Vie niekto poradiť či sa dajú niekde zohnať číselné kódy chybovích hlásení motora. Na NET-e som čítal že niečo podobné existuje u rôznych typov aut len o Kalose som nikde nanašiel ani zmienku.
Údajne sa dajú doslova vyblikať kontrolkou checku číselné kódy po nejakom prepojení tých správnych pinov na diagnostickej zásuvke automobilu. Je to taká domáca "diagnostika" motora auta, kde podľa počtu zablikaní kontrólky checku a dlžky pauzy medzi jednotlivými blikanutiami sa zisťuje kód poruchy motora napr. číslo 0501 (uvedený kód je vymyslený).
Potom podľa tohto čísla v tabulke kódov chybového hlásenia motora prakticky zistíte čo vám chce auto "poveda" v podstate v čom a kde je porucha motota a jeho priľahlích častí.
Máte niekto s niečim podobným skúsenosti?
Zoznam kódov chybových hlásení riadiacej jednotky motora.
Moderátor: Blue Lanos
Zoznam kódov chybových hlásení riadiacej jednotky motora.
Kalos 1,4 sedan r. v 2003
- Reklama
Ďakujem za odpoveď možno to pomôže.
Spomínaš že kódy budú pravdepodobne zhodné.
Neviem či to bude stačiť keď len pravdepodobne.
Nerád by som pri experimentovaní odpálil nejakú súčiastku alebo modul prípadne relé ale aj tak ďakujem.
Ak máte niekto Kalos 1,4 8V rok výroby 2008 a niečo podobné ste skúšali a vyšlo to budem rád keď sa ozvete.
Spomínaš že kódy budú pravdepodobne zhodné.
Neviem či to bude stačiť keď len pravdepodobne.
Nerád by som pri experimentovaní odpálil nejakú súčiastku alebo modul prípadne relé ale aj tak ďakujem.
Ak máte niekto Kalos 1,4 8V rok výroby 2008 a niečo podobné ste skúšali a vyšlo to budem rád keď sa ozvete.
Kalos 1,4 sedan r. v 2003
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Nemaj obavy, rozhranie je HW rovnake, tam nemas co odpalit.
Vyblikanie kodov nefunguje pre auta (aspon pre Lanos-y) splnujuce normu EURO III. Kody asi budu zhodne, velka vaecsina ECU je vyrobena na rovnakom zaklade.
Vyblikanie kodov nefunguje pre auta (aspon pre Lanos-y) splnujuce normu EURO III. Kody asi budu zhodne, velka vaecsina ECU je vyrobena na rovnakom zaklade.
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black