Zdravím vás všechny.
Dnes jsem prováděl kontrolu před zimou a došlo i na zapalovací kabely.A to hlavně i proto,že mi občas auto cuká.A tak jsem vzal kabel po kabelu a Ohmetrem jsem je proměřil.Kdesi jsem se dočetl že hodnota by se měla pohybovat do 20 Kiloohmů.Moje naměrené hodnoty jsou:1) - 8,4kilooh. , 2) - 3,4kilooh. ,3)3,1kilooh. ,4)3,4kilooh.Hodnoty jsou sice do 20kilooh. ale nelíbí se mi ten rozdíl u kabelu č.1.Dokážete mi někdo poradit zda je tento odporový rozdíl je známkou že je kabel špatný a nebo to nevadí.Podotýkám že kabely jsou asi původní z výroby,protože auto má najeto 96000km.Jen jsem ještě neřekl,že je to Nubira II 1.6.A tím se i ptám zda kabely radši vyměnit a nebo je ještě nechat.Nevím jakou mají běžnou životnost.
Díky předem všem za odpovědi.
Odporové hodnoty zapalovacích kabelů
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Odporové hodnoty zapalovacích kabelů
Daewoo Nubira II combi 09/2000 - 1,6DOHC 16V,78kW - radio CD,ABS,2xAirbag,klima,el.okna+zrcátka,Alu Platin,červená 70U
Momentálně bez vozidla
Momentálně bez vozidla
- Reklama
Nevim,jestli hodnota kterou jsi nameril,je spravna,ale jelikoz kazdy kabel je jinak dlouhy,tak by nemely mit stejny odpor.Pokud uz maji skoro 100tis. km,tak bych je vymenil,neni to tak drahe anic tim nezkazis.
Stav kabelu zjistis jednoduchou rychlou zkouskou : najdi si v noci co nejmene osvetlene misto(coz byva nekdy problem ,zkratka potrebujes co nejvetsi tmu. Zhasni svetla,otevri kapotu a koukni se na kabely.Pokud uvidis jak nekde probijeji(takove modre jiskricky ) je diagnoza jasna : je cas udelat kabelum PAPÁ
Stav kabelu zjistis jednoduchou rychlou zkouskou : najdi si v noci co nejmene osvetlene misto(coz byva nekdy problem ,zkratka potrebujes co nejvetsi tmu. Zhasni svetla,otevri kapotu a koukni se na kabely.Pokud uvidis jak nekde probijeji(takove modre jiskricky ) je diagnoza jasna : je cas udelat kabelum PAPÁ
DAEWOO Nubira II SE(social edition) hatchback, 1.6 16v , 76kW, zlatá metalíza, LPG ELPIGAS Stella Nord, r.v.2001, rádio JVC KD-G631,160tis. km, dovoz z Holandska.