Prasknutie v naprave

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Dark69

Prasknutie v naprave

Příspěvek od Dark69 »

Ked cuvam a mam vytocene kolesa v momente ked sa pohnem nieco tam klepne alebo praskne neviem ako to definovat v prednej naprave asi zo pravej strany...co to moze byt ? mam jedno tusenie ale necham sa najprv potesit od vas...podotykam vsetky capy menene a stabilizatory dobre dotiahnute asi su ok..tak piste nech cim skor zoberem kladivo a trochu si na nej vylejem zlost :lol: mna uz slahne :twisted: :evil:
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Reklama

mravco

Příspěvek od mravco »

Homokinetický kloub. Možná je opotřebovaný věkem nebo je opotřebovaný kvůli prasklé manžetě na poloose a vniknutí nečistot.
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Mě při plnym rejdu taky něco praska. ale už sem si zvykl.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Jindrich75 píše:Homokinetický kloub. Možná je opotřebovaný věkem nebo je opotřebovaný kvůli prasklé manžetě na poloose a vniknutí nečistot.
tak presne s tym som pocital...manzety su tam ok....nieje este ina moznost co to moze byt? nechce sa mi menit homoša
mravco

Příspěvek od mravco »

Dark69 píše:
Jindrich75 píše:Homokinetický kloub. Možná je opotřebovaný věkem nebo je opotřebovaný kvůli prasklé manžetě na poloose a vniknutí nečistot.
tak presne s tym som pocital...manzety su tam ok....nieje este ina moznost co to moze byt? nechce sa mi menit homoša
Ještě by to mohlo být vrchní uložení pružiny. Je tam taková miska, která když už je hodně rezavá, tak povolí, pružina se opře do podběhu a při zatáčení přeskakuje, protože už se vlastně netočí na tom ložisku, na kterém se otáčí celý person, ale to by dělalo i při jízdě dopředu a i při zatáčení na místě, takže bych to spíš viděl na ten kloub.

Výměna není zase tak složitá a v podstatě je s tím míň práce, než kdyby jsi měl měnit tu misku, protože to by jsi musel vytáhnout celý person. Tady stačí povolit tu velkou matku na poloose (musí tam ale zatím zůstat), zvednout auto, sundat kolo, vyrazit spodní kulový čep (s trochou štěstí kulový čep řízení může zůstat), vytrhnou poloosu z převodovky, sundat tu velkou matku a poloosa i s kloubem je venku.

Předpokládám, že by tam mohla pasovat celá poloosa z Kadetta 1.4 nebo 1.6 (tedy, pokud tam máš 1.5 motor), která se dá sehnat z vrakoviště tak za 500,-, ale to si nejsem jistej. Chtělo by to si jí vzít sebou a porovnat. V každám případě by jsi si tak ušetřil práci s rozebíráním toho kloubu.

EDIT: teď koukám, že tam máš 1.5 motor, ale 16V, tak tam možná bude taková, jako mají Kadetty 1.8 a 2.0. Ty jsou o dost silnější. Rozdíl je vidět na první pohled.
BAesperko

Re: Prasknutie v naprave

Příspěvek od BAesperko »

Dark69 píše:Ked cuvam a mam vytocene kolesa v momente ked sa pohnem nieco tam klepne alebo praskne neviem ako to definovat v prednej naprave asi zo pravej strany...co to moze byt ? mam jedno tusenie ale necham sa najprv potesit od vas...podotykam vsetky capy menene a stabilizatory dobre dotiahnute asi su ok..tak piste nech cim skor zoberem kladivo a trochu si na nej vylejem zlost :lol: mna uz slahne :twisted: :evil:

Ahojky to semé praskání mám na nesíí taky..Ale u mě to dělá stabilizátor...Je nějaký pokřévaný chytá při rozjezdu a při větí do dir..nebo vzatáčkách o tlumiš....Potom co vím může to dělat horní uložení tlumiče..sou tam ložiska a ty se mužou vysipat.... :DTy...Franto..já se pokouším na ty rany zviknout už půl roku a nejdeto.... :lol:
Daewoo Leganza 2.0 16V, červená metalíza, koža, R.v. 1999, predtým Daewoo Espero 1.5 16V R. v. 1996 a Škoda 120 GLS
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

Ak chcem vybrat poloos z prevodovky, tak je to ako u favorita ten isty system? Iba odpojim manzetu a vytiahnem poloos? a na jej konci budu tie kolecka 3.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...možná zbytečně sem píši ale zkus uložení převodky - posilovače řízení je na čtyřech šroubech se silentblokem a taky se pozorně podívej na stěnu kabiny ( pod krycím odhlučněním ), ...no setkal jsem s prasklou stěnou u souseda na 16V a u sebe se špatně uloženou gumou - silentblokem na levé straně ve směru jízdy a tam se blbě mění i dělá, chce to stojanový zvedák a pozorně se dívat...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“