Únik oleje

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Petr

Únik oleje

Příspěvek od Petr »

Tomuto tématu se to sice netýká,ale mám problém s únikem oleje někde nad svíčkama.Trochu jsem se na to díval a buď to uniká pod víkem ventilů nebo mezi hlavou a vahadlama.(nevím ,ale měl jsem takový dojem,že mezi hlavou a vent.víkem tež uniká???).Nejvíce mě na tom sere to že to kape na výfukové potrubí a ten smrad mi jde přes topení do auta.Má s tím někdo nějaké zkušenosti?
Reklama

]Rebro[

Příspěvek od ]Rebro[ »

Hm.. zrejme to bude viko ventilov.. to premoka asi kazdemu...
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory
POWERED by JRD McLAREN
Bady

Příspěvek od Bady »

mne tiez trosku premoka, ale iba len trosku, je to tam mastne, ale zeby tam unikalo viac oleja, to nie..
DURO

Příspěvek od DURO »

Silikon pod veko ventilov je lacny a robota jednoducha, ja by som to skusil aspon ako diagnozu, ci to nie je nieco ine...........
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Kašli na silikon to těsnění stojí pár korun a když ho vyměníš umej aspoň trochu tu část hlavy a pak uvidíš jestli to teče ještě z nástavce hlavy a nebo to bylo jen to těsnění . 8)
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

petrm píše:Kašli na silikon to těsnění stojí pár korun a když ho vyměníš umej aspoň trochu tu část hlavy a pak uvidíš jestli to teče ještě z nástavce hlavy a nebo to bylo jen to těsnění . 8)
Taq Taq ...

suhlasim...

pokial mash otecene cele viko tak to tece tam...
(8V)

..mne to ale este tecie na gufere na vretene rozdelovaca...
(teda aspon myslim ze tam nieco take je)
..a kedze sa teraz snim piplem..tak to sa pozrem aj na to..
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Je tam jen gumový O kroužek označ si polohu rozdělovače a povol tu matici co drží tu klemu co tlačí na rozdělovač a jen ho vytáhneš ven a vyměníš gumičmu a zase ho zasrtčíš zpět a utáhneš .Pozor při označování ten vysoký nálitek je ještě rozdělovač takže označit až tu druhou plochu ;)
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

Dik za radu..
viem jak na to...
..uz som to robil par razy...

..
sak kuk na "Nepravidelny chod motora"...
...

aj tak budem musiet znovu nastelovat predzapal...
..ono z katalogu nevidno ci to je "O" kruzok ...
ale semering... :D
Petr

únik oleje

Příspěvek od Petr »

Zkusím to utěsnit nějakým tím silikonem nebo lukoprenem abych odjel ten sraz v Piešťanech, tam pokud to půjde tak tam koupím to těsnění nové (jestli to bude tím).
Radoslav Hološka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoslav Hološka »

Co myslite,ako sa da spozorovat na motore,prip. vyfuku a svieckach,ze motor zerie olej? Niekto myslim na Felicia fore pisal,ze ked prida plyn na cca 4.000 ot/min.,ide mu z vyfuku biely dym. To moze byt jav pri spalovani oleja? Ked z motora neunika,iba je zvysena spotreba oleja prirodzenou cestou,co treba dat generalkovat okrem piestnych kruzkov?
Richard

Příspěvek od Richard »

Nejlíp poznáš jestli motor žere olej, když požádáš kamaráda, aby jel za tebou s kopce a podíval se, jestli když z kopce budeš brzdit motorem a na rovině přidáš plyn. Nemělo by být nic vidět. Pokud kroužky nebo ventily netěsní dostane se olej do spalovacího prostoru a protože tam nejde benzín nespaluje se. Ale jak přidáš tak se spálí a je vidět namodralý obláček kouře. pokud je motor OK tak tohle nedělá. :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Oprava spočívá ve výměně kroužkú podle stavu je někdy nutné nechat udělat výbrus válce a dát větší písty potom nová vodítka ventilů a gufera na ventily 8)
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“