Spojkový válec

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
vasekpetr1

Spojkový válec

Příspěvek od vasekpetr1 »

Ahoj, potřebuji poradit, jak mám sundat hlavní spojkový válec. Šrouby M12 na přichycení k motoru mám sundané, ale drží mně to na vysouvací tyčce k páce. Jak je to k sobě přichycené? Musím válec sundat, protože mně vytekla brzdovka, tak chci zkusit vyměnit těsnění. Nevíte, co tam je za těsnění i s prachovkou (typ)? Nebo musím sehnat celý válec?
Reklama

conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Taky mě sákne válec u pedálů, tak jsem zvědavej co kdo poradí :roll: On se nemusí měnit celej ?? Stačí jen nějaké těsnění ?? To by bylo levnější. Novej celej válec stojí okolo 1400,- :roll:
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Serpico

nexia

Příspěvek od Serpico »

...trochu Vás zklamu vnitřní stěna válce bývá většinou silně prodřená - proto teče a je z lehké slitiny ( asi nějak pokovená ) - vyměnil bych ho celý hlavní je asi za 900 Kč a výtlačný asi za 600 Kč...

A tak se mějte
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
vasekpetr1

Tak abysme si rozumněli... mně vytekl válec, co je ma motoru a vypíná lamelu. Nemyslím válec u pedálu. Potřebuji poradit, jak je ta vypínací tyčka přidělaná k páce, která vypíná spojku, že mně to nejde z motoru sundat :cry: .
vasekpetr1

Takže problém vyřešen, na tyčce z pomocného válce spojky je osazení, které zapadá do díry v páce spojky - musel jsem ji doslova vyškubnout. Byla prasklá těsnící gumička na válečku spojkového válce, přes kterou mi to vyteklo. U nás v Meteoru mně nabídli sadu těsnění (prachovka, těsnící manžeta, čepička odvzd. šroubu a ségrovka) za 185,- Kč. Druhý den jsem to měl, dnes proběhla výměna, odvzdušnění a odzkoušení a zatím to funguje. Takže díky. ;)
Ještě bych se zeptal: nevíte rozměr těsnícího "O" kroužku, který je na tělese rozdělovače? Asi mně tudy prolíná olej. A nemáte někdo zbytečný kabel zapalovací cívka - rozdělovač? Svůj mám bez koncovky na rozdělovači :cry: . Dejte prosím vědět. Díky. Petr z Třebíče.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“