Pane Peha vy vite co mi muzete...-peha- píše:Jééé pane Hanzy môžem vám taky tykovat či tykak
Na co může mít baterka před smrtí vliv?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Hanzy
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- Reklama
- Hanzy
Super v pohode jen me namichlo jak si osocil Hynka pubertakem a to jen svym nepochopenim...KITTbx píše:Hanzy píše:Neni tykani narizeno ale bezne...a vykani neobvykle nejsme tady ve vetsine v osobnim kontaktu takze i proto...a tohle pro vysvetleni je smich i v prekladu a slouzi pro odlehceni textu...konec vysvetleni...
Ovšem pokud mne někdo nenabídne tykání, tak budu vykat
Jinak te vitam mezi nama a myslim ze vsichni si tady tykame a nemame s tim problem ale pokud ti to vadi muzeme tobe vykat...?
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
OK
OK, chápu Vás/Tě proto jsem se mu omluvil a svou omluvu myslím zcela vážně !Hanzy píše:Super v pohode jen me namichlo jak si osocil Hynka pubertakem a to jen svym nepochopenim...KITTbx píše:Hanzy píše:Neni tykani narizeno ale bezne...a vykani neobvykle nejsme tady ve vetsine v osobnim kontaktu takze i proto...a tohle pro vysvetleni je smich i v prekladu a slouzi pro odlehceni textu...konec vysvetleni...
Ovšem pokud mne někdo nenabídne tykání, tak budu vykat
Jinak te vitam mezi nama a myslim ze vsichni si tady tykame a nemame s tim problem ale pokud ti to vadi muzeme tobe vykat...?
Jinak DĚKUJI a podřídím se většině, ovšem jak se říká umím držet krok, ale hubu ne, prostě nesnesu osobní atak a vulgární poznámky.
Tak co to uzavřít, jelikož už to dávno není k tématu
To KITTbx : To, že je všechno co jsem napsal pravda, mohou potvrdit lidé, kteří u mne byli a na vlastní oči viděli.Nemám ve zvyku se "chlubit", ale situace si to vyžádala.
Jsem sice v důchodu, ale nedokážu sedět za oknem a brečet, kde všude mne píchá a čekat , až mi přinesou z jídelny oběd. V 52 letech jsem si dokonce "pořídil" dceru.
Takže na závěr: I když jsme se neshodli v názoru na buzení dynyma a altelnátoru , z pozice staršího si dovoluji ukončit debatu na toto /naše / téma a s chutí se zapojit do další diskuze o čemkoliv. A o to žádám i všechny účastníky fóra. Hezký večer.
Jsem sice v důchodu, ale nedokážu sedět za oknem a brečet, kde všude mne píchá a čekat , až mi přinesou z jídelny oběd. V 52 letech jsem si dokonce "pořídil" dceru.
Takže na závěr: I když jsme se neshodli v názoru na buzení dynyma a altelnátoru , z pozice staršího si dovoluji ukončit debatu na toto /naše / téma a s chutí se zapojit do další diskuze o čemkoliv. A o to žádám i všechny účastníky fóra. Hezký večer.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
baterka
...no já musím taky s troškou do mlýna - nejspíš se rozmohly voltmetry a tak každý měří, to je dobře ale musíme měřit " V " pod zátěží, tedy při startování a to napětí klesá mnohdy až na hodnotu 9 V a baterie u které naměřím například 2,5 V už neroztočí pochopitelně motor a je s největší pravděpodobností " kaput " ( pravděpodobnost připouštím proto, že může být vadný startér - pak se tato možnost vyloučí zapojením druhé baterie z jiného auta... ), tedy hodnoty v klidu 12,6 V až 12,2 jsou normální, navíc v zimě klesá kapacita baterie podle okolní teploty až o 50%, ted se prodávají zimní satičky pro baterie " ARKTIS " nic nového pod sluncem - alobal - vzduchové bublinky a docela jednoduchá aplikace - prostě se zabalí ( udávané zvýšení kapacity o 20% při -20°°C).
...pro KITTbx na nettu jsme pro výměnu názorů, nápadů, schopností ap. ( na vzájemné napadání nemáme čas a prostor... ) a Hynka si cením...a není sám palikx, JRD McLAren aj. voni nám tu už jaksi něco předvedli...a forma je jejich vlastní a tedy osobní a na tu si tu nehrajeme... tedy vítej mezi námi
A tak se mějme fajn
...pro KITTbx na nettu jsme pro výměnu názorů, nápadů, schopností ap. ( na vzájemné napadání nemáme čas a prostor... ) a Hynka si cením...a není sám palikx, JRD McLAren aj. voni nám tu už jaksi něco předvedli...a forma je jejich vlastní a tedy osobní a na tu si tu nehrajeme... tedy vítej mezi námi
A tak se mějme fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
Re: baterka
Serpico píše:...no já musím taky s troškou do mlýna - nejspíš se rozmohly voltmetry a tak každý měří, to je dobře ale musíme měřit " V " pod zátěží, tedy při startování a to napětí klesá mnohdy až na hodnotu 9 V a baterie u které naměřím například 2,5 V už neroztočí pochopitelně motor a je s největší pravděpodobností " kaput " [/color
No to je rada! Konečně. Hned to zkusím, jen škoda, že nemám dlouhou ruku, budu muset říct mladý, aby to natočila, to zase bude keců.
(hlavně abych tam nenechal zařazenou jedničku, nebo mě přejede)
Díky!
Nubira 1999, 1,6 LPG, SMART BRC
A ještě jedna rada pro opravdu studený start. Motto: Jsi na horách na dovolené, auto stojí celou dobu na parkovišti, je - 12 C.
1. Vyhrab ze sněhu nejdřív SPZ , barva nestačí k indetifikaci vozu./vl. zkušenost/
2. Až se ti podaří dostat do vozidla, nejdřív zapni potkávací světla na dobu asi 5 minut.
3. VYPNI potkávačky a teprve pak, zkus startovat motor.
4. Nešlap na plynový pedál
5. Po naskočení motoru ho nech běžet na volnoběh , dokud se nezahřeje a nepromíchá se olej. Pokud Přidáš plyn na takto "ztuhlém" motoru hroží mimo jiné nebezpečí poškození všech možných hadic a přemrzlých trubiček.
6.Po uvedení vozidla do pohybu jeďte pomalu aspoň 1 km pro uvolnění a zahřátí oleje v rychlostce.diferenciálu, ložisek kol a pod.
Zapnutím světel se "ohřeje" baterka a zvýší podstatně svou kapacitu.Nebojte se , že baterku takto vybijete. Fungovalo to i na Praga V3Skách. Ty pak cucaly zapálený noviny jak vzteklý! Kdo u nich sloužil, tak ví o čem je řeč.
1. Vyhrab ze sněhu nejdřív SPZ , barva nestačí k indetifikaci vozu./vl. zkušenost/
2. Až se ti podaří dostat do vozidla, nejdřív zapni potkávací světla na dobu asi 5 minut.
3. VYPNI potkávačky a teprve pak, zkus startovat motor.
4. Nešlap na plynový pedál
5. Po naskočení motoru ho nech běžet na volnoběh , dokud se nezahřeje a nepromíchá se olej. Pokud Přidáš plyn na takto "ztuhlém" motoru hroží mimo jiné nebezpečí poškození všech možných hadic a přemrzlých trubiček.
6.Po uvedení vozidla do pohybu jeďte pomalu aspoň 1 km pro uvolnění a zahřátí oleje v rychlostce.diferenciálu, ložisek kol a pod.
Zapnutím světel se "ohřeje" baterka a zvýší podstatně svou kapacitu.Nebojte se , že baterku takto vybijete. Fungovalo to i na Praga V3Skách. Ty pak cucaly zapálený noviny jak vzteklý! Kdo u nich sloužil, tak ví o čem je řeč.
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Pred týždňom mi tiež odišla batéria - bez náznaku som jedného
pekného dňa natočil so všetkými svätými a napätie batérie pri
štartovaní kleslo tak, že začalo pípať rádio a pýtať kód.
Nepomohlo ani nabitie, napätie v kľude 10,8V - pravdepodobne
skratovaný jeden článok.
Nová betéria VARTA Black 55Ah (470 A) - 2000 SKK,
VARTA Blue 60 Ah (520A) - rozmerovo rovnaká ako 55Ah - 2300 SKK.
Samozrejme že som kúpil 60 Ah a je kľud.
skratovaný jeden článok.
ex - Espero, 11/96, 1,5 DOHC, 66 kW,strieborná metalíza, 107000km, plná výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
Renault Scenic, 12/2000, 1,9 dti, 72 kW, bordová metalíza, 150 000 km, ešte lepšia výbava.
To MilosB:
GE DR OM !!!!! 73 ! DE OK 1 FFZ Hynek.
Překlad :
Dobrý večer millý příteli!!!!! Srdečný pozdrav! Zde je stanice :Volací znak, operátor.
GE DR OM !!!!! 73 ! DE OK 1 FFZ Hynek.
Překlad :
Dobrý večer millý příteli!!!!! Srdečný pozdrav! Zde je stanice :Volací znak, operátor.
Naposledy upravil(a) Hynek dne čtv lis 20, 2008 23:05, celkem upraveno 1 x.
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
stefan píše:Pred týždňom mi tiež odišla batéria - bez náznaku som jedného
skratovaný jeden článok.
Podle mne nejlepší řešení problému před zimou.Je to kruté, když ve 22 30 hod. vylezeš z divadla , sedneš do auta - a ono NIC!!!
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
Ono s baterkou je někdy kříž..... já 2x v životě přišel o baterku v podstatě v okamžiku normálně jsem nastartoval a odjel z garáže .... poprvé jsem dojel na žel. přejezd - červená- vypl motor, vlak přejel a nic.............. následovalo roztlačení postavení na chalupě na kopec odjezd domů a koupě nové baterky
v druhém případě jsem chcípl normálně natočený motor na semaforu (bylo to trochu z kopce a fronta...... a znovu nic ...... roztlačení a ihned koupě baterky
Samo nepočítám baterky které odešly na věčnost v garáži a tak následoval pozdní příchod do práce atd. atd.
v druhém případě jsem chcípl normálně natočený motor na semaforu (bylo to trochu z kopce a fronta...... a znovu nic ...... roztlačení a ihned koupě baterky
Samo nepočítám baterky které odešly na věčnost v garáži a tak následoval pozdní příchod do práce atd. atd.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502