Ahojky nubiráci

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

vmi5ji

Ahojky nubiráci

Příspěvek od vmi5ji »

Ahojky, tak se pomalu seznamuju s novym autíčkem, myslim že ho nemusim moc popisovat :-D stačí jedno foto
Obrázek

Auto jezdí bezvadně, jsem fakt spokojenej až na převodovku, kde nešla zařadit pětka. Vypadalo to jako blbůstka (ohnutá vidlička), Palikx byl dokonce od té dobroty že mi půjčil na náhradní díly podobnou převodovku z Lanose 1.5. No nic převodovka asi běhala nějakou dobu bez oleje (zajímalo by mě, komu se to povedlo ;) pochybuju že to byl Palikx) , takže jsou v háji ložiska, řadící segment pětky a kolečka maj slušnou vůli. Zítra si jedu pro převodovku z bouraný nubi, tak snad už to bude dobrý. Jinak si myslim, že jsem sehnal slušný auto za rozumnej peníz. ;)
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Dobrej pták ta vrána :lol: :lol: :lol: Tak že čau a nech Ti ta fešanda slúží k spokojnosti :lol: :lol: :lol:

A tady je s pôvodným MAJITELOM :lol: :lol: :lol:

Obrázek
Richard

Příspěvek od Richard »

Vítej mezi námi Foristy i Nubiráky, mám stejnou barvu Nubi jak ty, akorát 2.O ve výbavě CDX, tedy skoro se vším. Věřím, že ti bude věrně sloužit, poměr cena / užitek bude určitě bezkonkureční...... motor tě asi přežije, ten Paklix udělal, na převodovku už asi nezbyl čas.... No snad už bude vše OK, držím palce a jen poznámku, když budeš mít převodovku dole mrkni i na spojku, abys ji třeba za měsíc nesundaval znovu.... -i -i -i
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
vmi5ji

Richard

Příspěvek od vmi5ji »

JJ děkuji ti, spojka je snad v poho, kinak nevim jestli budu měnit i diferák, ten totiž vypadá v pohodě, nejradši bych přehodil jenom převodovku. Nechce se mi odpojovat poloosy a tak. Jinak mě napadá že to zapekli možná už ve fabrice, protože to vypadá že je tam ještě origo olej... No těžko říct. Jinak škoda že jsem to nenafotil, jak ta skříň vypadala zevnitř. snad jenom pro ilustraci Obrázek

Ta hnědá barva je spečenej film z oleje. Kolečka byly zakalený a plastová klícka ložiska na pětkovym kolečku zapečená tak, že nešla ani vyndat. No 48 hodin práce a stejně jsem na nic nepřišel. Snad ta co zejtra přivezu bude lepší.
Richard

Příspěvek od Richard »

No v manuálu Nubi se píše, že olej je celoživotnostní, pokud nevyteče, nemění se, já se chystám někdy ho vyměnit, spíš jen pro klid duše.... Ať ti Nubi slouží......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Vítej vítej, ať se ti tu líbí a jinak osobně na srazu se těším ;)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
vmi5ji

Příspěvek od vmi5ji »

JJ, teď jsem si udělal radost, sehnal jsem za pár kaček alu... posuďte sami
Obrázek
Měly by to být BBS 15"4x100, středová díra 57mm, 6J, ET 45.
Pozítří se na ně jedu podívat, a rovnou si je doufam odvezu. Myslim si že za dvojku je to dobrej kauf.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Já mám taky možnost koupit za 2 000 Kč kola, ale právě třeba u BBS mi vadí, že bych musel kola pucovat kartáčkem na zuby :lol: :lol: :lol:
Muco

Příspěvek od Muco »

2000,- ??? :shock: :shock: :shock: to teda čumím :P :P
Ivošu- ja by som k tomu aj 4 kefky na zuby kupil, a čistil ich hoci aj 10hodín keby som mal takúto možnosť ;) ;) ;)
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Musel bych ale tak 5 000 Kč vrazit do renovace, takže na to prdím ;) Navíc jsou to klasické 14ky...a když už alu kola, tak min 15ky ;)
Muco

Příspěvek od Muco »

Aha,,tak to zasa nie-ak je to tak :? :?
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
vmi5ji

Příspěvek od vmi5ji »

JJ, najaře ještě musim vmyslet nějaký obutí a budu spokojenej. Je pravda, že jsou ty kola hodně složitý a čištění nebude nic moc, ale to se nějakpodá. Spíš mam strach, že až to někomu pujčím, tak mi ty krásný BBS okope o první obrubník. No co když se to stane tak se nedá nic dělat.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Já bych ti poradil jednu věc...nepůjčovat ;) ...říká se, že dýmka a žena se nepůjčuje...já to aplikuju i na auto když se mi nelíbí způsob ježdění toho dotyčného ;)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no koukam ze se novy majitel snazi.tak hodne stesti.
jen mi je strasne lito za tu skrin.jsou to veci ktere asi nejde ovlivnit,a je pravda ze ta 5 mi obcas zazlobila ale po vymene pritlacne kulicky byl klid.ale jelikoz byla nacnuta coz jsem nevedel tak to bohuzel nemelo dlouheho trvani.
ta hneda vec co je ve skrini je ale v podstate v kazde skrini co ma najeto vic jak 150 tis.
tak at to slouzi me to poslouzilo dobre a bez vetsich problemu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

No Ivoši , já jsem tohle vždycky zastával a dodnes to dodržuji u kánoye. Tu fakt nepůjčím . Auta máme se ženou dohromady , je fakt , že na ženskou jezdí skvěle , a to ostatní se půjčit může , jak komu a jak kdy .......ale tu mojí lodičku fakt nedám .....a karavan.... :lol: :lol: :lol:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“