otáčky motora

Moderátor: Blue Lanos

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

no a uz jsi mel odpojenou baterku?ja vim nic to neznamena ale muze ti to pomoct.2500 je hodne.to musi byt i na diagnostice neco videt.(chyby to ale nebudou)musi tam byt spatny pomer benzin vzduch a nebo map senzor bude ukazovat blbiny.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Reklama

ppp

Příspěvek od ppp »

Ked v servisoch, cest vynimkam, ak im diagnostika nevypluje "vymente to a to" tak su bezradni, netusia ako auto vobec funguje a tak im udaje z cidiel nic nehovoria.
Espero dviha otacky bud zamerne, studeny motor, nizke napatie, zapnuta klimatizacia a co ja viem co este, alebo je zaseknuty krokac. Co sa tyka tych zamernych veci nemusi ist o skutocny stav ale aj napr. o vadne cidlo, zly kontakt, ... A toto by mali z diagnostiky vycitat, ze to nevedia to je bohuzial smola zakaznika.
dzanoka

Příspěvek od dzanoka »

Rozdelovač som menil na jeseň minuleho roku a nedávno som bol na nastavenie zapalovania stroboskopom. To že su zvýšené kým je motor studený je v poriadku lenže blbne aj keď je teplý. Skúšal som aj odpojiť baterku na 15 minút. Napetie neviem alternator dobíja na 13.8 takže asi o.k. Na diagnostike v Daewe do toho čumeli vyše hodinu a že nič nenašiel.
Laxi

Příspěvek od Laxi »

Páni, viacerí ste sa zhodli, že príčinou môže byť (najpravdepodobnejšie ) krokový motorček. JA som ten môj čistil. Ako zistim, či je pokazený alebo nie? On sa nejako hýbé, alebo sa to dá nejako odmerať?
Druhá otázka: Palikx odporúčal po odpojení batérie a jej následnom zapojení tri krát zapnúť a vypnúť kľúč v zapaľovaní. Prečo?
Tretia otázka: Kde nájdem snímač otáčok motora?

Ďakujem. :)
dzanoka

Příspěvek od dzanoka »

Keď ho vymontuješ a pripojíš na káble po otočení klúča sa pohybuje, klúčom točiť po odpojení batérie asi preto aby stiahlo z obehu aj zbytkové napetie a snímač otáčok by mal byť zhora na prevodovke zhruba pod akumulatorom. zhruba.
ppp

Příspěvek od ppp »

snimac otacok motora je v rozdelovaci je to cievka co je v rozdelovaci
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

presne tak po vymontovani a pripojeni na kabely se hybe.jestli si to pamatuju spravne hybal se az po vypnuti klicku.
klicek se zapina proto ze se krokovy motorek nastavuje sam.a az po 3 tim zapnuti a vypnuti by mel byt nastaven na spravnou hodnotu(jednotka pozna maximalni zavreni a podle toho dokaze nastavit spravny volnobeh.
snimac otacek je opravdu civka v rozdelovaci spolu s modulem.
Simson s 51
Laxi

Příspěvek od Laxi »

Juuj chlapi, dakujem. :lol:
Tu cievku v rozdelovaci chcem vymenit, uz ju mam kupenu. Ked som cistil kontakty v kryte rozdelovaca, tak som si vsimol, ze je nejaka rozstrapatena na vrchu.
Zopnutie klucika v zapalovani 3 krat vyskusam tiez. Nemoze uskodit. :lol:
okresj

Příspěvek od okresj »

Ďakujem Vám všetkým za tip s tým kľúčom a odopnutím baterie. konečne po tomto návode mi auto začalo normálne štartovať. Mal som problémy/dlho som musel "točiť", dokiaľ motor naštartoval za studena. Ešte raz dík. V daewoo servise o takom niečom ani nechyrujú. :lol:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

:PP: no tak vidis.to je asi peknej daewoo servis.ono totiz je tento postup napsany v knizce daewoo u vymeny krokoveho motorku.kamarad to tam kdysi nasel.
tak aspon ze to funguje.
Simson s 51
dzanoka

Příspěvek od dzanoka »

Čo sa ešte nachadza v rozdelovači okrem palca rozdelovača a cievky?
ppp

Příspěvek od ppp »

vselico, stiahni si katalog nd a uvidis, v podstate je to ako favo rozdelovac len tam chyba odstrediva ragulacia a naviac je tam elektronika, ale co vsetko dokaze ta elektronika tak to netusim
dzanoka

Příspěvek od dzanoka »

Dnes som namontoval fungel nový krokáč a cievku do rozdelovača ale stále mám vysoké otáčky . Už aj keď naštartujem tak vyletia do neba. ešte som aj odpojil baterku na pol hodiny a po pripojení som 3x otočil klučikom ale vždy je to bez zmeny.
dzanoka

Příspěvek od dzanoka »

Môže mať vplyv snímač rychlosti?
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

.."vyletia do neba" = 6500 ot/min. ....???

ze ete keby som taq vedel z kade si...aby si zbytocne nepomenil pol auta..
...

vysoke oacky a "porucha rozdelovaca" su dve veci co sa navzajom vylucujuuu..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“