Problém s chodem motoru
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Problém s chodem motoru
Ahoj kluci prosim vás nemáte někdo skušenosti s Nexii 1.5 8V s tím ,že za studena mi auto skoro nejede sešlápnu plyn a auto se dusí padají otáčky a nechce se mu jet a škube. Po zahřátí se to zlepší ale není to ono do každého menšího kopce musím podřadit na trojku . A auto prostě netáhne jak má . Chtěl bych se zeptat jestli s tím nemám zajet na diagnostiu přes počítač nebo co stím . Auto půl roku stálo. měnil jsem rozvody olej . Nechal jsem vykuchat katalyzátor protože byl ucpaný . Ale auto mi teď takhle blbne tak budu rád za každou radu mooc dík . 

- Reklama
V servisu po přivezení bylo všechno o.k auto jezdilo . . . pak zase tak dva měsíce stálo neměl s ním kdo jezdit . Potom začalo blbnout . Přijížděl jsem auto mi chcíplo myslel jsem že je to benzínem nalil jsem benzín a auto nechtělo chytnou chytlo jen tak na dvě vteřiny na dva válce zaklepalo se a konec . Druhý den jem přišel k autu a na první otočení auto chytlo a jelo bez problémů. No a když jsem s ním pár dní jezdil tak najednou chcíplo a a od tý doby jsem ho nenatočil, kontrolovali jsme palivové čepadlo a nedávalo benzín tak jsem jej vyměnil za čerpadlo z Kadetta 1.6 ale pořád nechtělo chytnou ikdyž čerpadlo benzín tlačilo myslel jsem že to bude ucpaným katalyzátorem tak jsem ho nechal vyklepat auto sice chytlo ale pořád blbne dusí se a netáhne jak má. Tak nevím čím to může být. 

Treba si to rozdelit. Bud je problem v dodavke a davkovani benzinu, alebo je to v zapalovani.
Treba zistit, ci su sviecky po startovani mokre, to ti hodne napovie. No a skontrolovat tiez podtlakove hadicky, koli MAP senzoru.
Takto to moze byt x veci, preco to nejde. Ale ten katalizator, hmm, to bola asi skoda. Keby ti svietila Check kontrolka ...
Ale to tvoje "jazdi, nejazdi", tak to by mohla byt asi ta cievka v rozdelovaci. Neviem.
Treba zistit, ci su sviecky po startovani mokre, to ti hodne napovie. No a skontrolovat tiez podtlakove hadicky, koli MAP senzoru.
Takto to moze byt x veci, preco to nejde. Ale ten katalizator, hmm, to bola asi skoda. Keby ti svietila Check kontrolka ...
Ale to tvoje "jazdi, nejazdi", tak to by mohla byt asi ta cievka v rozdelovaci. Neviem.
A vyblikat chybu jako u Kadetta to nejde?
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Toncek píše:V servisu po přivezení bylo všechno o.k auto jezdilo . . . pak zase tak dva měsíce stálo neměl s ním kdo jezdit . Potom začalo blbnout . Přijížděl jsem auto mi chcíplo myslel jsem že je to benzínem nalil jsem benzín a auto nechtělo chytnou chytlo jen tak na dvě vteřiny na dva válce zaklepalo se a konec . Druhý den jem přišel k autu a na první otočení auto chytlo a jelo bez problémů. No a když jsem s ním pár dní jezdil tak najednou chcíplo a a od tý doby jsem ho nenatočil, kontrolovali jsme palivové čepadlo a nedávalo benzín tak jsem jej vyměnil za čerpadlo z Kadetta 1.6 ale pořád nechtělo chytnou ikdyž čerpadlo benzín tlačilo myslel jsem že to bude ucpaným katalyzátorem tak jsem ho nechal vyklepat auto sice chytlo ale pořád blbne dusí se a netáhne jak má. Tak nevím čím to může být.
..to ti dělá rozdělovač..ty samé problémy sem už měla...byli zarezavělé kontakty v rozdělovači...

Nebo sou rezavé káble od svíček...můj taťka zních vysipala hrst rezu
Daewoo Leganza 2.0 16V, červená metalíza, koža, R.v. 1999, predtým Daewoo Espero 1.5 16V R. v. 1996 a Škoda 120 GLS
nexia
....to Toncek - sandruš má dobrou radu - začni kabelama ( zoxidovaný - zelený konce a přeměřit - odpor je různý podle délky kabelu )rozdělovačem ( zase kontakty - palec - vizuálně cívka žlutá izolace může být vystřelená ve víčku - lze vyměnit a stojí pár korun - zapalovací modul je dražší cca asi 2 litry - hřídelka s růžicí, na té jsem pohořel sám, nic víc tam není, při celkové demontáži pozor můžeš ho sesadit jenom jedním způsobem ale otočit o 180° - proto si vyznačit před demontáží postavení palce ), k benzínovému čerpadlu jenom tolik dával bych pouze originál tlačí 2,9 - 3,2 a z Kadetta může být problém v tom, že ten tlak nemá - karburační motor a tam není třeba to neudrží plovák v karbesu a po vyčerpání odstranitelných závad, doporučiji mechanicco typu doktora palikxe, JRD McLaren aj. z našeho webu, ne každý mech. ze zn. servisu si rozumí se scannerem 11 pro Daewoo ( voni ho ňák mají jenom na účtování viz Srba )
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico