ABS na autě nemám a ....

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

cavalera2

ABS na autě nemám a ....

Příspěvek od cavalera2 »

Zmínil jsem se v tématu rezavé kotouče, že nemám na NUbiře ABS = je to normální = kolik z Vás ho nemá?
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

Kitte, to snad není ani možný, já žiju v domění, že všechny Nubi mají ABS v serii a 2,0 tím spíš !!! Jednotka ABS je hned u posilovače vlevo před řidičem... Když tak sem hoď těch prvních asi 10 znaků z Vin vozu, z toho se dá zjistit, kde byla tvá Nubi vyrobená, výbava atd.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
cavalera2

ABS na autě nemám a ....

Příspěvek od cavalera2 »

HMM, no na STK na to koukal a NENÍ není ani dle TP :shock:
Tady je číslo: KLAJF69ZEWK ......
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Taky jsem myslel, že ABS je u 2,0 litru běžné...Sice když to zkusím a jdu fest na brzdy tak to je nářez oproti novějším autů, ale vzhledem k stáří to beru a funguje ;)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Richard

Příspěvek od Richard »

Na tom Vinku není nic podezřelého:
K = Asie
L = Korea
A = Výrobce Dewoo Motor Ltd
J = Nubira
F = přední náhon, mech. převodovka
69= sedan
Z = 2.0 16V DOHC
E = verze na export
W = r.v. 1998
K = továrna je v Kunsanu v Korei
Myslel jsem, že budeš mít ve VIN třeba výrobu v Polsku, a tak by např. mohlo ABS chybět, napadá mi jen, že tvá Nubi mohla být určená pro trh kde není povinnost mít ABS, což určitě nebylo v našem blízkém okolí, nejsem si jist, jak tomu bylo např. v Itálii, nebo ve Španělsku. Do různých zemí se totiž Nubi a nejen ona vyvážela s různými výbavami, já např. má Nubi ze Švýcarska a ta má tempomat, orig. Daewoo alarm s DO a tlačítko pro znovuobnovení dodávky paliva po havarii. Nubi pro ČR tuto výbavu vůbec neměla ani v nabídce....... mé VIN je stejné, až na tu 69, já mám kombi a tak tam mám 35..... Tak sorry nevím, jestli v tvém případě tam ABS byl a už není, nebo nebyl nikdy :roll: :roll: :roll:
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

no ehm u nás taky asi do letoška nebylo povinný ABS, možná neni povinný doteď a začne to platit u novejch aut od 2009. Takže věřim že v roce 98 klidně bejt nemuselo
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Richard

Příspěvek od Richard »

Krtku letos, tedy v roce 2008 je u nás ABS poviný, nový auto bez ABS se nesmí prodat :!: :!: :!:
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

ale jo, právě že vim že až někdy poslední dobou se o tom mluvilo. Určo né v roce 98
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
cavalera2

ABS na autě nemám a ....

Příspěvek od cavalera2 »

Ahoj, no to jsou hezké informace, jinak pokud je k něčemu i to číslování zde je celé číslo: KLAJF69ZEWK047405 ..
No k auto mohu říci, že si ho koupil člověk v Karviné v září 1999, má to servisku a bylo to udržované .
Další perlou je to, jak jsem psal jinde, že na voze je spojka na 1,6tku = takže menší průměr a určitě to nedělal předchozí majitel = to auto bude nějaká skládanka co ležela rok někde na place...
ma.bre

Příspěvek od ma.bre »

taky nemám na nubirce ABS i kdyz kontrolka na palubovce je akorat nesviti.v technicaku neni napsane
cavalera2

ABS na autě nemám a ....

Příspěvek od cavalera2 »

No kutilský pokus, to možná je, ale ne předchozího majitele či toho kdo Nubiru zakoupil = jsem tedy 3tí.
Vzhledem k tomu, že je potřeba mít i jiný setrvák=díry pasují na tu menší spojku, přikláním se k tomu, že je to tovární skládanka, dostalo se mi ujištění, od prodejce ND, že je to bohužel "běžné", prý kolikrát i u "lepších" značek prodají správné ND dle katalogu a pak dohledávají jiné ND a zjišťují, že je to ze staršího modelu, ale dle TP je to model NEW :shock:
Mno takže asi Daewoo dovezlo do ČR model co patřil na Ukrainu
:D
Vlasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasta »

Asi to opravdu skládali podle toho, kam to šlo. Já mám Nubiru HB r.v. konec roku 98, je to 1.6 16v SX a ta má ABS, 2 airbagy a přední okna v elektrice. Měla i orig. Daewoo alarm s DO a má i to tlačítko pro znovuobnovení dodávky paliva po havarii. Je dovezená z Německa po prvním majiteli.
Kia Rio 1.25 CVVT COOL

Nubira hatchback 1.6 16v - důvěrně zvaná Cecilka † 29.9.2016
kesko

Příspěvek od kesko »

hmmm, v starom technicaku v tej knizke bolo napisane ze bola vyrobena v 1997 ale prva ŠPZ bola v 1998 a ABS nemam aj ked kontrolku mam ale tak isto mi ani nesvieti ked startujem takze asi je to mozne ze nemam ABS :)
EX strieborná Leganza 1999 + LPG Lovato
Dacia Sandero 0,9TCe, Easy R, LPG STAG 05
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“