XENONY
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
skoda ze nerobia aj dake 20W to by mohlo mat svetelny tok ako 55W halogenky.
raz na dialnici do ba vecer islo dake hovado na niecom (asi cayenne) pricom svietilo asi ako 2lokomotivy, to snad nemohli byt ani 50w vybojky, on mal pred sebou asi na 200m den a ja tmu pred ocami potom co ma predbehlo, takych by som rovno staval k muru, ale tieto 35w vybojky by som rad videl nazivo ako to dopadne, zatial co som videl fabky tak bez problemov oslnovali obycajnymi h7, ktore svietia snad na kazdom aute vyborne, len tie h1 su ako sviecky, ktovie preco.
raz na dialnici do ba vecer islo dake hovado na niecom (asi cayenne) pricom svietilo asi ako 2lokomotivy, to snad nemohli byt ani 50w vybojky, on mal pred sebou asi na 200m den a ja tmu pred ocami potom co ma predbehlo, takych by som rovno staval k muru, ale tieto 35w vybojky by som rad videl nazivo ako to dopadne, zatial co som videl fabky tak bez problemov oslnovali obycajnymi h7, ktore svietia snad na kazdom aute vyborne, len tie h1 su ako sviecky, ktovie preco.
- Reklama
Ježiš kdybych někoho oslňoval tak mě dávno někdo vybliká. Jezdim snimi už týden a zatim ani jedno auto proti nemělo námitky.
Prostě kdo se neprojede v nexii s orig světlama s xenony tak nemůže porovnávat. Z obrázku nemůže nikdo dělat ukvapený závěry.
A jak policajt pozná že to oslňujě??? hmm? to že koukne z metru do světla a když nic 5 minut po tom neuvidí tak uzná že světlo nesplňuje techn stav vozidla??? to neuvidí i když koukne z té samé dálky do světla s halogenem.
Prostě vyditelnost V nexii s xenony je 1000x lepší než z halogenem. Hlavně za deště kdy xenonové světla mnohem víc prosvítí mokrousilnici. Co se týká bezpečnosti je toto lepší ne???
A i kdybych někoho oslňoval tak je mi to šumák, hlavně že vidim lépe já. A čim víc vidím tak jedu bezpečněji. Myslim že tak 50 procent aut jezdí s roštelovanými halogenovýmí světli a oslńují víc než já (teda jestli oslňuji) ale asi jo když to po internetu poznáte. A orig. xenony v čočkách? Ty píchají do očí a to asi může být.
Samozhřejmě že chci tröšku obnovit vzhled nexie a sehnat čiré světla ale to asi podle vás taky nepomůže protože čiré světla na nexii které má např. Ivan jsou zase dělaná na halog. žárovky. Tak sem našel firmu v praze která vybrušuje orig sklo do čira a vsazuje dovnitř čočku. uvidíme.
prostě namontujte si xenony do vašich světel a pak budem o něčem polemizovat. Až mi mě někdo vyndá z auta, rozbije mi hubu za to že nic kvůli mě neviděl nebo mě začnou auta problikávat nebo dostanu pokutu od policie tak hned dám vědět. včera sem potkával večer polici,stáli hoši u čáry a viděli mě z dálky a nezvedli plácačku že by mě chtěli stavět. ale To je divné když tak moc oslňuju. mějte se.
Prostě kdo se neprojede v nexii s orig světlama s xenony tak nemůže porovnávat. Z obrázku nemůže nikdo dělat ukvapený závěry.
A jak policajt pozná že to oslňujě??? hmm? to že koukne z metru do světla a když nic 5 minut po tom neuvidí tak uzná že světlo nesplňuje techn stav vozidla??? to neuvidí i když koukne z té samé dálky do světla s halogenem.
Prostě vyditelnost V nexii s xenony je 1000x lepší než z halogenem. Hlavně za deště kdy xenonové světla mnohem víc prosvítí mokrousilnici. Co se týká bezpečnosti je toto lepší ne???
A i kdybych někoho oslňoval tak je mi to šumák, hlavně že vidim lépe já. A čim víc vidím tak jedu bezpečněji. Myslim že tak 50 procent aut jezdí s roštelovanými halogenovýmí světli a oslńují víc než já (teda jestli oslňuji) ale asi jo když to po internetu poznáte. A orig. xenony v čočkách? Ty píchají do očí a to asi může být.
Samozhřejmě že chci tröšku obnovit vzhled nexie a sehnat čiré světla ale to asi podle vás taky nepomůže protože čiré světla na nexii které má např. Ivan jsou zase dělaná na halog. žárovky. Tak sem našel firmu v praze která vybrušuje orig sklo do čira a vsazuje dovnitř čočku. uvidíme.
prostě namontujte si xenony do vašich světel a pak budem o něčem polemizovat. Až mi mě někdo vyndá z auta, rozbije mi hubu za to že nic kvůli mě neviděl nebo mě začnou auta problikávat nebo dostanu pokutu od policie tak hned dám vědět. včera sem potkával večer polici,stáli hoši u čáry a viděli mě z dálky a nezvedli plácačku že by mě chtěli stavět. ale To je divné když tak moc oslňuju. mějte se.
nechcem rypat, ale toto asi nepotrebuje komentar . povodne som mal napisany dlhsi prispevok, ale uz zabiehal daleko od technickych veci, tak som to zrusil.Franta P. píše:A i kdybych někoho oslňoval tak je mi to šumák, hlavně že vidim lépe já. A čim víc vidím tak jedu bezpečněji.
zelam ti vela stastia, aby si nenatrafil na niekoho viac agresivneho, ktoreho vysvietili uz dalsi piati pred tebou a ty si to len odseries
peace!
Franto, opet jsem se presvedcil ze jsi mladej namachrovanej tuzer, jen vic takovych ridicu na nasich silnicich at maj pak o cem tocit ve zpravach...
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Hmm mladej namachrovanej tuzer. to mi ještě nikdo nenapsal ani neřekl. Je vidět že jsi se přesvědčil víckrát. a můžeš mi napsat prosim tě kdy a přičem to bylo???milosh píše:Franto, opet jsem se presvedcil ze jsi mladej namachrovanej tuzer, jen vic takovych ridicu na nasich silnicich at maj pak o cem tocit ve zpravach...
- Hanzy
Ja si myslim ze xenon patri jen do cocek tak jak jsou v dnesnich autech origo to ze to kdysi narvali i origo do obycejnych svetel si myslim nemeni nic na tom ze je hlavni problem si myslim v odrazu toho svetla od tech zrzadel co jsou v normalnich svetlech a je to hodne neprijemne jak cela plocha toho svetla hodne zari i na fotkach je videt hodne svetla nad lomem.
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Já osobně si myslím, že xenon patří jen do světel k tomu určených a do aut, kde jsou splněny všechny požadavky na bezpečný provoz (automatická regulace výšky světel, ostřikovače světel) a jakékoli "bastlení" na autě, které může ovlivnit bezpečnost na silnici NEPATŘÍ
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
No to je zase blbost. Takže, když Tě chytí se sjetou gumou a ty ji na místě vyměníš, tak taky nedostaneš pokutu? No samozřejmě že dostaneš. Podstata je že jsi spáchal přestupek, tím že jezdíš na sjetý gumě. A to že to pak odstraníš není podstatné. Je rozdíl, když Tě policajt chytí s prasklou žárovkou a ty ji na místě vyměníš. Pak jsi přestupek nespáchal. A proč ne? Protože definice přestupku je jasná. Přestupek je dle zákona zaviněné jednání. Když Tě tedy chytí s tou prasklou žárovkou, tak jsi nic nezavinil, protože praskla během jízdy a to se nedá ovlivnit. A nepředpokládám, že Ti někdo během jízdy vyměnil halogen za xenon. Proto je v tom rozdíl. Než začnu něco tvrdit, tak si trochu nastuduji zákonypisty píše:Alebo odstranis zavadu na mieste a nemoze ti dat ani pokutu lebo zavada bola odstranena.jandaxx píše:Tak u nás vyhláška jasně říká, že policista může zakázat další jízdu, pokud je na autě nebezpečná závada. Což xenon, který oslňuje, splňuje na 110%. Takže teoreticky Ti řekne, zavolej si odtah, dál nejedeš.
Já být tím policajtem, tak si Tě pěkně vychutnám při tom odstaňování závady. Takhle v noci v -10C vyměňovat výbojky u nějakého auta kam se dá blbě dostat, to by byl pěkný trest sám o sobě.
To je přesně ono. Hlavně že vidím já a Vy ostatní jděte do prdele. Teď jedu já a kdo je víc. To že Tě nikdo neproblikává neznamená nic. Já už jsem také rezignoval. Druhý důvod je ten, že většinou nejedeš sám. Před i za tebou jedou další auta. A ten co problikává by svítil i na ně. Ale to Tobě ve své zaslepenosti, kdy jedeš Ty, vůbec nedojde. Doufám, že jednou přijde doba, kdy stejně jako v německu za to budou brát papíry. Stačí, aby byl s policajtem technik z STK a jsi v xxxxxxxxx.
Je zajímavý, že jsou pro xenony z nějakého důvodu jasná pravidla, ale každý Tonda z Horní Dolní si myslí, že je víc než laboratoře Helly, Bosche a podobně, které vydávají jasná stanoviska pro homologaci takových věcí do provozu. Tohle není nějakej tunerskej kobereček z chromovanýho plastu, ale zcela zásadní věc, která má vliv na bezpečnost nás všech na silnicích. Proto jsou na to striktní pravidla a proto mi to tak moc vadí.
Je zajímavý, že jsou pro xenony z nějakého důvodu jasná pravidla, ale každý Tonda z Horní Dolní si myslí, že je víc než laboratoře Helly, Bosche a podobně, které vydávají jasná stanoviska pro homologaci takových věcí do provozu. Tohle není nějakej tunerskej kobereček z chromovanýho plastu, ale zcela zásadní věc, která má vliv na bezpečnost nás všech na silnicích. Proto jsou na to striktní pravidla a proto mi to tak moc vadí.
Tak sem byl dnes na seštelováni světel v servisu BOSH. a dopadlo to tak že mi to tak roz....li že to svítí moc nahoru a levé moc do strany přímo na protější auto a dálkové na stromy. že sem tam vůbec lezl. auta na mě začali blikat. mám v garáži namalované na zdi čáry jak to bylo před tim tak to nařídím podle toho zpět. Nevíte někdo jak? dolu sem je stáhnul u motůrku ale na tom ozubeném kolečku u masky se mi nic nehýbe. Tam šteluju naklopení světel do stran??? a nevíte kam mám zoubkama hýbat aby se mi světlo štelovalo víc do středu auta??? děkuji.
Dnes sem udělal pár fotek večer za hustého děště-mokré silnice a slabé mlhy: posuďte sami, lepší foto udělat opravdu nejdou.
Světla seštelovaná na STK. Až bude sucho udělám další foto. Posuďte zde jak na morké odrážející silnici svítí xenonové světlo 6000K
Skla světel mírně špinavá, zapoměl sem je před focenim umýt.
Světla seštelovaná na STK. Až bude sucho udělám další foto. Posuďte zde jak na morké odrážející silnici svítí xenonové světlo 6000K
Skla světel mírně špinavá, zapoměl sem je před focenim umýt.