Jak často měníte olej?

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Ivan
Kontaktovat uživatele:

Jak často měníte olej?

Příspěvek od Ivan »

Přátelé, jak často měníte olej? Já jsem na nový olej najel asi 8000 km a už tam mám úplnou sračku.... čím to? Mám 10W-40.

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Reklama

Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ako to mozes povedat, ze sracku? Kazdy stary olej je cierny. To nemozes okom rozoznat ci je to sracka. Ja si myslim, ze 8000 je ideal,ale ked tam nedavas moc drahy, radsej ho vylej skor. Radsej lacnejsi olej a skor ho vyliat. Nie liat tam Mobil 1 a nechat ho tam na veky. Aj tak je medzi tymi znackami prd rozdiel. Daj tam hoci mogul a vylej ho po 5000 km. Madit nie lebo na slovensku sa uz nerobi a madari ho este nevedia dobre uvarit :D Ale len pre priklad co sa olejov tyka. Stryco robil majstra na olejoch v Slovnafte. Hovoril, ze tie oleje sa aj tak miesaju z kupovanych surovin. Syntetika sa kupuje, aditiva sa kupuju aj tak ich robi na svete len par firiem, takze tie iste suroviny su mozno v Madite, Mogule, v Castroli a podobne tie iste. Jedine umenie je to uvarit. Lenze ked to roky niekto robi a vyhovuje to normam, tak medzi olejmi su zanedbatelne rozdiely. Napriklad Madit Prima je komplet z kupovanych surovin. To je len zmiesana syntetika s aditivami. Vseko o olejoch je len teoria a famy. Ked si niekto mysli, ze ked bude mastit len Castrolom, tak lepsie ani nemoze urobit, tak je to blbost. To je uplne jedno ci tam clovek naleje Primu alebo Shell alebo neviem co. Tie prisady su tam aj tak tie iste.
verusamira
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od verusamira »

Ja tam mam taky 10W-40 a prej ho mam menit minimalne po 10 000km. Vzycky mam napsanou příšti vyměnu v motoru a jen si to hlidam. :) Ale co si DANO napsal: s tím nesouhlasím.Od te doby co sem si jednou nechal menit olej v jednom servise (ne autoryzovanem) tak mi tam dali tak kvalitni olej,ze se mi z nej po cca2000KM udelala vazelina a přidel se mi motor.Oprava stala 20 000 a od ty doby si davam pozor,nato co tam kdo dava. :roll:
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Verusamira ty si presne ten typ cloveka o ktorom som pisal. Das si vymenit olej, daju ti tam nejaky super drahy a ty s nim potom jazdis do nemoty s dobrym pocitom, ze ved tam mam Castrol...V tom neznackovom servise ti tam asi naliali nejaky olej vyrobeno pro Kaufland. Z Maditu ani Mogulu sa ti nemoze urobit vazelina. A co si nevies olej vymenit sam? Aspom budes vedet co tam lejes. Hlavne necakaj 10000km. Ja som tam nalial Shell 10W-40. Pred tym som tam mal Elf 5W-40.
Reverend

Příspěvek od Reverend »

Ked sme uz pri tych olejoch a vymenach, preco ma daewoo interval len 10 tisic? Taky priemer u konkurencie je 15 tisic. :?
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

to dano: no a povedz mi preco by si mal kazdy menit olej sam :?: :twisted: co zijeme v dobe skody 120 alebo co? to si uz potom mozeme cele auto poskladat sami a sami si ho aj servisovat. no ale to mas divny nazor vo west europe to nikomu ani na um nepride si olej menit sam :roll: predsa uz to konecne ludia musia pochopit ze ide a ma ist o sluzby, ktore su platene a ten kto robi v servise musi tiez z niecoho zit a musi aj zaplatit zamestnancov v nom. je to ten sprosty kolotoc co sa tu volako nemoze rozbehnut...
ja si VZDY kupim Shell 5w40 a kukam sa ci ho tam naleju a zvysok mi nechaju vzdy vo flaske, takze viem co tam mam a nemusim sa stym srat doma :!: Mam ho tam vzdy 10000km a noproblem
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ja si vsetko robim sam. Ja som bol v servise len na geometrii a diagnostike s nastavenim predzapalu. Nic ine im spravit nedam. Okrem toho kto chodi do servisu, nech neskusi fnukat, ze je drahy benzin a podobne nezmysli. A keby mi hned neslo o peniaze, tak im svoje auto do paprce nedam. Neveril by som im ani ze poriadne dotiahli vypustaci srob. Predsa len sme na Slovensku. Ja verim len sebe a nebojim sa, ze by servisy skrachovali kvoli takym ako som ja. Ked som cakal v Pele na diagnostiku, tak prisiel chlapik za technikom, ze chce vymenit ziarovku. Tak som sa nasral, ze som normalne rozmyslal, ze mu nieco poviem.
Blue Lanos

no prave a o tom to je tie nase sluzby su v zacarovanom kruhu, ktory sa MOZNO tak za 15-20rokov odcaruje :evil: fuck aj taky system.

BTW benzin. Ten drahy je a neviem co s tym ma spolocne? Ja chodim do servisu raz za rok a na pumpu teda casejsie takze ten benzin je urcite predrazeny :x
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
Obrázek
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Blue Lanos píše:no prave a o tom to je tie nase sluzby su v zacarovanom kruhu, ktory sa MOZNO tak za 15-20rokov odcaruje :evil: fuck aj taky system.

BTW benzin. Ten drahy je a neviem co s tym ma spolocne? Ja chodim do servisu raz za rok a na pumpu teda casejsie takze ten benzin je urcite predrazeny :x
Co sa benzinu tyka, tak keby som s tym mojim prasknutym tesnenim pod hlavou isiel do normalneho sevisu (nemyslim nejakeho domaceho mechanika) tak zaplatim tolko, ze sa za to mozem 2-3 mesiace vozit. Samozrejme, ze som to robil sam.
Blue Lanos

to si ako myslis ze volake tesnenie pod hlavou si dokaze vymenit kazdy?? :?: je to tvoja sikovnost, ale ked budes potrebovat volaco ine co nevies tak si to musis kupit alebo dat urobit a mozno ten co ti to bude robit si to urobi sam a ma to zadara a takto to ide dookola... :D
Obrázek
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

V tomhle souhlasim s Bluem. Navic treba pri ty vymene oleje, kdyz to delam sam, kam pak dam ten vyjetej? Prece jen servis uz ma nejak zarizenou jeho rozumnou likvidaci. A vymena zarovky? Nektery si menim sam, ale kdyz se k ni nejak spatne nebo komplikovane dostava, tak to taky necham na servisu.
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ziarovky su vsetky umiestnene tak aby ich vymenila aj zena. A ten stary olej predsa vylejem do potoka :!:
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

To je sice mozny :), ale vzhledem k tomu, ze zatim vzdy, kdyz mi menili v servise nejakou zarovku, tak to bylo jen za cenu zarovky (za praci nic nechteli), tak proste kdyz to neni H4 vepredu, tak to nemenim ;). A jeste k oleji, kdyz Lanos uzral neco oleje a dojel sem se do servisu zeptat, co tam mam dokoupit a dolejt, tak mi odlil z jejich sudu pul litru do lahve, nic za to nechtel, dolili sme to do motoru a ja jezdil dal. Takze uz to s tema servisama neni tak spatny.
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ano to je pravda. Niekedy moze byt clovek aj milo prekvapeny. Ti mechanici su tiez len ludia a mozu to brat ako dobry skutok niekomu pomoct zadarmo. Napriklad odliat zo suda trochu oleja. Ked vymenia ziarovku za cenu ziarovky, tak je to prijemne i ked v servise ta ziarovka urcite stoji o nieco viac. Lenze ja sa musim priznat, ze sa mi paprce klepu ked mozem nieco rozobrat :D. Som chorobne zvedavy a nezniesol by som keby niekto sahal na moje auto. V niektorych servisoch nedovolia vstupit do dielne.
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Coz o to, to me taky zajima, co je v ty masince vevnitr :), ale znam svoje moznosti a vim, ze bych to treba i rozebral, ale dat to pak dohromady, aby nic nechybelo ani neprebyvalo ;).
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“