sa nezohrieva pri jazde z kopca je z neho iba kompresor na vzduch privod paliva je zastaveny skus dat nizsiu rychlost a pridavaj plyn a uuvidis
ked zohrievaš motor na prevádzkovu teplotu tak skus jazdiť na nižšiej rýchlosti tak na 2ke a asi tak do 2100 otáčok kým sa motornezohreje trošku to je tak asi na tých 50stupnov. to by malo trvať asi tak na 2-3km.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
To by ohriatiiu síce pomohlo, ale čo ostatný vodiči, ja takého stretnút ráno cestou do roboty, asi vypením. A potom nový cestný zákon rieši aj vodičov, ktorý bezdovodne brzdia premávku, tak pozor . pred polišom by ohrievanie motora asi neobstálo s pol km kolonou za chrbtom
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
tak ja si to možem dovoliť lebo kým sa dostanem na hlavnú cestu tak to mám2km. tak že asi takJarik píše:To by ohriatiiu síce pomohlo, ale čo ostatný vodiči, ja takého stretnút ráno cestou do roboty, asi vypením. A potom nový cestný zákon rieši aj vodičov, ktorý bezdovodne brzdia premávku, tak pozor . pred polišom by ohrievanie motora asi neobstálo s pol km kolonou za chrbtom
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Aj ja mám výhodu lebo do prvej dediny od nás je 5 km tak pomaly zahrejem
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
Ja bývam skoro v centre, ale máme velký dvor, takže by to šlo
"POMALU SE ZAHŘÍVÁ"
Tož....naštěstí je to auto a ne manželka:-)))!!
hogofogo
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
Škoda 120 - moje škola, Škoda Favorit - první koupě, Daewoo Matiz - combi, z O na 100 nikdy:-) a konečně Chevrolet Aveo 1,2 16 V, r.v.2009, stříbrná metal.
člen AVEO fanclubu
To by bolo kopec preje.aného časuhogofogo píše:"POMALU SE ZAHŘÍVÁ"